Zasto kazu da je Geografski fax najlaksi???

• Začetnik teme Začetnik teme Carol
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
А да ти знаш шта је геофизика и шта се тамо учи, никада то не би могао/могла да кажеш. Тако да... не причај о стварима које не познајеш...

Administrator je uveo da ispod avatara piše pol osobe,pa na osnovu toga možeš da znaš kako da se nekom obratiš.

A drugo,tako ni ti ne možeš da postavljaš aksiome o geografiji jer ni ti ne znaš šta se tamo radi.

Nego upisala si geofiziku i sad kao znaš sve i to je sve najteže.
Fakultet je za prosečne ljude.
Geografija ili geofizika,geodezija,pedologija ili šta već je pitanje afiniteta.

Da ne shvatiš pogrešno,svaka tebi čast.
Ja ne bih upisala nijedan od ovih fakulteta jer ne volim te oblasti.
Mada mi je arheologija interesantna,ali to je za neku drugu temu.;)

Poslednja izmena:
A drugo,tako ni ti ne možeš da postavljaš aksiome o geografiji jer ni ti ne znaš šta se tamo radi.

Нисам ја рекла да је то најтеже... Их, далеко од тога. Мој коментар је био везан за онај део да ми све то што учим никада у животу неће требати. Дакле, с обзиром на то да не зна шта учимо, не зна ни да ли ће ми требати. Предмети су код нас конципирани тако да је све што учимо потребно, јер је факултет више практични него научни, па је због тога стварно потребно све што се учи. Знам да на многим факултетима није тако...

Е због тога сам рекла да не прича кад не зна шта се ради...

Strasno me iritiraju ljudi sa ovakvim misljenjem koji govore da je ovaj fakultet najlaksi,a to su uglavnom oni koji nista drugo ne znaju osim da prenose prazne price.

Zanima me vase misljenje o ovome i ako milite da je Geografija najlaksi fakultet napisite zasto???:)

Pa zar nije? Evo ja sam ga zavrsio bez problema.
Zasto ti mislis suprotno? Ili samo branis cast nase profesije.

Trećina fakulteta povećala školarine i do 32.000 dinara

Gotovo trećina fakulteta Univerziteta u Beogradu najavila je povećanje školarine za samofinansirajuće studente u akademskoj 2009/10 i to od 2.000 do 32.000 dinara. Ipak, dva fakulteta - Pravni i Hemijski odlučili su da smanje cenu studija.

Konačnu odluku o ovogodišnjoj školarini još nisu doneli svi fakulteti, a oni koji su najavili povećanje, to pravdaju potrebom za usaglašavanjem s troškovima života, padom vrednosti dinara, kao i činjenicom da im država duguje višemilionske iznose, rečeno je Tanjugu u dekanatima pojedinih fakulteta.

Najveće povećanje cene studija najavio je, prošle godine veoma traženi, Geografski fakultet sa 63.000 na 95.000 dinara. Na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu školarina će, najverovatnije, biti veća za 30.000 u odnosu na prošlogodišnju i iznosiće 90.000 dinara. Za upis na Učiteljski fakultet ove godine treba izdvojiti 20.000 dinara više nego lane kada je školarina bila 60.000, dok će na Tehnološko-metalurškom školarina biti veća za 10.000 i iznosiće 60.000 dinara. Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja povećaće cenu za više od 11.000 i biće 119.400 dinara, a na FON će se povećati za 8.000 i iznosiće 129.000 dinara.

Više cene najavili su i Pravoslavno-bogoslovski, Elektrotehnički, Ekonomski, Filozofski fakultet, FASPER... Brojni fakulteti neće menjati školarinu, među kojima je i Arhitektonski, gde cena od 240.000 nije menjana poslednje četiri godine. Brucoši sa Pravnog upis će platiti 10.000 manje nego lane, odnosno 80.000 dinara, a „hemičari" 2.000 dinara manje od kolega upisanih prošle godine.

Ministar prosvete Žarko Obradović nedavno je apelovao na fakultete da ne povećavaju cenu upisa u uslovima svetske ekonomske krize, dok je rektor UB Branko Kovačević istakao da će Univerzitet preporučiti da se školarine, ukoliko se, ipak, povećaju, kreću u granicama inflacije.

:worth:

Висока школа ''Академија фудбала'' Београд у сарадњи са Црвеним крстом Раковица организује хуманитарни фудбалски турнир од ког ће сав приход ићи Средњој занатској школи из Београда коју похађају деца лако ментално ометена у развоју и деца са тешкоћама у учењу, која потичу из социјално угрожених породица субкултурних средина и која су без адекватне подршке у свом развоју и образовању. Турнир ће се одржати у другој половини маја месеца на терену Средње занатске школе на Канаревом брду, Улица Вукасовићева 21а.

Та установа је у веома тешкој ситуацији као и деца која је похађају. Школа поседује дотрајалу и технолошки застарелу опрему (практична настава се одвија на дотрајалим и старим машинама). Такође школа улаже велике напоре да одржи континуитет исхране ученика у оквиру школске кухиње, пошто су залихе хране при крају, а тај оброк је великом броју деце, која потичу из социјално угрожених породица често и једини пристојан у току дана. Велики број деце нема основне услове за живот ни у својим домовима, тако да би се гардероба и средства за хигијену такође на овај начин могли обезбедити. Школска библиотека је јако оскудна, па је и то један од проблема са којим се ова установа среће у последње време.

-На турниру ће учествовати 32 екипе.
-Свака екипа може да пријави 10 играча
-Игра се у систему 5+1+4 измене.
-Екипе ће бити распоређене по групама.
-Постојаће 8 група и свака група ће се састојати од 4 екипе.
-У даље такмичење ће се пласирати по две првопласиране екипе из сваке групе.
-После такмичења по групама екипе ће се такмичити у тзв. ''куп'' систему (систем елиминација 1/8 финала).

Свака екипа која жели да узме учешће на овом хуманитарном турниру мора извршити уплату од 5.000 динара и да достави доказ о уплати организатору турнира. Након уплате и достављене уплатнице екипа је пријављена и стиче право да буде на жребу који ће се одржати 3 дана пре почетка турнира.

Сви који желе да помогну могу то да учине и током турнира јер ће поред терена бити организовани штандови где ће се прикупљати помоћ.
Поред финансијске помоћи потребна је и друга врста помоћи у виду:
-Хране: брашно, шећер, со, уље, месо, квасац, зачини, млеко, конзерве са храном, поврће (свеже-замрзнуто), воће...
-Хигијена: шампони, сапуни, каладонт, тоалет папир...
-Књиге (библиотека је јако оскудна): белетристика, књиге за средњу школу, класика, лектире, стручне књиге... све оно што Вам скупља прашину или што Вам више не треба.
-Гардероба (тинејџерски узраст тј. гардероба за узраст од 14. година па на више) која је очувана, а коју више не носите.

KONTAKT:
За све додатне информације можете питати на:
humanitarni_turnir@yahoo.com
-Затим на 064/480-41-58 Никола
-064/ 94-36-149 Марко

Pa zar nije? Evo ja sam ga zavrsio bez problema.
Zasto ti mislis suprotno? Ili samo branis cast nase profesije.

Ma ja niti studiram geografiju,niti imam nameru.;)
Tvoje mišljenje ovde jedino uvažam zato što si ti taj fakultet završio.
Tema je otvorena zbog ljudi koji pričaju uz vetar o geografiji,
pa rekoh da vidim šta forumska populacija misli o tome.
Meni je apsolutno svejedno kakav je fakultet,ali mi smetaju ta čaršijska nagađanja.
Možda ću,zavisno od raspoloženja,tražiti zaključavanje ove teme.

Poslednja izmena:
Strasno me iritiraju ljudi sa ovakvim misljenjem koji govore da je ovaj fakultet najlaksi,a to su uglavnom oni koji nista drugo ne znaju osim da prenose prazne price.

Zanima me vase misljenje o ovome i ako milite da je Geografija najlaksi fakultet napisite zasto???:)

To pricaju oni koji ne studiraju na tom fakultetu i velicaju svoje fakultete. To, sta je lako je individualno. Nekome lako idu jezici, nekome matematika, neko voli da buba, neko ne voli da buba....Ne mislim da je Geografija laka i ne bih je studirala.

Pa šta je ako nije među najlakšima.Najlakši je ipak onaj za Turizam i Hotelijerstvo.To svaki retard završava...

:evil:

Nijedan fakultet nije lak!
Ne znas sta govoris,ja studiram engleski jezik,na Filoloskom fakultetu a poznajem dosta njih koji studiraju Turizam! Odakle ti ideja da je lak? Ne znas ni sta govoris,da je retard sada bi radio na gradjevini (ne omalovazavam radnike,samo poredim) a ne bi studirao.

ova priča se stvarno uvukla narodu u kosti, i zaista vlada opšte prihvaćeno mišljenje da je geografija najlakši fakultet... To ume da nervira kad neko potencira na tome a ne zna da nabroji 10 glavnih gradova evropskih zemalja.... Ja lično nemam nikakve veze sa geografijom, to me apsolutno ne zanima... Stidim se činjenice da na karti sveta verovatno ne bi imala pojma gde je Jadransko more, ali je tako... i zato uopšte ne mislim da je geografija laka..... o.O

Moj brat je zavrsio na Geografskom prostorno planiranje, pored njega sam provela sve vreme studiranja i tada zakljucila da taj smer na geografiji uopste nije tezak, videvsi njegove obaveze i koliko je vremena provodio za spremanje ispita, ali naravno kao i na svakom fakultetu ima zadrtih profesora.
Ljudi obicno porede medicinu, farmaciju, gradjevinu, ETF, FON i onda kad im kazes geografski fakultet, njima je to smesno u poredjenju sa prethodno navedenim fakultetima, zato i govore da je geografski lak, ne razmisljajuci o tome kakvi su ciji afiniteti. Npr. mojoj sestri od tetke je medicina bila fenomenalan i kako ona kaze lak fakultet. Napomenucu da ga je zavrsila u roku sa prosekom 9,80, koji je imala iskljucivo zbog svog znanja, znaci nije placala ispite, niti je spavala sa nekim za te ocene, posto ima i takvih slucajeva, to mi nije ona pricala, vec drug koji je takodje na medicini. Svi su mislili da ona bas nije najcistija, ali ona se jednostavno pronasla u tome.

Зато што јесте. Материја уопште није обимна, нема праксе...
Упореди га са било којим другим факултетом и видећеш и сама

Ne znam zasto kazu da je geografski najjlaksi ali sam siguran da postoji mnogo laksi fakultet od geografskog i bilo kojeg drugog koji je pomenut.Necu Vas ostaviti ne obavestene i recic cu Vam, da je najlaksi fakultet ali ubedljivo najlaksi fskultet, GLUMACKI !!! Nikad se nije desilo da ga je neko napustio ili ja barem ne znam za takav slucaj. Eto, gospodo, draga ,to je sigurno najlaksi fakultet koji upisuju oni koji imaju veoma jake veze i dovoljno para . Otkako su pocele sa radom i privatne glumacke akademije to i definitivno postaje nacisto bezvezan fakultet gde te dve godine uce nekim teorijskim stvarima, malo istoriji umetnosti ,sve vreme te uce kako da pricas i izgovaras a onda posle druge godine se lomatas po scenama radis vezbe tipa: lezi, dig` se, ustaj, sedi a onda uradis diplomsku predstavu svi ti aplaudiraju da si totalni degenerik , jer nece te valjda oboriti? To bi bilo porazavajuce za same masone koji su te drndali 4 godine.E sad oni su te tu i ugurali oni ili politicari pa kad si vec potrosio ogromna budzetska sredstva za 4 godine studiranja ne preostaje nista drugo nego da se to sada i opravdava, tako sto ce nas sve maltretirati sa hiperprodukcijom predstava po beogradskim i srpskim pozoristima kako bismo mogli da aplaudiramo tim degenericima za koje je drzava (ovaj narod ) izbljuvao pare a mi to sad podrzavamo i odobravao. Tako je stvar i opravdana i drustveno pozeljna jer znate-Lepse je sa kulturom ! Naravno sumanuti rediteljski honorari za pripremu tih istih predstava u kojima se ovi kerebece su totalno ne shvatljivi obicnom coveku a i izlaze iz ove teme. Eto ja toliko tek da ne bude da ne znamo koji je to fakultet najlaksi ! pozdrav !

Back