Zašto je Balašević bio nepoželjan u Nišu?

Naleteo sam na članak kako su sabotirali Djoleta da ne bi nastupao u Nišu prošle godine i pitam se Da li im je sada žao?

https://www.bizlife.rs/zasto-je-balasevic-nepozeljan-u-nisu/

Koliko je njegova antiratna filozofija još uvek neprihvatljiva za pojedince (Ima ih dosta)?
Nažalost prilično jer nacionalizam je još uvek veoma jak na ovim prostorima. Jednostavno to su ljudi kojima nije poput Đoleta žao što se ratovalo nego zbog toga što se po njihovom mišljenju ratovalo nedovoljno.

Nažalost prilično jer nacionalizam je još uvek veoma jak na ovim prostorima. Jednostavno to su ljudi kojima nije poput Đoleta žao što se ratovalo nego zbog toga što se po njihovom mišljenju ratovalo nedovoljno.
Ja sam neko ko je volio Balasevica pjesnika,kantautora.Ja sam neko ko nije volio Balasevica koji daje izjave za novine,podrzava jedne politicare,mrzi druge politicare.Trebao je da se ponasa kao Colic.Da pjeva.Mislim da je sa tim svojim izletima u politiku i autosovinizam najvise naudio sebi.

Đoleta nastojim posmatrati samo i isključivo kroz pesme.
Tek nedavno pročitah da je dete mešovitog braka, ako sam dobro razumela, pa mogu donekle da ga razumem.
Pošto volim da škrabam, dotaknem se povremeno i osetljivih tema.
Bila sam prilično besna ( mislim da je to bila 2015. kad su insistirali na tome da smo genocidna nacija ), pa sam na tu temu napisala
tri kolumne ( eseja, ne znam ni sama gde bi ih svrstala ) pod nazivom "Vatra, dim i pepeo - na vratima pakla" gde sam potkačila i Đoleta, doduše mnogo blaže nego ostatak "elite" koji mi je u tim danima bockao oči, uši, dušu...Njega nisam ni tad prestala slušati. Merlina sam bojkotovala jedno dve godine :).
Treba svoje voleti, da bi lakše razumeo i poštovao tuđe. I to je jedino što meni užasno smeta kod Srpske nacije.
Žrtva, čija god, je teška, i ne treba je skrnaviti. Samo, treba se setiti i svojih.
Od tada niti pratim, niti pišem na slične teme. Stavila sam tačku na i.
Mogu samo da kažem da se duboko nadam da neće biti opet rata na ovim prostorima. Ne znam da li bi bilo mnogo preživelih. Ne ponovilo se nikad.

Back