Zašto hoću novi telefon - apl ajfone 13 pro (apple iphone 13 pro)

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.611
Već sam jednom, davno, prelomio i kupio iphone iako sam okoreli mrzitelj apple-a. Izgleda da su mi ponovo doakali sa najnovijim trelefonom. Kao zagriženom ljubitelju fotografije, nije mi promaklo šta su uradili sa kamerom što je i najveće ažuriranje novog telefona.

Kamera je opremljena sa unapred pripremljenim fotografskim stilovima, potpuno novim setom senzora i sočiva koji su svi optimizovani za nesmetan rad sa iOS 15. Pokreće ih novi procesor signala slike (ISP) na A15 Bionic čip za „poboljšano smanjenje šuma i mapiranje tonova“. Apple kaže da je ovaj sistem najbolji sistem kamera ikada na iPhone-u i da sve kamere sada uključuju optičku stabilizaciju slike senzora (OIS).

apple-iphone-13-pro-cameras-3-800x450.jpg

apple-iphone-13-pro-cameras-2-800x450.jpg

apple-iphone-13-pro-cameras-1-800x450.jpg

obzirom da je kamera ugradjena u telefon onda zaista jeste impresivno. Naravno, ne može da se meri sa profesionalnom kamerom i specijalizovanim objektivom, ali takodje ne može ni cena. Jedan vrhunski objektiv košta kao 3-4 takva cel aajfona. I to bez kamere. A teško ko tuč.
SENSEI da li su te kao malog zvali Sveznader? Ja cu da se :rumenka:koliko ne znam u odnosu na tebe...

biraj ko će da te špijunira, ameri ili kinezi ;)
Чекај, реч је о камери. По питању шпијунирања, америчко зло је опште познато. За Кинезе постоје само сумње. Ево, напиши кога су то Кинези напали у последња два века а кога Амери?

Чекај, реч је о камери. По питању шпијунирања, америчко зло је опште познато. За Кинезе постоје само сумње. Ево, напиши кога су то Кинези напали у последња два века а кога Амери?
Pusti ti to koga su Kinezi napadali... Oni su zauzeli šta su zauzeli. Sada se bore da povrate ove što su se otkinuli, tipa Tajvana. Hong Kong su vratili.

Test i specifikacije​

Display​

Phone:P50 ProiPhone 13 Pro
TypeOLEDOLED
Size6.6 inches6.1 inches
Resolution1228 x 2700 pixels1170 x 2532 pixels
Aspect ratio20:919.5:9
PPI450 ppi460 ppi
Refresh rate120 Hz120 Hz
HDR supportYes, HDR10+Yes, Dolby Vision
Screen protectionTempered glassCeramic Shield
Screen-to-body ratio91.2%86%