zasto disem stomakom?

• Začetnik teme Začetnik teme loop
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

loop

Poznat
Banovan
Poruka
9.128
Primetio sam da kad mi se telo nalazi u "prirodnom" opustenom stanju ja ustvari disem stomakom i on se jako napumpa.Onda svesno uzmem vazduh u pluca i stomak dobije lep i normalan izgled.Kako to da ispravim da nedisem stomakom vec plucima?
Da li bi trcanje i trbusnjaci pomogli za pravilno drzanje tela i da se sise plucima?

Muskarci imaju takozvano abdominalno disanje, to nema veze ni sa misicima ni sa trcanjem nego sa polom.
Prilikom udisaja dijafragma se vise spusta, pritiska trbusne organe i stomak se ispupcava, kod zena se siri grudni kos jer je priroda to uredila tako, bilo bi nezgodno da u trudnoci se jos vise pritiskaju abdominalni organi...
Prema tome, nista cudno ,potpuno prirodna. :D

Postovani dr,
to bi znacilo da jednostavno moram da se pomirim sa tim i da ne opterecujem sebe time.Znaci tome nema ispravke.A mozda kad bi primoravao sebe da ubacujem vazduh u grudni kos da li bi vremenom to meni uslo u podsvest i ostalo tako?

Mozda to sto loop pita i nije bas glupost........

Ja bih preporucila neku knjigu o yogi. Prva stvar koju ce vas ona nauciti je pravilno disanje.
Yogiji razlikuju tri tipa disanja: abdominalno, prsno disanje i klavikularno disanje. Potpuno yogijsko disanje kombinuje sva tri disanja i predstavlja idealno disanje.
Neko ce reci, nismo cekali yogije da bismo disali!
Ali, praktikujuci njihovu umetnost disanja, shvaticete do koje ste mere lose disali.

Back