Zasto kazu da je Geografski fax najlaksi???

• Začetnik teme Začetnik teme Carol
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Strasno me iritiraju ljudi sa ovakvim misljenjem koji govore da je ovaj fakultet najlaksi,a to su uglavnom oni koji nista drugo ne znaju osim da prenose prazne price.

Zanima me vase misljenje o ovome i ako milite da je Geografija najlaksi fakultet napisite zasto???:)

Pa i je najlaksi, sta imas tu puno za uciti ako od detinjstva imas globus na pisacem stolu.

Па зар је тежак? На Географском факултету је на првој години најтежи испит Основи геологије, а на другој Геоморфологија. Код мене на факултету су то једни од лакших, да не кажем најлакши, испити (поготово наша Опша геологија). И како онда може да се упоређује? Нећу да поредим са другим факултетима, зато што не знам, али у односу на Геолошки (који је најлакше уписати), Географски факултет је мачији кашаљ.

Па зар је тежак? На Географском факултету је на првој години најтежи испит Основи геологије, а на другој Геоморфологија. Код мене на факултету су то једни од лакших, да не кажем најлакши, испити (поготово наша Опша геологија). И како онда може да се упоређује? Нећу да поредим са другим факултетима, зато што не знам, али у односу на Геолошки (који је најлакше уписати), Географски факултет је мачији кашаљ.

Ma ko zna sta svi trabunjaju. Mozda nisu bazdarili vagu pa misle da je to bas toliko tesko.

U Nisu sam cuo od dosta ljudi:
Kako se dele fakulteti?
Na teski, laki i Geografiju. Znaci DIF je tezi.
A kako i nije.Moja drugarica bez muke zavrsila,prosek oko 9,i nikad nije pala ispit.
Recimo matematika je teze u Gimnaziji nego na fax-u.
Vi koji studirate tu lakocu,niste krivi jer je takvo gradivo.Narocito posto krecu svi po Bolonji,generacije 88,89 su blizu vama.
Uzmite mali primer.Pogledajte sta sve uci vas neki prijatelj na Ekonomiji,Elektronskom,...
pa ce vam biti jasno gde ste vi.Tamo ljudi spremaju po 2-3 meseca ispit i padaju,a vi se cudite i cak vredjate kad kazu da ste debili...

Meni je bilo lako. Sve mi je bilo razumljivo, za razliku od hemije u srednjoj skoli gde mi nista nije bilo jasno, sve mi je bilo virtuelno a snalazila sam se tako sto sam parcijalno razjasnjavala stvari, medjutim nikad nisam dobijala potpuno sintezinovanu sliku sta sa cim da povezem da bi to konkretno sve sto ucim imalo neko znacenje i primenu. Geografiju imam u malom prstu.

То ако неко спрема испит 2-3 месеца па падне, не мора да значи да је испит тежак. Само тврдим да не могу уопште да се пореде факултети где имате брдо математике, физике, математичке физике, механике, геофизике... са онима где имате предмете које учите тако што се завалите у кревет и читате. Није исто када нешто мораш да научиш и разумеш да би умео да решиш конкретан проблем из праксе (када стварно и научиш теорију) и када нешто учиш да положиш испит...

Hvala,Electra.:klap:

ovo je ono sto sam htela da cujem.ja jos uvek ne studiram i nemam geografiju u planu,ali se zgrazavam kad cujem da je geo.ili ovaj ili onaj fakultet najlaksi:???:
mislim da je to tipicno srpsko razmisljanje i da niko nema prava da kaze da je ovaj laksi ili nije kad nema pojma nista o njemu.......cast izuzecima.

@geologicarka
nisi u pravu,bez obzira na to sto studiras geologiju ili sta vec nisi merodavna da kazes da je geografija lak fakultet:thumbdown:

Svako ima svoj nacin kako uci. Sto se mene tice ja se najezim kad cujem da neko poistovecuje citanje sa ucenjem. Cita, cita iscitava i onda tako nauci nesto. Za mene nema ucenja bez stola, nista krevet fotelja, zatim, dobro svetlo, odgovarajuca temperatura prostorije, odgovarajuce da sam obucena, olovka koja dobro pise za podvlacenje, gumica, hemiska, papiri za beleske. Ni manje ni vise od toga svega sto sam nabrojala.

@geologicarka
nisi u pravu,bez obzira na to sto studiras geologiju ili sta vec nisi merodavna da kazes da je geografija lak fakultet:thumbdown:

Какве везе има да ли студирам геологију са тим да ли знам шта се учи на географији? Није лак, ниједан факултет није лак, али је од појединих факултета географија сто пута лакша.

Слажем се са тим да је теже да научиш нешто ако то не волиш. Али и даље тврдим да је лакше научити картографију на географији, него математику на било ком техничком факултету...

Doduse, pre svega neki profesori koji su me ispitivali su to primetili, a kasnije sam i ja to primetila da su oni primetili, sto vise knjiga, romana, neobavezno procitas, iz njih neprimetno pokupis znanje koje ti koristi na ispitima da njime potkrepis ono iz obaveznih udzbenika.

Добро, то стоји. Па још и кад знаш много ствари из стручних области, онда, на испиту, ако и не знаш неку стварчицу, лако можеш да импровизујеш да професор то не примети... ;-)

Какве везе има да ли студирам геологију са тим да ли знам шта се учи на географији? Није лак, ниједан факултет није лак, али је од појединих факултета географија сто пута лакша.

Слажем се са тим да је теже да научиш нешто ако то не волиш. Али и даље тврдим да је лакше научити картографију на географији, него математику на било ком техничком факултету...

pa cini mi se da gore nisi bas tako rekla:)

ne ljuti se...

A zar se onda ne slažeš i sa time da ZAVISI KOME je ''lakše naučiti kartografiju na geografiji, nego matematiku na bilo kom tehničkom fakultetu''?!

Ljudi su različiti, različite su njihove intelektualne sposobnosti, ali i interesovanja.

Možda nekome neverovatno ide matematika i nije mu problem na tehničkom fakultetu, ali će mu zato biti problem nešto što se uči drugačije. Možda bi taj neki genije za matematiku i fiziku, da je upisao filološki, odustao posle dve godine jer ne može da se izbori sa specifičnim gradivom.

O tome pričam.

Добро, то стоји. Па још и кад знаш много ствари из стручних области, онда, на испиту, ако и не знаш неку стварчицу, лако можеш да импровизујеш да професор то не примети... ;-)

Ma kakvi. Ja sam na ispitima bila kao neka enciklopedija. Profesor me pita svakakve stvarcice a ja odgovorim tacno ni sama ne znajuci odakle mi ta informacija, kad sam je naucila. Na sve sam davala tacne odgovore.

A zar se onda ne slažeš i sa time da ZAVISI KOME je ''lakše naučiti kartografiju na geografiji, nego matematiku na bilo kom tehničkom fakultetu''?!

Ljudi su različiti, različite su njihove intelektualne sposobnosti, ali i interesovanja.

Možda nekome neverovatno ide matematika i nije mu problem na tehničkom fakultetu, ali će mu zato biti problem nešto što se uči drugačije. Možda bi taj neki genije za matematiku i fiziku, da je upisao filološki, odustao posle dve godine jer ne može da se izbori sa specifičnim gradivom.

O tome pričam.

Види, ја мислим да свако може да научи све, питање је само да ли то жели. Ја нпр. никада нисам знала историју, али не зато што нисам могла да је научим, него зато што нисам хтела.

Али, ако узмемо једног човека кога подједнако интересују математика и картографија (нпр. ја - јер сам на геологији, па ме јако интересује то прављење карата, а и математика, јер сам на смеру за геофизику, где је математика неопходна) и упоредимо шта ће лакше научити... Па, веруј ми да сам много лакше научила картографију него парцијалне диференцијалне једначине. :)

Meni se svidjaju citaonice, biblioteke, knjige, da ucim. Evo, ja sam zavrsila fakultet a i dalje smisljam sta bih i kako bih mogla i dalje da prevrcem po knjigama, da vadim iz teksta ono sto je vazno, da oznacavam neke delove onoga sto je napisano, da podvlacim neke zanimljive i vazne pojmove. Mozda cu i dalje da nastavim sa ucenjem za naucna istrazivanja ili za fakultet. A mozda cu da prevrcem po knjigama i da idem po bibliotekama da bih tako pripremala individualne zadatke za ucenike ako budem radila u skoli.

Strasno me iritiraju ljudi sa ovakvim misljenjem koji govore da je ovaj fakultet najlaksi,a to su uglavnom oni koji nista drugo ne znaju osim da prenose prazne price.

Zanima me vase misljenje o ovome i ako milite da je Geografija najlaksi fakultet napisite zasto???:)

Neznam da li je najlaksi ali svakako spada medju najlakse...:hahaha:
Super je to FAX,naime hteo sam da ga upisem jos pre ali bila je ogromna navala-sto se kaze,pa zbog proseka nisam mogao upasti na budzet.Kome je uvek isla Geografija i koje voli nece imati nikakvih problema da je zavrsi u roku...:ok:

Zasto spada u najlakse?...Drustveni je FAX,nema puno obaveza kao na tehnickim fakultetima,uz malo truda brzo se zavrsi...;)

Back