Zasto bi se muskarci razvodili?

Ako u USA zena dobija kucu , a muskarci samo troskove alimentacije , zasto bi se muskarci razvodili usled neverstva zena?

Meni zvuci verovatnije da ce gledati na drugu stranu dokle god mogu...
U americi je anglo-saksonsko pravo a kod nas europsko građansko kontinentalno pravo ne možeš porediti to dvoje,dva različita koncepta.Kod nas su supružnici ravnopravni i imovina prije ulaska u brak se ne dira,dok stečena u braku dijeli.Nema teorije da ti žena sve uzme.

Ako u USA zena dobija kucu , a muskarci samo troskove alimentacije , zasto bi se muskarci razvodili usled neverstva zena?

Pod jedan, nije uvek pravilo. Supružnici u razvodu uvek dobiju fer deo zajedničke imovine bez obzira na varanje. U zavisnosti od sudije, varanje može da bude faktor koliko će ko da dobije. Neke sudije to ignorišu.
Pod dva, to ide i u suprotnom smeru. Ako žena pravi više para od muškarca, ona plaća mužu alimentaciju i sve ostalo.
Pod tri, dosta ljudi pravi ugovor pre venčanja gde se takve stvari regulišu (u smislu da će da dobiju kurc da izbiju oči ako varaju)

Sto onda toliko insistiraju na beskucnim muskarcima posle razvoda?
Previse cesto se napominje to ....
Znaci ova tema nije postavljena onako kako ja inace radim, nego onako kako narod radi, pa da vidim dokle cemo stici...
Znaci ima dima, da vidimo sta je vatra i gde je vatra...

Tri konstantne stvari su u USA filmovima.....Trava je dobra, zena dobija kucu i Stiven Sigal iCak Noris su bebe za svaku zenu heroja i zenu karatistu...

Cilj je da svakog kontrolisu,davanjem vecih prava zenama pokoravaju muskarce,ta prava zene ionako ne znaju da iskoriste pa im vlast pruza veca da bi oba pola zavadila i manipulisala
Paralelno cemo to i raditi na ovoj temi, prvi cilj je kako od narodnog misljenja doci do neceg....a drugi, ono sto mi vidimo ovde u Srbiji sigurno nije palo sa marsa....
Za to postoje i naucni dokazi, tj i USA i GB rade periodicno analizu zasto zene u nekim oblastima drze dominaciju ili prave rezultate vece od 10% razlike u odnosu na muskarce i rezultati pokazuju da varaju...
Ali otom potom, nije tema o tome da zene vecinski upotrebljavaju muskarce, nego uglavnom ovo oko logicne reakcije na nesto sto se tvrdi da je stanje , bar po filmovima...

Sto onda toliko insistiraju na beskucnim muskarcima posle razvoda?
Previse cesto se napominje to ....
Znaci ova tema nije postavljena onako kako ja inace radim, nego onako kako narod radi, pa da vidim dokle cemo stici...
Znaci ima dima, da vidimo sta je vatra i gde je vatra...

Tri konstantne stvari su u USA filmovima.....Trava je dobra, zena dobija kucu i Stiven Sigal iCak Noris su bebe za svaku zenu heroja i zenu karatistu...
Muškarac ne mora da ide od kuće ali obično, kao džentlmen, izadje, mahom jer imaju decu koju neće da uznemirava više nego što je neophodno. Naravno, ima i obrnute situacije, naročito sa ženama koje varaju jer hoće da odu kod ljubavnika. Razvod finansijski može da upropasi obe strane jer advokati ne znaju za milost i deru. "Obični" razvodi koštaju otprilike 20-30 hiljada dolara za advokata. Deli se imovina koja je zajednički stečena a onaj ko pravi više para plaća alimentaciju ovom drugome. Po istom principu, ako jedan roditelj ima većinsko pravo na decu, onaj drugi plaća izdržavanje za decu.
Ne mora da postoji nikakav specijalni razlog za razvod. Dovoljno je navesti "Nepomirljive razlike" bez ikakvog objašnjenja. Varanje bilo koje strane je tipično nebitno osim ako nije prouzrokovalo finansijski gubitak zajedničke imovine.
Ne bih se iznenadio da je i naš zakon vrlo sličan.

Trava je zelenija kod komšije.

Uz ovu temu , kao pomocna metoda ide i ovo....iz vise razloga...

Javno verovanje, tj mnjenje....
Sugestija stvarnosti i ubedjenosti.....
Metod dolazenja do istine putem neta...

Ono sto ja znam o muvama, zabole njih dupe za vodu u flasama ili kesama....
Za razliku od kineske muvolovilice, one sto se polako krece, a ima i jedna bez kretanja, genijalac smislio znajuci psihologiju muva...

Ali da nastavimo temu, sta je istina u neizbeznosti dranja muskaraca kao da su jagnjad sa pashe...u nekim i od skora i u nasim sistemima...

Ko ovako razmišlja, trebalo bi sebi da postavi i sledeće logično pitanje: "Zašto bi se uopšte i ženili ili udavale"?Msm...ligično,zar ne?
Doduše...negde su ovakve pojave toliko logične, pa su ljudi počeli zdravorazumski da izbegavaju brak kao instituciju.Napr: Holandija,Švedska...gde je teško uopšte i "na moliti" ženu da se uda".
Da, da...ni sa puškom ih ne biste mogli naterati u brak!Tako da budite srećni što ste po pitanju braka na Balkanu.Ovde je velika šansa da se oženite, dobro...možda i razvedete.Tamo je razvod "nemoguć" isto koliko je i brak nemoguć.
Žene neće da se udaju!

Poslednja izmena:
Ko ovako razmišlja, trebalo bi sebi da postavi i sledeće logično pitanje: "Zašto bi se uopšte i ženili ili udavale"?Msm...ligično,zar ne?
Doduše...negde su ovakve pojave toliko logične, pa su ljudi počeli zdravorazumski da izbegavaju brak kao instituciju.Napr: Holandija,Švedska...gde je teško uopšte i "na moliti" ženu da se uda".
Nije svejedno da li govorimo o tome da li je muskarca tesko namoliti da se ozeni ili zene da je tesko namoliti da se udaju...

I to mora da se dobro i jasno iskaze, Da li u USA muskarci izbegavaju zenidmu ili zene izbegavaju udaju...
I da li u Svedskoj zene izbegavaju udaju ili muskarci izbegavaju zenidbu...

Nije svejedno da li govorimo o tome da li je muskarca tesko namoliti da se ozeni ili zene da je tesko namoliti da se udaju...

I to mora da se dobro i jasno iskaze, Da li u USA muskarci izbegavaju zenidmu ili zene izbegavaju udaju...
I da li u Svedskoj zene izbegavaju udaju ili muskarci izbegavaju zenidbu...
U Švedskoj, svi izbegavaju(tamo se ravnopravnost polova shvata i manifestuje u najbukvalnijem smislu)! Za USA ne znam. Ali mislim i da tamo zakoni štite ženu, kao što štite ličnu imovinu.
P. S. Da sam ja muškarac, uopšte se ne bih ženila Amerikankom. Vrlo lako te može pretvoriti i u "kućnog roba"! :hahaha:

Poslednja izmena:
U Švedskoj, svi izbegavaju(tamo se ravnopravnost polova shvata i manifestuje u najbukvalnijem smislu)! Za USA ne znam. Ali mislim i da tamo zakoni štite ženu, kao što štite ličnu imovinu.
Zene su svuda zasticene sem u zemljama treceg sveta
A ovo sto izbegavaju brak nema veze sa ravnopravnoscu to je teska nebuloza
I ono sto kazes pre toga da muskarci imaju srecu sto zive na Balkanu velike su sanse da ce se ozeniti:hahaha:

Back