Zasto danas deca imaju velike oci?

Deca vole da provode vreme napolju, samo im to treba omogućiti.
Umesto da im nešto braniš, omogućiš im ono što im je potrebno i
sve bude kako treba.
Moji preko leta nisu ulazili u kuću. Zaborave i na igrice i na crtaće.
Zimi su malo više gledali u ekrane. Nikad nikakve zabrane i ograničenja
nisu imali.

Ne možeš dete da zatvoriš na 12 sprat i da napolje može da izlazi
samo uz tvoju pratnju, pa da očekuješ da radi ono što bi kao dete
spontano radilo. Pogrešan način života se ne leči zabranama.

...Tako da ono kad trazite suprotan pol za vezu ili brak pa kazete jao ima velike oci lepo je. Znajte da to samo znaci da je po ceo dan u kuci zato ima velike oci a kad bi bio napolje po ceo dan i tako 10, 15 godina oci ce mu biti normalne to jest male.

....биће да је то "има лепе и ВЕЛИКЕ очи баш је сладак/сладка" последица тога
што су ВЕЛИКЕ очи имала господа, који нису рмбачила по цео дан напољу, а сиротиња
ситне окице, од превеликог сунца.
Као што су се бабе на селу до скоро ОДУШЕВЉАВАЛЕ кад виде да имају дебелог унука!
Јер је дебљина била одраз господства и "здравља".
Тако исто и са тим ВЕЛИКИМ очима!

ZASTO DANAS DECA IMAJU VELIKE OCI?

Ranije kada su ljudi ziveli u prirodi po ceo dan i deca se igrala napolje po ceo dan svi su imali male oci. Danas kada svi bulje u kompjutere i po kucama slabo izlaze na dnevno svetlo deca imaju velike oci. To je zato sto fali svetlost sunceva i onda oci teze da se povecaju kako bi vise svetlosti ulazilo u njih. To je isto kao i sa misicima kada ne vezbate i niste fizicki aktivni misici zakrzljaju a kad vezbate imate jake misice. I oci su fleksibilne. Tako na primer onaj ko ima veliku dioptriju i nosi naocare njegove oci se smanjuju verovatno ste to zapazili.

Tako da ono kad trazite suprotan pol za vezu ili brak pa kazete jao ima velike oci lepo je. Znajte da to samo znaci da je po ceo dan u kuci zato ima velike oci a kad bi bio napolje po ceo dan i tako 10, 15 godina oci ce mu biti normalne to jest male.
Možda imaju tvrdu stolicu? 🤷‍♀️

Sva deca drze blizu ekrane na nekih 15-20cm od glave i preblizu tva sede,retko ko obraca paznju na to sto urnise dioptriju,posebno naizmenicno tv-mob blizu-daleko

To da TV i monitori, uopste, kvare vid je bajka.

Ja programiram i za racunarom sam od svoje pete godine, i sada sa skoro 45 vidim savrseno. Ocena 1.0 (najveca moguca na ocnom lekarskom u Nemackoj).

Racunar ne kvari vid.

Vid se kvari posmatranjem nepokretnih i slabo promenljivih stvari.
Vise kvari vid heklanje, pletenje i citanje nego dinamican rad na racunaru.

To da TV i monitori, uopste, kvare vid je bajka.

Ja programiram i za racunarom sam od svoje pete godine, i sada sa skoro 45 vidim savrseno. Ocena 1.0 (najveca moguca na ocnom lekarskom u Nemackoj).

Racunar ne kvari vid.

Vid se kvari posmatranjem nepokretnih i slabo promenljivih stvari.
Vise kvari vid heklanje, pletenje i citanje nego dinamican rad na racunaru.
Aha ok verovacu tebi a ne svojim ocima,posle 2 sata ne mogu da sednem u auto koliko mi se zamuti vid a dete odjednom u 6 god mora da nosi naocare a pazi ne silazi s kompa

Možda imaju tvrdu stolicu? 🤷‍♀️
Јао, крајем прошлог века био сам резервиста и на терену је био један момак са веома округлим очима. Мој колега је то овако објаснио - као мали је сео на цуцлу, па се изненадио.

ZASTO DANAS DECA IMAJU VELIKE OCI?

Ranije kada su ljudi ziveli u prirodi po ceo dan i deca se igrala napolje po ceo dan svi su imali male oci. Danas kada svi bulje u kompjutere i po kucama slabo izlaze na dnevno svetlo deca imaju velike oci. To je zato sto fali svetlost sunceva i onda oci teze da se povecaju kako bi vise svetlosti ulazilo u njih. To je isto kao i sa misicima kada ne vezbate i niste fizicki aktivni misici zakrzljaju a kad vezbate imate jake misice. I oci su fleksibilne. Tako na primer onaj ko ima veliku dioptriju i nosi naocare njegove oci se smanjuju verovatno ste to zapazili.

Tako da ono kad trazite suprotan pol za vezu ili brak pa kazete jao ima velike oci lepo je. Znajte da to samo znaci da je po ceo dan u kuci zato ima velike oci a kad bi bio napolje po ceo dan i tako 10, 15 godina oci ce mu biti normalne to jest male.
Ko zna s kim je bila keva...

Aliens.jpg

koji si ti ludak, i sta napraviste od ovg foruma
pa nisam imao tablet, monitor dok su mi rasle oci u majcinoj utrobi
sta treba da budemo svi azijati?

halo, genetika, kakvi tvoji tableti.
ili religija, oci, ogledalo duse
Oči ogledalo duše?
Šta ćemo onda sa ovima što im oči "urokljive"?

Zejtinjave oči ukazuju na teškog materijalistu ali baš, gazi žive

Iskošene oči su možda ok po Azijska ali ovde obavezno označavaju lukavu osobu tačnije koristoljubivu.

KRUPNE OČI - možda je mali "rodjeni Bege-ovac" ali su babo i stara iz neke Bosne i Hercegovine, tera inat dok mu ne dodje iz gujce da ne valja to što radi u novoj sredini a on misli da to ti neštA lično protiv njega, al kad mu jedared dodjem iz gujce ,on onda to neće više al ti polude dok objasniš jednoj budali a ima ih još 4 pristiglih...

a ebioih ti....

Poslednja izmena:

Back