Zašto država ne ugradi plinske boce u službena kola Vlade i Skupštine Srbije ?

Znaš li ti kako je plin opasan pri udesu? Pa da ih neki patriJota namjerno spuca, nijesu ludi.

Ovo je teška zabluda, plin je manje opasan od benzina jer je plinska boca veoma jaka a i elastična i prilikom udesa, čak i kad dođe do direktnog pritiska na plinsku bocu, ona može da se savije ali ne može da eksplodira jer je projektovana tako da prilikom VEOMA JAKOG pritiska u njoj, ispusti sav plin i toplotu u jednom smeru napolje a da ne dođe do eksplozije. Čak i ako se kola zapale ona NE MOŽE da eksplodira !

Ovo je teška zabluda, plin je manje opasan od benzina jer je plinska boca veoma jaka a i elastična i prilikom udesa, čak i kad dođe do direktnog pritiska na plinsku bocu, ona može da se savije ali ne može da eksplodira jer je projektovana tako da prilikom VEOMA JAKOG pritiska u njoj, ispusti sav plin i toplotu u jednom smeru napolje a da ne dođe do eksplozije. Čak i ako se kola zapale ona NE MOŽE da eksplodira !

Jeste, ako se dobro ugradi. Meni je prijatelj vozio na plin, boca mu je bila ugrađena u gepek i jedan ga je spuco od pozadi, auto se zapalilo. Bio mu plin slabo ugrađen. Zamisli tek ako je i ugrađivač patriJota. Preveliki rizik

Zato sto vozila na plin slabije vuku,
a oni nece da uspore malo, kad vec sve ide na racun i teret poreskih obveznika
Slabije vuku, a to su uglavnom blindirana kola koja su mnogo teža i samim tim sporija od običnih, pa kad bi na to još došao plin bio bi stvarno problem.
Bolje da pređu na dizele, savremeni su veoma snažni i bolje podnose opterećenje nego benzinski.

Što bi pa ugradili, ne moraju oni da štede mmcuimjbmdaimjbm

Prevedi ovo na kraju, nisam te baš najbolje razumeo. :lol:

Jeste, ako se dobro ugradi. Meni je prijatelj vozio na plin, boca mu je bila ugrađena u gepek i jedan ga je spuco od pozadi, auto se zapalilo. Bio mu plin slabo ugrađen. Zamisli tek ako je i ugrađivač patriJota. Preveliki rizik

Pa da, auto se zapalio ali plinska boca NIJE eksplodirala i ova moja priča važi u slučaju kad se plinska boca dobro i kvalitetno ugradi, kad se atestira itd. Znači to je najvažnije.

A čak i da plinska boca eksplodira i da neki demokrata (naravno slučajno) odleti u vazduh to i ne bi bila velika šteta. Čak štaviše-to bi bila još veća ušteda za državu ! :mrgreen:

Slabije vuku, a to su uglavnom blindirana kola koja su mnogo teža i samim tim sporija od običnih, pa kad bi na to još došao plin bio bi stvarno problem.
Bolje da pređu na dizele, savremeni su veoma snažni i bolje podnose opterećenje nego benzinski.

To baš i nije tačno da auto na plin slabije vuče nego na benzin. Sve zavisi od kvaliteta TNG-a.

Al oni navikli da piče 100-120 na sat i više a ne 60-70-80 ko sav normalan svet !

Pa da, auto se zapalio ali plinska boca NIJE eksplodirala i ova moja priča važi u slučaju kad se plinska boca dobro i kvalitetno ugradi, kad se atestira itd. Znači to je najvažnije.

A čak i da plinska boca eksplodira i da neki demokrata (naravno slučajno) odleti u vazduh to i ne bi bila velika šteta. Čak štaviše-to bi bila još veća ušteda za državu ! :mrgreen:

E u zapisniku je stajalo da se auto zapalilo zbog plinske boce. Ne znam, ja volim benzince, nikad ne bih ugradio plin, sem ako baš ne bih imao para da sipam

A tek ako odleti patriJota - čista dobit! :mrgreen:
Doduše, ako odleti Velja, to bi već bio leteći vepar, em dobit, em Noblesova nagrada za novootkrivenu životinjsku vrstu....:think:
:D

E u zapisniku je stajalo da se auto zapalilo zbog plinske boce. Ne znam, ja volim benzince, nikad ne bih ugradio plin, sem ako baš ne bih imao para da sipam

Pa kažem ti sve zavisi kako se ugradi. Ako se dobro i stručno ugradi, nemaš problema. Ja kad bi imao svoja kola ugradio bi plin obavezno ili neko još modernije alternativno gorivo.

Benzin je dosta skup, zagađuje životnu sredinu i smrdi, brate, nervira me. A i prevaziđen je kao gorivo odavno !

A tek ako odleti patriJota - čista dobit! :mrgreen:
Doduše, ako odleti Velja, to bi već bio leteći vepar, em dobit, em Noblesova nagrada za novootkrivenu životinjsku vrstu....:think:
:D

Ma samo da ne odleti Boris Tadić u vazduh jer onda ne bi imao ko da nam vodi sednice Vlade a mi bi bez Vlade pocrCali totalno ! :mrgreen:

Zašto država ne ugradi plinske boce u službena kola Vlade i Skupštine Srbije ?
odgovorit će vam Hrvat;)
plinske instalacije ne mogu se ugrađivat u vozila pod garancijom osim ako ih tvornica sama ne ugrađuje. pošto se radi večinom o skupocijenim novim vozilima tipa Audi, BMW i Mercedes ugradnja plina poništila bi garanciju vozila čija je vrijednost preko 50 tak tisuća eura. naime najveći njemački proizvođaći luksuznih automobila ZABRANJUJU ugradnju plina u svoja vozila (ne govore da nije preporučljivo, nego zabranjuju jer štete motorima)

Već 6. automobil vozim na plin i mogu ti reći da od kvaliteta TNG-a zavisi samo da li će vući malo ili mnogo slabije nego na benzin, ali ubrzanja su uvek slabija.
;)

Da ali ipak voziš na plin zbog uštede. E tako bi i država trebalo da radi-da štedi. I da smanji brzinu i potrošnju. Jedan bivši ministar je umalo poginuo zbog svoje bahatosti i prevelike brzine. A da je vozio na plin možda i ne bi imao udes. Sigurno bi sporije vozio (odnosno njegov vozač) i možda bi bolje prošao. Ali taman posla da ministar policije u Mercedes džip ugradi plin, pa to bi bilo poniženje za njih. :evil:

Ne znam odakle si ali ako si iz BG da te pitam: Jel ti vidiš koliko vam je zagađen vazduh tamo upravo zbog izduvnih gasova koji nastaju kao posledica sagorevanja benzina. Znači smrdi katastrofa a plus što su ti gasovi otrovni pa i kancerogeni u velikim koncentracijama. A imate i nekoliko kritičnih, tzv. crnih tačaka u gradu gde je intenzitet saobraćaja najveći a samim tim i zagađenost vazduha. A to su mesta kod autobuske i ž. stanice, zatim Bulevar Kralja Aleksandra, sam centar grada...Pa tamo smrdi od benzina da se ugušiš ! E većina tih problema bi se rešila kada bi se masovno ugrađivao plin u automobile u BG i u Srbiji uopšte. A plus, kao što rekoh uštedelo bi se dosta državnog novca !

Sramota me da spamujem više, samo da ti kažem da se 100% slažem, jer ja bih bez mog Vlade umrela :mrgreen:

I neću više.

OK, OK, samo mala ispravka. Ne kaže se umrEla nego lipcala (ili baldisala). :mrgreen:

Брину тек кад осете да су угрожени. Ево, не испуњавају ни кључна предизборна обећања... Зашто би се бавили овиме? Ако почне да измиче тло под ногама, пристаће они и на тротинете... Док поново не зајашу.

Back