Зашто антички египћани уопште не личе на данашње египћане?

I svi su isti .
ni približno. Eno u uvodnom postu nekoliko a evo još

main-qimg-55a186b5e1c1d5a024ea439232855e69.png

Egipšćani pre 2000 godina

Valjda zbog toga sto su danasnji Egipcani Arapski narod
Upravo!
Potomci Starih Egipćana su Kopti koji su, zanimljivo Pravoslavci
Ali kad su Arapi osvojili Egipat izdominirali su
A pre njih su dugo bili Grci, Aleksandar Veliki ih je pokorio
Kleopatra je grčko ime
Kao i Ptolomej iz čije je dinastije

A Grci? Pogledajte skulpture antičkih Grka i današnje Grke.
Слично као и са античким Египтом, који је касније семитизован, тј. данас су претежно арапски народ. Што се Грка тиче, много је крви и људи протекло просторима данашње Грчке, тако да је природно да не личе нимало на античке Грке.

U muzeju u Kairu sam video kip faraona i njegove žene, navodno u prirodnoj veličini ili barem približno prirodnoj veličini. Sad sam guglao jer zaboravih im nazive - Rahotep i Nofret, staroegipatski plemići. Dosta čudne statue, realistične, a njuhova veličina mi je najviše zapala za oko. Ako je istina da su to prirodne ili približno prirodne razmere, bili su to veoma sitni ljudi. Statue su jedva preko 120cm visine.
On je prikazan sa tamnijom, crvenkastom kožom a ona potpuno bela.

U muzeju u Kairu sam video kip faraona i njegove žene, navodno u prirodnoj veličini ili barem približno prirodnoj veličini. Sad sam guglao jer zaboravih im nazive - Rahotep i Nofret, staroegipatski plemići. Dosta čudne statue, realistične, a njuhova veličina mi je najviše zapala za oko. Ako je istina da su to prirodne ili približno prirodne razmere, bili su to veoma sitni ljudi. Statue su jedva preko 120cm visine.
On je prikazan sa tamnijom, crvenkastom kožom a ona potpuno bela.
Titula nije bila uslovljena brojem godina. Faraoni su cesto bili cak i nejac... A smrtnost u ono vreme...ccc...

Back