Zasto je Rod Evans postao luzer?

Nije "luzer" niti mi je jasno zasto ga tako nazivas. Ako mene pitas drugi i treci albumi sa njime "The Book of Taliesyn" i "Deep Purple" su najbolji albumi od Deep Purple kao i "Emmaretta". Ja licno najvise volim prvu postavu sa Rod Evansom i mislim da su DP tada bili najbolji. Rici I Dzon su "izbacili" Roda iz grupe jer je njegov glas previse bio mekan i pop, a sa obzirom da su zeleli da budu mnogo tvrdji rok bend, on im nije odgovarao kao pevac. Cak i da ga nisu izbacili, Rod bi sam otisao iz grupe. Pored toga sto je bio pevac u DP, Rod Evans je bio i maneken. On je rekao Riciju i Dzonu da se seli u Ameriku gde zeli da gradi karijeru manekena i glumca i da napusta DP, i ubrzo se nakon napustanja/izbacivanja iz DP, preselio u Ameriku. Nije uspeo ni kao maneken ni kao glumac pa je tamo kasnije osnovao grupu "Captain Beyond" sa bivsim clanovima iz Iron Butterfly i Johnny Winter grupe sa kojom je snimio dva albuma pored nekih solo pesama. Od 1980-e je nestao iz javnog zivota i od tada se nista ne zna o njemu. Cak ni clanovi DP ne znaju gde je Rod. Ne zna se gde zivi niti iko ima kontakta sa njime.

Back