Zašto je hrana u Srbiji skuplja 10-20% nego u EU?

mario80

Stara legenda
Poruka
80.476
Autorska tema.

Zašto je hrana u EU jeftinija za 10-20% nego u Srbiji?!?? Neću ni da navodim koliko je puta bolja ponuda. Dolaskom Lidla su cene pale ali nedovoljno! Da se razumemo u lidlovom mlevenom mesu sam našao komade čelika našta su se oni pravili ludi.

u Srbiji nisam našao mleko ispod 70 dinara litar u metrou ili 75 din u lidlu.

u hrvatskoj je recimo kada je na akciji litar oko 55 dinara. U suštini stalno je negde na akciji po ovoj ceni.

IMG_20210723_212025.jpg

Autorska tema.

Zašto je hrana u EU jeftinija za 10-20% nego u Srbiji?!?? Neću ni da navodim koliko je puta bolja ponuda. Dolaskom Lidla su cene pale ali nedovoljno! Da se razumemo u lidlovom mlevenom mesu sam našao komade čelika našta su se oni pravili ludi.

u Srbiji nisam našao mleko ispod 70 dinara litar u metrou ili 75 din u lidlu.

u hrvatskoj je recimo kada je na akciji litar oko 55 dinara. U suštini stalno je negde na akciji po ovoj ceni.

Pogledajte prilog 974373
Sta kukas, u Svajcarskoj kg mesa 20 franaka, jeste da nije u EU al.....

Шта да кажу ови у ЦГ, нису у ЕУ, а све скупље него у Србији.
А шта да кажу Хрвати који јесу у ЕУ, а све скупље него у Србији.

А био сам и пре короне у земљама ЕУ и ван ЕУ, нађе се нешто што је јефтиније, али далеко од тога да је истина да је тамо храна јефтинија него у Србији и то мислим само на супермаркете, а израчунај колико je тамо тек скупљa фаст фуд храна, да не спомињем ресторане.

А био сам и пре короне у земљама ЕУ и ван ЕУ, нађе се нешто што је јефтиније, али далеко од тога да је истина да је тамо храна јефтинија него у Србији и то мислим само на супермаркете, а израчунај колико je тамо тек скупљa фаст фуд храна, да не спомињем ресторане.
Kad odem u Lidl a ispred sve sami poršei sa cg tablama iz herceg novog i budve, ljudi dolaze da kupe hranu. U srbiji sa takvim voznim parkom imaju sluge i robove.

Poslednja izmena:

Cg je banana drzava kao i SRB....
Nije sve skuplje u HR, dosta toga manje kosta a plate vece

Dosta toga je napolju jeftinije, cak i neki nasi prozivodi su jeftiniji napolju nego kod nas. Restorani jesu jeftiniji al jbg i nase plate su daleko manje. Svajcarska je skupa ( restorani ) al su plate 7x vece nego kod nas ( minimum ) a cene restorana nisu 7x vece. Pogresno psmatras, nikada ne treba posmatrati usluznu delatnost.

Ides li u ruski magacin zvani MERE?!
Ne. Gledam da uvek kupujem domaće kad god je to moguće. Poslednji put kad sam proverio još uvek nismo bili deo Rusije.
Od stranih proizvode rado kupujem Grčko voće.
Baš sam skoro video neki proizvod, na kraju deklaracije videh da je iz HR. Vratio sam ga nazad na policu.
Kamo sreće da to svi rade.

Bez da trolam, nigdje nikada nisam vidio litru mlijeka za 55 RSD (3,52 kn).
Nikada, ni u snu.
Da je akcijska cijena milijun puta, nema sanse.
Ovaj podatak je izvucen iz guzice.
bez da trolam - u većini trgovačkih lanaca ima 3,59-3,79 ponude
Ko jos kupuje to dugorrajno mleko .. kod mene je 1,3€ litar mleka ali bioloskog i ono traje par dana ali je bez tih sranja .. A ta dugorrajna nzn ni posto su ali znam da su dzaba
.
kakvo je to biološko mlijeko

Back