Zašto je planeta Zemlja najniža po orbiti od ostale planete i satelita oko Sunca?

U 'plivajućem' Univerzumu nema neka orijantacija, ali mi smo ovde na Zemlji i služimo se orijentirom da bismo znali gde smo i dokle smo dogurali, pitanje je zašto nam je mesto da budemo 'dole'?
Ди смо бре доле аман, откуд теби то да смо доле?

Poslednja izmena od moderatora:
I tamo isto se gleda kao i ovde bez obzira što je Australija dole.:lol:

Je li Donji Ljubeš kod Aleksinca?
Ако би фиксирала једну звезду, која је горе, на небу, близу северњаче на пример, па кренула пут Аустралије, све време фиксирајући ту звезду, видела би да се звезда "спушта" све ниже према хоризонту како се ти приближаваш Аустралији..
И опет, нема горе и доел у Универзуму...

Да, није код Алексинца, изнад јајца је...

Poslednja izmena od moderatora:
Ако би фиксирала једну звезду, која је горе, на небу, близу северњаче на пример, па кренула пут Аустралије, све време фиксирајући ту звезду, видела би да се звезда "спушта" све ниже према хоризонту како се ти приближаваш Аустралији..
И опет, нема горе и доел у Универзуму...

Да, није код Алексинца, изнад јајца је...

Zvezde se pomeraju u sva 4 godišnja doba sem Malog i Velikog Medveda tako da je putovanje odavde do Australije 24 sata onda se da primetiti sitna razlika, a prema svetskom udruženju astronoma i mapa sazvežđa, bez obzira da li je severni ili južni pol, imaju isto optičko posmatranje i položaj zvezda.

Ne znam za Jajce, znam za selo kod Aleksinca.

Poslednja izmena:

Back