Zašto je poskupelo svinjsko meso?

snejks

Elita
Poruka
18.253
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2016&mm=07&dd=26&nav_id=1159393
inače danas je svinjetina (II kategorije) kod matijevića a ikod ostalih prodavaca i mesara otišla na 550 dinara kilogram čistoga mesa od buta
ovo je čisto mešetarenje i dogovor klaničara , upravo sam proveravao sajtove u mađarskoj svinjetina je oko 890 forinti - čisto meso od buta i to meso I kategorije tj oko 2,85 evra , u prevodu oko 350 dinara kada se izračuna u naše novce

inače danas je svinjetina (II kategorije) kod matijevića a ikod ostalih prodavaca i mesara otišla na 550 dinara kilogram čistoga mesa od buta
ovo je čisto mešetarenje i dogovor klaničara , upravo sam proveravao sajtove u mađarskoj svinjetina je oko 890 forinti - čisto meso od buta i to meso I kategorije tj oko 2,85 evra , u prevodu oko 350 dinara kada se izračuna u naše novce

Što više poskuplja bolja situacija,za biznis ubilo se.

Moj komsija se bavio uvozom mesa iz Argentine izmedju ostalog. Narocito mi je simpaticno kada mi kaze za koje firme,sve one za koje mislimo da su kvalitetne i domace.Pitacu ga ,moguce je da su sada zabranili uvoz. Jedna molba ,batalite svinjetinu ili svedite na najmanju meru. Jedite piletinu ,mada je i ona poskupela i ribu. Ubi nas crveno meso,

Zato jer neko vestacaki rezira teren za uvoz Tenis-ovih svinja...
A znamo ko je promovisao doticnog...Premijer licno...

...
malo si se zajebao dečko Tenis neće da uvozi svinje već da ih proizvodi na svojim farmama na njih 20-tak koliko želi da ih napravi u srbiji s tim što želi i hranu da proizvodi za njih u lokalu tj srbiji i time kao i svugde gde ima farme da zaokruži proizvodnju , pa se onda naši stočari pobunili jer će oni biti nekonkuretni sa njime - naravno da neće moći da zakidaju na svemu kao što to rade i do sada

malo si se zajebao dečko Tenis neće da uvozi svinje već da ih proizvodi na svojim farmama na njih 20-tak koliko želi da ih napravi u srbiji s tim što želi i hranu da proizvodi za njih u lokalu tj srbiji i time kao i svugde gde ima farme da zaokruži proizvodnju , pa se onda naši stočari pobunili jer će oni biti nekonkuretni sa njime - naravno da neće moći da zakidaju na svemu kao što to rade i do sada

Nemas pojam o cemu pricas...
Poslusaj profesora Ševarlića sa Poljoprivrednog Fakulteta:

Miladin Ševarlić: Tenis dolazi zbog profita, 15.000 hektara zemljišta i subvencija

Miladin Ševarlić, redovni profesor Poljoprivrednog fakulteta. "Povećan uvoz svinja je uništavanje srpskog stočarstva.

Zato se i unistava domaca proizvodnja da bi se onda Švaba prikazao kao Mesija...
A posto do tad vec bude unistena domaca proizvodnja onda ce on sta drugo nego uvesti svoj švapski rasplod, a sto ti je upravo UVOZ !!!

ŠVAJNštajger je vec usao u Srbiju...preko Ane Ivanovic TENISERKE...a sad ce i TENIS preko ŠVAJNA tj svinja...

Znakovi kraj puta...ko zna da cita sinhronizitete sve mu je receno...

...

Tenis-u država plaća radnike, plus subvencija, 10g ne plaća poreze, država mu dovede svu infrastrukturu i mora onda da napreduje

Nemas pojam o cemu pricas...
Poslusaj profesora Ševarlića sa Poljoprivrednog Fakulteta:

Miladin Ševarlić: Tenis dolazi zbog profita, 15.000 hektara zemljišta i subvencija

Zato se i unistava domaca proizvodnja da bi se onda Švaba prikazao kao Mesija...
A posto do tad vec bude unistena domaca proizvodnja onda ce on sta drugo nego uvesti svoj švapski rasplod, a sto ti je upravo UVOZ !!!

ŠVAJNštajger je vec usao u Srbiju...preko Ane Ivanovic TENISERKE...a sad ce i TENIS preko ŠVAJNA tj svinja...

Znakovi kraj puta...ko zna da cita sinhronizitete sve mu je receno...

...
Ševarlić , idi bre još jedan zatucani idiot koji živi u snovima i u prošlosti
Tenis-u država plaća radnike, plus subvencija, 10g ne plaća poreze, država mu dovede svu infrastrukturu i mora onda da napreduje
a ti si baš prolupao ... tenis nije uopšte tražio subvencije već samo da mu se dozvoli da u srbiji zakupi dovoljno zemljište za održivu proizvodnju stočne hrane za svoju stoku koju će ovde da proizvodi , koja bre infrastruktura? ti stvarno nisi normalan pa mora da sve gradi od temelja jer čovek želi da izvozi stoku u EU a da bi to uradio mora da ispoštuje sve njihove standarde uključujući i to da ne vakciniše svinje kao ovi naši moroni- pa su im zbog toga i zabranjene svinje za izvoz u ceo svet

Tako je na papiru,u praksi ce biti skroz drugacije.....Uvozice meso ''slj‚‚ klase i ovde ga prodavati kao prvu klasu...Ono kvalitetno sta proizvedu icice za izvoz...

Možda je počeo izvoz za veće pare.

VUČIĆ: Imaćemo srpsko-nemačke ćevapčiće!
Vlasnik nemačkog proizvođača mesa "Tenis" Klemens Tenis doći će u Beograd krajem februara, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da se nada da će uskoro iz Srbije da se izvoze "srpsko-nemački ćevapčići"
Tanjug 03. 02. 2016. 12:11
161
Tanjug

Odgovarajući na pitanja novinara posle dijaloga u okviru Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje, Vučić je rekao da ne postoje prepreke za dolazak nemačkog preduzeća.

- Pokušali smo da postignemo dogovor sa svima u Srbiji po tom pitanju, ali su mnogi pomislili, na demagoški i populistički način da će da dobiju poene kod naroda ako budu držali sistem po starom. Klemens Tenis dolazi u Beograd 22. februara. Razgovaraćemo s njim i nadam se da ćemo postići dogovor - rekao je premijer.

On je dodao da ukoliko ta kompanija u Srbiji započne biznis to će biti korisno za obične seljake, odnosno za sve koji uzgajaju stoku.

- Onda bi oni radili sa njima, ozbiljno bi plaćali, naši seljaci bi mogli da budu njihovi dobavljači, ali bi istovremeno i napravili svoju proizvodnju, klanicu, ceo sistem. Za godinu dana bi proizvodili više od 50 odsto ukupne proizvodnje svinja koju mi danas imamo - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima Srbija je od 1910. do 2013. svake godine imala dramatičan pad stočarske proizvodnje.

- Došli smo na nivo ispod 1910. Ako dođe Klemens Tenis, mi te probleme više nećemo da imamo - poručio je Vučić.

Premijer je naglasio da bi sve što ne ode za domaće potrebe išlo u izvoz i da bi od toga celokupno srpsko imalo ogromnu korist.

- Imali bismo nemačko-srpske ćevapčiće za celo evropsko tržište sa najpoznatijim i najvećim evropskim brendom, a to je Klemens Tenis - zaključio je Vučić.
http://informer.rs/vesti/politika/53737/VUCIC-Imacemo-srpsko-nemacke-cevapcice

Ševarlić , idi bre još jedan zatucani idiot koji živi u snovima i u prošlosti

a ti si baš prolupao ... tenis nije uopšte tražio subvencije već samo da mu se dozvoli da u srbiji zakupi dovoljno zemljište za održivu proizvodnju stočne hrane za svoju stoku koju će ovde da proizvodi , koja bre infrastruktura? ti stvarno nisi normalan pa mora da sve gradi od temelja jer čovek želi da izvozi stoku u EU a da bi to uradio mora da ispoštuje sve njihove standarde uključujući i to da ne vakciniše svinje kao ovi naši moroni- pa su im zbog toga i zabranjene svinje za izvoz u ceo svet
Bitno da je aleksandar vučić to rekao.....a ti njemu veruješ više nego svojim očima

Bitno da je aleksandar vučić to rekao.....a ti njemu veruješ više nego svojim očima
ne ja verujem samo svojim očima , pa tako sam video da su seljaci umesto nadmetanja za plodno zemljište tj oranice se dogovorili između sebe pa su sve podelili budzašto po početnoj ceni , zatim sam svojim očima video kako nikoga oni ne zapošljavaju a rade po više stotina hektara zemlje , zatim sam video da stoci daju sve u hranu i ono što smeju i ono šta ne smeju , pa proizvode stoku krijući od države i prodaju ih na crnom tržištu gde divlji klaničari kolju pod drvetom i proizvode delikatese od kojih se ljudi razboljevaju kada ih pojedu , da bi uštedeli nešto na veterinarima i na pregledima mesa uništavaju tuđe živote , mora da je i onaj koji je uhvaćen sa pljeskavicama u kojima je bilo meso kunića bio super seljak.
video sam svojim očima kako subvencije za zalivne sisteme tršo na skupocena kola a sledeće godine pljuju državu zbog suše
aj da ne nastavljam dalje - smučio mi se domaći seljak ...

ne ja verujem samo svojim očima , pa tako sam video da su seljaci umesto nadmetanja za plodno zemljište tj oranice se dogovorili između sebe pa su sve podelili budzašto po početnoj ceni , zatim sam svojim očima video kako nikoga oni ne zapošljavaju a rade po više stotina hektara zemlje , zatim sam video da stoci daju sve u hranu i ono što smeju i ono šta ne smeju , pa proizvode stoku krijući od države i prodaju ih na crnom tržištu gde divlji klaničari kolju pod drvetom i proizvode delikatese od kojih se ljudi razboljevaju kada ih pojedu , da bi uštedeli nešto na veterinarima i na pregledima mesa uništavaju tuđe živote , mora da je i onaj koji je uhvaćen sa pljeskavicama u kojima je bilo meso kunića bio super seljak.
video sam svojim očima kako subvencije za zalivne sisteme tršo na skupocena kola a sledeće godine pljuju državu zbog suše
aj da ne nastavljam dalje - smučio mi se domaći seljak ...

To su neki opasni seljaci, verovatno žive u Beogradu

Back