Zašto bi svako dete trebalo imati ljubimca?

ilovedoggos

Aktivan član
Poruka
1.956
Ovo se ne odnosi samo na pse već i na ostale životinje.
1.Deca koja imaju životinju provode više vremena napolju (igranje, šetnje..)
2.Deca koja odrastaju sa životinjama manje su podložna alergijama i bolestima od ostale dece.
3.Životinje mogu biti pravi saputnici i prijatelji, i dete će naći dobrotu u njima, kao i oni u detetu
4.Dete ima obavezu i ne troši vreme na gluposti
5.Deca koja brinu o životinjama kasnije budu veoma inteligentni ljudi i snalažljiviji od drugih
6.Maženje ljubimca smanjuje anksioznost i stres
7.Deca koja imaju ljubimca imaju više empatije od drugih
Screenshot_20211217_214837.jpg
Screenshot_20211217_214915.jpg
Screenshot_20211217_214830.jpg
8.Detetu ljubimac može spasiti život, i ovo se desilo mnogo puta.
9.Deca će biti smirena i brižna prema ostalima
10.Životinje uče nas mnogim dobrim stvarima, i to će dobro uticati na dete

Ima istine , ali nije ljubimac za svako dete .
Treba tu dobro razmisliti ..
Naravno, nije za svakoga ali mislim da bi bilo dobro ukoliko bi se detetu objasnilo kako da se brine o njemu, da ga ne povredi itd i da ne bude mlađe od 7 godina jer je to prevelika obaveza, ali jako je lepo ukoliko se to desi. Ja sam odrasla sa psom i ovnom, bili su samnom od mog rođena sve do moje 14 godine. Njihova smrt mi je baš teško pala.

Ja sam odrasla sa psom i ovnom, bili su samnom od mog rođena sve do moje 14 godine. Njihova smrt mi je baš teško pala.
O smrti kućnih ljubaca ne želim ni da mislim...
Da, verujem, ja sam odrasla sa psom i dve mačke .....

Dete koje ima ljubimca, brže upoznaje šta je smrt (kratak vek ljubimca).
Dete koje ima ljubimca, ima šansu da brže upozna šta je ubistvo (dete ubija ljubimca)
thats GIF
Smrt je neminovna..
Dete će smrt upoznati i na druge načine ,
a ubijanje ljubimaca je na žalost -vrlo često ...
I opet se vraćam na gornji post-treba dobro razmisliti ...
i o detetu i o uslovima i o tome kakav je kućni ljubimac u pitanju ...

Dete koje ima ljubimca, brže upoznaje šta je smrt (kratak vek ljubimca).
Dete koje ima ljubimca, ima šansu da brže upozna šta je ubistvo (dete ubija ljubimca)
thats GIF
Morali smo ocrniti temu naravno 😂, ali nema veze. U svakom slučaju bolji su veći ljubimci jer ih dete ne može povrediti. Tim delom su krivi i roditelji koji ne gledaju šta deca rade.

U svakom slučaju bolji su veći ljubimci jer ih dete ne može povrediti. Tim delom su krivi i roditelji koji ne gledaju šta deca rade.
:bravo:
Deca se upoznaju sa ljubimcima u prisustvu roditelja.
Niko pri čistoj svesti ne ostavlja malo dete nasamo sa životinjom.
Dete se ne ostavlja samo ni u slučaju da ljubimaca nema jer i tako ima mnogo opasnosti.
Odrastala sam svakodnevno okružena različitim domaćim životinjama koje sam bez izuzetka smatrala ljubimcima i doživljaji sa njima su mi neprocenjivi.
Da li su uticale da postanem bolji čovek-to ne znam, ali svakako životinje volim i dan-danas i zadovoljstvo mi je da se o ljubimcima brinem.

mislim da je glupo detetu kupovati ljubimca s "vaspitnim" ciljem, to baš glupo može da se završi
i još ono mora da se trudi da bi ga ti hranio
tj kao to je njegov ljubimac i on ima da se brine o njemu
Ko neće ne treba da drži ljubimce i ko je neodgovoran posebno, izričito ne.. Možeš ti da tučš dete koje ne sakuplja igračke i da ga praktično dresiraš...na silu dresurqa-vaspitanje...Deca koja ne vole životinje su prilično indikativna....al, zanemarićemo njih. Pas konkretno je velika obaveza i odraslima treba objasniti, kamoli deci, da nije igračka.
Onima koji vole kuce, mace, papagaje, ribice.... uz upoznavanje sa njima, igre, radosti,dolazi i do prirodnog odnosa staranja/ brige o njima.
Dete kroz interakciju raste u dobru osobu i mnogo toga nauči.

Ko neće ne treba da drži ljubimce i ko je neodgovoran posebno, izričito ne.. Možeš ti da tučš dete koje ne sakuplja igračke i da ga praktično dresiraš...na silu dresurqa-vaspitanje...Deca koja ne vole životinje su prilično indikativna....al, zanemarićemo njih. Pas konkretno je velika obaveza i odraslima treba objasniti, kamoli deci, da nije igračka.
Onima koji vole kuce, mace, papagaje, ribice.... uz upoznavanje sa njima, igre, radosti,dolazi i do prirodnog odnosa staranja/ brige o njima.
Dete kroz interakciju raste u dobru osobu i mnogo toga nauči.

jedno je da gotiviš životinje a drugo da imaš psa ili mačku kao ljubimca i čak i nešto manje
ako odrasli nije u obavezi da ima ljubimca ne treba ni dete da ima nametnutu obavezu
drugo kad imate u kući životinju i svi se brinu o njemu, pa je on više tvoj ili više detetov, zavisi koga to više zanima ili koga životinja više voli, ili ste ravnopravni nekako
ovo da raste u dobru osobu možda ali ima i psiho dece

jedno je da gotiviš životinje a drugo da imaš psa ili mačku kao ljubimca i čak i nešto manje
ako odrasli nije u obavezi da ima ljubimca ne treba ni dete da ima nametnutu obavezu
drugo kad imate u kući životinju i svi se brinu o njemu, pa je on više tvoj ili više detetov, zavisi koga to više zanima ili koga životinja više voli, ili ste ravnopravni nekako
ovo da raste u dobru osobu možda ali ima i psiho dece
Mislim da su svi svesni da uglavnom obaveze pripadaju roditeljima male dece...psi nemaju baš neki dug životni vek, u odnosu na nas, prođe se svašta, a deca rastu uz nešto što je druga vrsta sa kojom delimo planetu.
Sociopate se regrutuju iz reda dece koje muče životinje 1/1.

Odgovornost je iskljucivo na roditeljima. Deca gube interesovanje veoma brzo. Hocu da sviram gitaru, kupis mu gitaru dete izgubi interes nakon par meseci. Hocu teleskop da gledam zvezde, izgubi interest za astronomiju nakon par nedelja. I to je u neku ruku totalno normalno za decu. Ali kako gitaru ili teleskop mozes prodati, sa psom je drugacije. Roditelji ne bi trebali da podlegnu pritiscima deteta za psa ako ga i sami ne zele. Od roditelja dete treba nauciti odgovornost prema psu. Ako su roditelji flegmaticni i ne zele psa, vec ga kupe samo zbog zelje detata, i ako to dete izgubi interesovanje nakon izvesnog vremena, tom psu se ne pise dobro. Postace nepotrebno breme celoj familiji u kojoj po svoj prilici nece dugo ostati.

Naravno, nije za svakoga ali mislim da bi bilo dobro ukoliko bi se detetu objasnilo kako da se brine o njemu, da ga ne povredi itd i da ne bude mlađe od 7 godina jer je to prevelika obaveza, ali jako je lepo ukoliko se to desi. Ja sam odrasla sa psom i ovnom, bili su samnom od mog rođena sve do moje 14 godine. Njihova smrt mi je baš teško pala.
Ovan? To je veoma neuobicajeno. Moram priznati da nikada pre nisam cuo da je neko imao ovna za ljubimca.

Odgovornost je iskljucivo na roditeljima. Deca gube interesovanje veoma brzo. Hocu da sviram gitaru, kupis mu gitaru dete izgubi interes nakon par meseci. Hocu teleskop da gledam zvezde, izgubi interest za astronomiju nakon par nedelja. I to je u neku ruku totalno normalno za decu. Ali kako gitaru ili teleskop mozes prodati, sa psom je drugacije. Roditelji ne bi trebali da podlegnu pritiscima deteta za psa ako ga i sami ne zele. Od roditelja dete treba nauciti odgovornost prema psu. Ako su roditelji flegmaticni i ne zele psa, vec ga kupe samo zbog zelje detata, i ako to dete izgubi interesovanje nakon izvesnog vremena, tom psu se ne pise dobro. Postace nepotrebno breme celoj familiji u kojoj po svoj prilici nece dugo ostati.
I nije isti slučaj kao da stvarima.Da je dete bahato i neodgovorno, ne bih mu kupila ni stvar koju traži.Ako traži ljubimca, moraće se o njemu i starati!Znači,...nema prelaska odgovornosti!Inače ga neće ni dobiti.

Mislim da su svi svesni da uglavnom obaveze pripadaju roditeljima male dece...psi nemaju baš neki dug životni vek, u odnosu na nas, prođe se svašta, a deca rastu uz nešto što je druga vrsta sa kojom delimo planetu.
Sociopate se regrutuju iz reda dece koje muče životinje 1/1.

obično je to ljubimac od roditelja pa se pojavi i dete npr
nema ni svaki odrasli ljubimca, a oni koji ih imaju nisu uvek idealne gazde možda

Back