Zasto dajsonova sfera nema smisla.

E sad, ako je to nacin neke napredne civilizacije, to bi znacilo da ta civilizacija nije pronasla efikasniji nacin dobijanja enerfije osim energije od zvezde i sve sto zvezda stvori, racunajuci i materijale.
Ja mislim upravo suprotno. Da napredniim izvanzemaljskim civilizacijama ako postoje (a postoje ubjeđena sam) da ta energija nije ni potrebna. Da oni na tu sferu gledaju kao mi danas recimo konjsku vuču. :mrgreen:

Mozda kao u povratku u buducnost koriste otpad umesto plutonijuma.
Ljudska vrsta ima tendenciju da posmatra stvari samo iz svog ugla, mozda je naprednim civilizacijama potrebno vrlo malo energije

Procitah kao dete pricu , dosli vanzemaljci na zemlju i traze zivot u okeanu jer po njima je jedino u okeanu moguc inteligentan zivot
i odlaze govoreci da na ovoj planeti jos dugo nece postojati tehnologija

Mozda kao u povratku u buducnost koriste otpad umesto plutonijuma.
Ljudska vrsta ima tendenciju da posmatra stvari samo iz svog ugla, mozda je naprednim civilizacijama potrebno vrlo malo energije

Procitah kao dete pricu , dosli vanzemaljci na zemlju i traze zivot u okeanu jer po njima je jedino u okeanu moguc inteligentan zivot
i odlaze govoreci da na ovoj planeti jos dugo nece postojati tehnologija
Pa to. Cudno je kako ne umemo malo sire da sagledavamo stvari, da nam se cak i deo nauke zasniva- barem u teoriji na subjektivnom sagledavanju.
Evo da povezem - pretraga radio signala. Opet pristup - ako mi koristimo radio signale, onda ce i vanzemaljci.
E sad, s jedne strane kapiram da je to sto mi znamo i ne znamo za drugi nacin pa onda iz te perspektive lupamo u tami, ali da donosimo zakljucke tipa: nema vanzemaljaca jer da ih ima poslali bi nam radio signal je suluda. A ono recimo pola galaksije komunicira preko shljhvlj signala.

Back