Zašto je svet prihvatio američku "kulturu" kao jedinu i najbolju?

brutaLzz

Domaćin
Banovan
Poruka
3.404
autorska tema
-------------------------

Zbog čega je Amerika toliko (bila) primamljiva?...američki san, koka kola, mekdonalds, holivud, filmovi, brendovi...

Postoji li i sad američki san evropljana ??

generalno gledano, i Evropa i Amerika su prdnuli u čabar, ali ajd da malo palamudimo o tome...

autorska tema

Zbog čega je Amerika toliko (bila) primamljiva?...američki san, koka kola, mekdonalds, holivud, filmovi, brendovi...

generalno gledano, i Evropa i Amerika su prdnuli u čabar, ali ajd da malo palamudimo o tome...
odlicna tema

razlog je prost: jer je americko najsladje, i zato sam ja amerikanac, zivimo, radimo i ucimo, moja porodica i ja, u usa
kina jos uvek ima srp i cekic, rusija takodje, svi znamo sta je komunizam napravio, staljinove cistke itd, sve do pada berlinskog zida i sssr na kolenima
svi znamo da su se kinezi okrenuli kapitalizmu, i rusi posle sloma komunizma, i da su se izvadili i postali opet sile, samo zahvaljujuci kapitalizmu, ali ne lezi vraze, oni jos uvek imaju komunisticka obelezja i ne odricu se komunisticke ideologije, marksizma, samo su ga zapakovali u nazovi socijalizam, kao i mi svojevremeno, za vreme tita

Evo navedi mi ruski pandan filmske serije Matrix

Da li je to možda Mašo i Međed 🤢
,,Strogo poverljivo"...tu cesto imas reportaze o ruskim zatvorima. Prikazivali zatvor u Sibiru, gde upravnik ide bez oruzja i obezbedjenja...licno prevaspitava zatvorenike, a cesto i same cuvare zatvora...zatvorenici ga provociraju na fer tucu i on to prihvata....do sada je prebio stotinak zatvorenika i vecinu zatvorskog osoblja...taj zatvor je osnovao jos ruski car PV, tu je slao najgori ruski olos, ubice i umno poremecene ljude...UPRAVNIK ZATVORA, ZIV JE DOKAZ DA SE ROBIJASI MOGU PREVASPITAVATI BEZ PENDREKA...pre nekoliko godina VVP, odlikovao je upravnika zatvora, kao najhumanijeg upravnika

,,Strogo poverljivo"...tu cesto imas reportaze o ruskim zatvorima. Prikazivali zatvor u Sibiru, gde upravnik ide bez oruzja i obezbedjenja...licno prevaspitava zatvorenike, a cesto i same cuvare zatvora...zatvorenici ga provociraju na fer tucu i on to prihvata....do sada je prebio stotinak zatvorenika i vecinu zatvorskog osoblja...taj zatvor je osnovao jos ruski car PV, tu je slao najgori ruski olos, ubice i umno poremecene ljude...UPRAVNIK ZATVORA, ZIV JE DOKAZ DA SE ROBIJASI MOGU PREVASPITAVATI BEZ PENDREKA...pre nekoliko godina VVP, odlikovao je upravnika zatvora, kao najhumanijeg upravnika
Meni je bio omiljeni jedan Kviz iz doba jelcina

Takmičmar treba da ukrade auto, a onda ostali ga jure i stvarno prebijaju na mrtvo ime

odlicna tema

razlog je prost: jer je americko najsladje, i zato sam ja amerikanac, zivimo, radimo i ucimo, moja porodica i ja, u usa
kina jos uvek ima srp i cekic, rusija takodje, svi znamo sta je komunizam napravio, staljinove cistke itd, sve do pada berlinskog zida i sssr na kolenima
svi znamo da su se kinezi okrenuli kapitalizmu, i rusi posle sloma komunizma, i da su se izvadili i postali opet sile, samo zahvaljujuci kapitalizmu, ali ne lezi vraze, oni jos uvek imaju komunisticka obelezja i ne odricu se komunisticke ideologije, marksizma, samo su ga zapakovali u nazovi socijalizam, kao i mi svojevremeno, za vreme tita

kapitalizam je obmana zapada
zar misliš da je bolje sada u Americi nego što je nekad bilo u Jugoslaviji ?

Rusi imaju dobre krimi filmove i serije. :mrgreen:

Prilozi

• DTY5TBAI45AOznP2Ga4HpZxquP_E9tNmRvu3AjcTWEc.jpg
    DTY5TBAI45AOznP2Ga4HpZxquP_E9tNmRvu3AjcTWEc.jpg
    142 KB · Pregleda: 11
  • MV5BNDRjMDY1N2MtMGY2NC00ODJmLTlhOWMtZDc2MmY3ZDQzYTMzXkEyXkFqcGdeQXVyNDM1ODc2NzE@._V1_.jpg
    MV5BNDRjMDY1N2MtMGY2NC00ODJmLTlhOWMtZDc2MmY3ZDQzYTMzXkEyXkFqcGdeQXVyNDM1ODc2NzE@._V1_.jpg
    88 KB · Pregleda: 11
kapitalizam je obmana zapada
zar misliš da je bolje sada u Americi nego što je nekad bilo u Jugoslaviji ?
pa i ne mislim da je bas puno bolje, ali mi vise nemamo kapitalizam, vec neku vrstu nacional-socijalizma [bukvalno nacizma]
od 2008- su se spasavale banke isuvise velike da propadnu, autoproizvodjaci, sada po eu ce se spasavati elektro-energetski distributeri, prelazimo na plansku, dirigovanu privredu cak i pod plastom zelene agende, a ona je komunisticka odlika...

na zapadnom medijskom nebu je situacija jos gora, tu imamo full throttle komunisticku ispiracinu, orvela u realnosti, stranacku policju, stranacko jednoumlje, hapsenje opozicije i disidenata itd - sve ono sto su komunisticke zemlje imale, sada mi ameri imamo - pa kako to, da se nije komunizam samo otselio od njih, preselio k nama?

Poslednja izmena:
nije proizvoljno nego je činjenično
Pa nije. Kad sam bila klinka gledali smo skoro samo te i takve crtace i bajke pa od LGBT tad nije bilo nista, niti postadosmo takvi.

To je prosto neukusna neistina, ali kapiram da mozda neko mora da se izgovori zasto je postao gej ili tako nesto pa mu krivi bas crtaci i bajke, Diznijeve.

pa i ne mislim da je bas puno bolje, ali mi vise nemamo kapitalizam, vec neku vrstu nacional-socijalizma [bukvalno nacizma]
od 2008- su se spasavale banke isuvise velike da propadnu, autoproizvodjaci, sada po eu ce se spasavati elektro-energetski distributeri, prelazimo na plansku, dirigovanu privredu cak i pod plastom zelene agende, a ona je komunisticka odlika...

na zapadnom medijskom nebu je situacija jos gora, tu imamo full throttle komunisticku ispiracinu, orvela u realnosti, stranacku policju, stranacko jednoumlje, hapsenje opozicije i disidenata itd - sve ono sto su komunisticke zemlje imale, sada mi ameri imamo - pa kako to, da se nije komunizam samo otselio od njih, preselio k nama?

zelena agenda neće opstati...to je samo paravan za zamajavanje naroda
nešto slično kao i eko kese u prodavnicama gde potrpaš plastiku od artikala ali te kese su ekološke...jelte

autorska tema

zato sto je svaka zemlja, koja je odbila holivud, bila bombardovana.
1945 zemlje pobednice i zemlje gubitnice u 2. sv ratu morale su prihvatiti 90 posto americke filmske produkcije a samo 10 posto svoje nacionalne produkcije.
I tako je ostalo do danas.
Nije se tu radilo samo o profitu americke filmske industrije vec u prvom planu da se putem izmisljenih filmova svetu nametne propaganda koja favorizuje ameriku.
AMERIKA, KOJU POZNAJEMO, POSTOJI SAMO NA FILMSKOM PLATNU. Nemojte o tome razgovarati sa nasim gastosima koji su otisli u ameriku, nego, otidjite tamo da se uverite, i, vazan savet: IZVADITE POVRATNU KARTU JER TAMO NECETE USPETI DA ZARADITE NI ZA TOLET PAPIR A KAMOLI ZA AVIONSKU KARTU ZA NAZAD.
Valjda ste svi primetili da oni koji otidju u ameriku, dodju u posetu Srbiji tek nakon 10,15 godina.............a vecinu vise nikada ne vidimo.

zato sto je svaka zemlja, koja je odbila holivud, bila bombardovana.
1945 zemlje pobednice i zemlje gubitnice u 2. sv ratu morale su prihvatiti 90 posto americke filmske produkcije a samo 10 posto svoje nacionalne produkcije.
I tako je ostalo do danas.
Nije se tu radilo samo o profitu americke filmske industrije vec u prvom planu da se putem izmisljenih filmova svetu nametne propaganda koja favorizuje ameriku.
AMERIKA, KOJU POZNAJEMO, POSTOJI SAMO NA FILMSKOM PLATNU. Nemojte o tome razgovarati sa nasim gastosima koji su otisli u ameriku, nego, otidjite tamo da se uverite, i, vazan savet: IZVADITE POVRATNU KARTU JER TAMO NECETE USPETI DA ZARADITE NI ZA TOLET PAPIR A KAMOLI ZA AVIONSKU KARTU ZA NAZAD.
Valjda ste svi primetili da oni koji otidju u ameriku, dodju u posetu Srbiji tek nakon 10,15 godina.............a vecinu vise nikada ne vidimo.

sjajno sagledavanje :ok:

više puta sam isticao holivud kao glavnu mantru omiljenosti amerike u svetu i sve što ide uz američku propagandu

ja iskreno ne vidim neki drugi izvor omiljenosti američkog delovanja na svet

znam, deluje banalno ali neka mi neko drugi kaže zašto voli ameriku i čime ga je ona opčinila da tako razmišlja ??

zelena agenda neće opstati...to je samo paravan za zamajavanje naroda
mi neki smo znali da je iza zelenih u stvari oduvek nuklearni lobi, ali i danas je prilicno naivno verovati da su oni puki paravan za zamajavanje... ne! radi se o velikom resetu, gde u krajnjoj liniji neces imati nista, a bices srecan.
kako?
lepo.

Watch: Biden Energy Advisor Admits That Admin Wants To Limit Oil Production "To Accelerate The Transition"

..wait, what?

znaci, mi navodno moljakamo zemlje da kratkorocno povecaju proizvodnju nafte, a znamo da one to nece uciniti; onda pustamo naftu iz strateskih rezervi, idemo do potpunog sloma, kako bi napravili prostora zelenim energijama, kojih u stvari nema, ili nisu isplative - za veliku vecinu koja ce morati da nestane, a oni koji preostanu nece imati nista i bice srecni, sto je strateski plan

Back