Zasto Demokratska Stranka ima ovoliko pristalica?

Jerry Ropero:
Da li ste zapitali zasto DS ima ovoliko pristalica i ko glasa za tu stranku?

Za DS glasaju lenstine koje su stvorili komunisti posle rata. To je tzv „elita” - deca komunistickih oficira, sluzbenika, jednom recju nomenklatura koju su komunci dovukli u Beograd. Njihova deca su lenja, ocekuju iste onakve poslove i povlastice kakve su imali njihove dede i ocevi! Ne rade ništa, vise po kaficima i kukaju kako je Srbija kaljuga, a EU „cool” i kako jedva cekaju da zafrse faks i zapale „preko” gde ih, jelte jedva cekaju, jer takvih strucnjaka oni naravno nemaju. Oni sanjaju o "novom komunizmu" zvanom EU gde ce oni kao njihovi ocevi i dedovi, ziveti kao carevi, a ne radeci nista ili jako malo. Pritom niko od njih nikada nije bio u toj EU da vidi kako zivi i koliko radi prosecan Italijan, Nemac ili Francuz. Ako meni ne verujete evo vam malo porazavajuce istine o buducoj „Srpskoj eliti” koja je uostalom ista kao i njihovi ocevi. Najbolji primer je sam predsednik Barbika Tadic, koji je proveo jednu (i slovima i brojkom) jednu godinu od svojih 49 u radnom odnosu, radeci kao nastavnik psihologije u I beogradskoj gimnaziji „Mose Pijade” u Beogradu. Njegov naslednik "omladinac" Ceda je jos gori. Ima 35 godina i nijednog sata radnog staza. Kakav narod, takav i predsednik ili ti svaki narod ima rezim kakav zasluzuje.
:D kakva opterecena komunjarchina ovaj Djeri... :D

Powerslave:
Bas tako, za DS glasa elita i obrazovani ljudi, a za SRS glupi bosanci kojima nije bilo dosta 4 godine ratovanja nego bi jos i seljaci koji oru njive.

Ti “obrazovani” i “elita” iz DS-a imaju u svojoj stranci od ukupno 125000 clanova cak 24000 samo sa osnovnom skolom, dakle skoro svaki peti DS-ovac je toliko glup i/ili lenj da nije bio u stanju da zavrsi ni neku srednju maker trogodisnjuskolu! :-)
i mislim imaju samo 13.000 sa fakultetskom diplomom ako sam dobro upamtio (a i tih 13000 verovatno jedan dobar deo su diplome privatnih fakulteta (BK i slicno) koje moze da zavrsi svaka budala samo da plati skolarinu i mozes da se "doskolujes" i sa 50 godina)

Структура чланова ДС по школској спреми:

* основна: 23.905
* средња: 78.491
* виша: 8.751
* висока: 13.387
* магистар: 566
* доктор наука: 352

-------------------------------------------------------------------------
Укупан број чланова ДС: 125.506
Чланова Демократске омладине: 20.802

Ето, а они за себе кажу да су сви образовани и млади - то сам бар приметио да стално потурају и јако се пале на то - па ипак 81,6% чланова ДС има завршену само средњу или чак само основну школу (што је више од 4/5 ДС-оваца),
а добрих 19% ДС-оваца има завршену само основну школу! (што је скоро сваки пети њихов члан)
и имају у својим редовима много већи број оних са само основном него са факултетом - 23.905 vs. 13.387 (бар толико званично признају, вероватно су заправо још необразованији и то доста)
и млађих од 27 година у својим редовима имају само 16,6%
док старији од 27 година чине чак 83,4% од укупног броја њихових чланова !!!

П.С. Овај текст је својевремено ставио Еремита (скинуо са сајта ДС).

Strela:
Структура чланова ДС по школској спреми:

* основна: 23.905
* средња: 78.491
* виша: 8.751
* висока: 13.387
* магистар: 566
* доктор наука: 352

Укупан број чланова ДС: 125.506
Чланова Демократске омладине: 20.802

Ето, а они за себе кажу да су сви образовани и млади - то сам бар приметио да стално потурају и јако се пале на то - па ипак 81,6% чланова ДС има завршену само средњу или чак само основну школу (што је више од 4/5 ДС-оваца),
а добрих 19% ДС-оваца има завршену само основну школу! (што је скоро сваки пети њихов члан)
и имају у својим редовима много већи број оних са само основном него са факултетом - 23.905 vs. 13.387 (бар толико званично признају, вероватно су заправо још необразованији и то доста)
и млађих од 27 година у својим редовима имају само 16,6%
док старији од 27 година чине чак 83,4% од укупног броја њихових чланова !!!

П.С. Овај текст је својевремено ставио Еремита (скинуо са сајта ДС).

haha,ovo ne znaci bukvalno nista
'pucanstvo' je uvek najmasovniji deo clanstva svake partije. ne ocekujes od obicnih clanova, koji samo dobiju clansku karticu stranke, i gde svako moze da odluci jednog dana da zakuca na vrata prostorija stranke i udobije je za 5 minuta, da ima fakultete, master, phd.
tako je u svakoj partiji, narocito u zemlji kao nashoj, gde ,po popisu iz 1991.g. u birackom telu srbije 45% gradjana nema zavrsenu osnovnu skolu,25% je zavrsilo osnovnu skolu,25% ima zavrsenu srednju skolu,a samo 6% ima visu ili visoku spremu.

podaci iz ostalih stranaka o celom clanstvu bi dali slicne i definitivno gore rezultate.

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=2172262&postcount=1

E to bas nije tacno:
mislim da sam negde citao da nekih 18% u Srbiji ima fakultet ili visu skolu,
ali to je stari podatak od pre mnogo godina kada ni nije bilo privatnih fakulteta
sada je taj procenat veci sigurno jer postoje privatni fakulteti
A u DS-u je taj procenat manji
A i razmisli malo kada kazes da 45% ljudi u Srbiji nema osnovnu skolu
Da li je to realno??? :-) Podji od onih koje poznajes, svi imaju makar osnovnu
I siguran sam da mnogo manje od 20% onih koje ja poznajem da su zavrsili samo osnovnu skolu,
Doduse ima ih tu i tamo, ali sigurno manje od 20% (koliko ih ima u DS-u)

Znaci da ste vi DS-ovci generalno i uopste ispod proseka po obrazovanju – a sto i ne cudi s obzirom na vasu glupost

Evo nasao sam taj sajt
http://www.ds.org.yu/sr/index.php?option=com_content&task=view&id=120&Itemid=214
Sajt je apdejtovan, medjutim interesantno je opazanmje da je zadnjih nekoliko meseci broj clanova DS porastao sa 125000 na 130000 a da je pri tome broj onih koji su zavrsili samo osnovne skole opao sa 24000 na 21000!!!!!!????:-) :-) :-) :-)
Dakle i te podatke koje DS-ovci objavljuju o svojim clanovima su toliko pouzdani da ih mozes okaciti macku o rep :-)

wireless:
Evo nasao sam taj sajt
http://www.ds.org.yu/sr/index.php?option=com_content&task=view&id=120&Itemid=214
Sajt je apdejtovan, medjutim interesantno je opazanmje da je zadnjih nekoliko meseci broj clanova DS porastao sa 125000 na 130000 a da je pri tome broj onih koji su zavrsili samo osnovne skole opao sa 24000 na 21000!!!!!!????:-) :-) :-) :-)
Dakle i te podatke koje DS-ovci objavljuju o svojim clanovima su toliko pouzdani da ih mozes okaciti macku o rep :-)

Ma ne, ne, ne...
To znaci da je veliki broj vec stigao da zavrsi skolu (kad ce ako ne sad)... a za nekih mesec dana ce verovatno u dzepu imati i poneki fakultet.

wireless:
Evo nasao sam taj sajt

Imas podatke i za radikale ili ne?

A jos se u DS hvale kako imaju pretezno mladje clanove i birace; e u tom slislu vrlo je interesantno zapazanje je da je broj clanova demokratske omladine zadnjih nekoliko meseci porastao sa 20802 na 35405
dakle posto je zadnjih par meseci primljeno ukupno 5000 novih clanova i 15000 novih omladinaca, onda **** ga sta se desilo sa ovih 10000 starijih? Napustili su DS ili sta????? :-)

wireless:
A jos se u DS hvale kako imaju pretezno mladje clanove i birace; e u tom slislu vrlo je interesantno zapazanje je da je broj clanova demokratske omladine zadnjih nekoliko meseci porastao sa 20802 na 35405
dakle posto je zadnjih par meseci primljeno ukupno 5000 novih clanova i 15000 novih omladinaca, onda **** ga sta se desilo sa ovih 10000 starijih? Napustili su DS ili sta????? :-)

Imas podatke i za radikale ili ne?

wireless:
E to bas nije tacno:
to je popis iz 1991.g. a cesid je izvor. procenti jesu chudni, mozda je rachunato i kosovo.

elem, republicki zavod za statistiku, popis 2002.g. bez kosova

Становништво старо 15 и више година према полу и школској спреми:
Без
школске
спреме-357552

1-3
разреда
основне
школе-126127

4-7
разреда
основне
школе-896847

Основно образо-
вање-1509462

Непознато-137895
---------------
Укупно-6321231

izrachunaj procenat sam, u odnosu na ukupan broj

p.s. iako sam vec rekao zasto je clanstvo nebitan uzorak, i da je chak bolji uzorak-simpatizeri, bilo bi extra da nadjete i postujete ovde strukturu clanstva ostalih partija. radikala.
ajde, nemoj da si lenj, kad si vec demokrate iskopao, daj prosvetli nas radikalskom umnom strukturom clanstva:lol:

*SITUACIJA 2001.godine
DSS- ima danas najsiru socijanu osnovu, kao narodna stranka, ili stranka svih gradjana; podjednako je atraktivna i za urbane i ruralne birache;imucnije birache (1/4 ukupnog broja bogatih biracha). Izborna podrska DSS-a se zasniva na tri grupe-
1.malobrojne, stare, izvorne, programske pristalice
2.brojne pristalice bivsih vladajucih stranaka, mahom SPS. ova grupa opterecuje biracko telo uverenjima koja se tesko mogu uklopiti u programske ciljeve dss-a,i pomeraju u drugi plan zalaganje za brze ekonomske reforme
3.raniji apstinenti
DS- socijanu osnovu cine birachi iz urbanih sredina,mladji,srednje i visoko obrazovani, bogatiji birachi,strucnjaci, ucenici, studenti i privatnici,a znatno ispod proseka najstariji i najmanje obrazovani,siromasni,poljoprivrednici,radnici i penzioneri
SPS- preko 50 godina starosti, radno neaktivni (domachice i penzioneri 1/2 ukupnog broja)
SRS- dominiraju radnici, nezaposleni, penzioneri, domachice, birachi nizeg obrazovanja. naglasen je muski stariji i radnicki deo populacije.primetno je i povechanje starosti pristalica i vracanje na pozicije radnicke partije nizih slojeva (najmanje ucesce bogatih,a najvece siromasnih)
izvor- zoran slavujevic, politicka sociologija FPN

Back