Zasto crkva ne placa porez???

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
goxy:
Eremita evo ti teme......molim te ako mozesh da postujesh svoje mishljenje....nije forum politika ali Biblija

Ахахахааааааа.......е само ми још у животу фали да ми чедоиди почну да тумаче Библију.........ахаха......стварно све смо глупости већ пробали осим ове....... 8-)

goxy:
ma samo ti napishi svoje mishljenje......Bash mi je stalo.....btw.nisam chedoid.......

Библија је КЊИГА НАД КЊИГАМА, то вероватно знаш, тумачење ове књиге од стране лаика не само што није препоручљиво него је и смешно. Постоји веома велики број теолога (изузетно образованих људи) који је тумаче. По моме скромном мишљењу свакако се не може тумачити буквално - али се са друге стране не може ни тумачити онако како то Јевреји чине (системом бројева и правим вештичарењем и гатањем).
Код тумачења Библије велика препрека су и ПРЕВОДИ као и значење одређених речи и израза оригинала у време када су текстови записани, тако да твоје питање отвара једну мЛого компликовану тему за коју мој мали, закржљали срБски мозак није спреман да се упушта.

goxy:
Hvala, hvala :) ......samo ukljuchi se u onu raspravu tamo na knjizevnosti :wink:.......Evo ima josh jedna zanimljiva tema Vuk Karadzic

Не бих да се нервирам - јер колико год има доказа да је Вук плагијатор са једне стране - толико је опет он ипак има позитивних заслуга. Многи лингвисти сматрају да је он неопевана штеточина.
Има једна веома интересантна и занимљива књига СЛОВЕНСКА ГЛАГОЉИЦА коју је наисао извесни Филип Гаврић - ако је прочиташ имаћеш много бистрију слику.

eremita:
Где си, бре, Михајло.......сто година те нема.......овде ти је одговор на твој претходни пост (између редова)
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=3169502&postcount=1

ЦРНО НАМ СЕ ПИШЕ !
ПОМАЖЕ БОГ БРАТЕ, ево ме муку мучим, посо борба и тако даље и тако ближе ;-)
А ови нека се играју још мало. Неће дуго.
СПРЕМА СЕ СРБСКИ УСТАНАК, а онда има да терамо ГАМАД од БЕЧА до СОЛУНА.

vojinNS:
Stvarno mi nije jasno da neko moze da bude izuzet od placanja poreza,ako mogu svi stanovnici srbije da ga placaju kako to da popovi ne placaju nista a josh imaju besplatno zdravstveno osiguranje,a svi znamo koliko naplacuju svoje usluge....................
dokle

Obzirom da niste dobili odgovor i kako je tok razgovora veoma nekorektan, tema je zatvorena.
Proverite da li sveštena lica (bilo koje religije) dobijaju ikakve lične dohodke iz državne kase pa sami zaključite.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back