Zašto američki crnci ne slušaju rok muziku?

PlaninskiKauboj

Zainteresovan član
Poruka
396
Šta mislite zbog čega dobru većinu crnih Amerikanaca uopšte nije briga za rok, toliko popularan žanr muzike u Americi i svetu? Oni uglavnom slušaju "crne" žanrove muzike kao hip hop, R&B, soul i fank. Najveći doprinos nastanku rokenrola dali su upravo crnci, ali je on vremenom postao isključivo stvar belaca.
A o metalu tek da ne pričamo, tu je baš minoran procenat crnačke publike.
Šta vi kažete?

Da. Iskreno mislim da treba okriviti Notorious BIG i njegov debi "Spreman da umrem" za to, jer tekstovi pesama na tom albumu su baš u tom stilu, a taj pelcer se generalno kasnije primio u komercijalnom hip hopu. Od tog lika koji je završio svoj život sa 25 godina su ipak napravili veliku muzičku legendu.

Poslednja izmena od moderatora:
Bice da si lose informisan , slusaju crnci i rock itekako ,takodje i gotovo svi reperi imaju neke pesme sa gitarama i bubnjevima u rock i hard core fazonu , brojne saradnje sa rock muzicarima i bendovima i mnogi kultni rep bendovi kroz svoju muziku u dobroj meri profuravaju taj rock zvuk kao Run DMC, Public Enemy, Cypress Hill, House of Pain, Body Count ne treba ni pominjati.

Generalno gledano Rap i recimo Rock/Punk muzika su zapravo jako srodne i oba zanra su zapravo rec potlacenih i onih sa margine drustva i odraz nekog bunta.
Recimo cak i ovde kod nas , recimo ja se secam ono kao klinac uglavnom su slusali narodnjake, zabavnjake i taj mejnstrim tres koji se servira sa Pinka dok recimo mi koji smo bili onako vise svoji da kazem, onako vise buntovnog duha uglavnom smo slusali ili rap ili rock/punk/metal a bio je i jedan mali deo koji je slusao reggae, soul i te malo redje zanrove, sad kome se sta vise svidjalo, znaci mi koji smo pripadali tim alternativnim kulturama tako da kazem smo bili ili mi ekipa u sirokim pantalonama i kacketima ili oni likovi u 'Martinkama" , sa dugim masnim kosama i majicama sa natpisima metal bendova ali u principu nas i jedne i druge ta mejstrim vecina je gledala kao neke cudake , zapravo mi smo bili dve strane istog novcica.

edit : e da i nemojte nikako taj trep i ta sranja nazivati Hip Hop-om i te neke gluposti ono separei, sampanjci, oni polu-feminiziani likovi u uskim poderanim farmerkama, Gucci "muva" cvikerima i fals zlatnim lancima , to jednostavno nije Hip Hop i svaki pravi reper i pravi fan Hip Hop-a ce ti reci to isto, to je ono americka verzija Pinka i Grand produkcije, to nije ni videlo Hip Hop i generalno svi pravi reperi se ogradjuju od toga.

Poslednja izmena:
Komercijana muzika ne znači da je i loša.
Masa toga jeste, ali i dobri muzičari i kreativn bi sada sasvim plivali dobro u nekom drugom žanru, dakle stvar je u kinti i drukčikem rezonu....

Ma ne kazem ja da je komercijalna muzika nesto lose samo po sebi i da je losa zato sto je komercijalna , vec je losa zato sto je izgubila svoju esenciju , svoju srz i zato sto se izdegenerisala i otisla u nekom negativnom pravcu zarad zahteva trzista i sirokih masa.
Konretno rep muzika (ritam i poezija) je glas ulice, glas potlacenih, rep je za one koji imaju sta da kazu i koji umeju da se izraze na taj nacin kro ritam i poeziju , nije to klupska muzika koju sad pustis u diskoteci pa ljudi djuskaju , generalno rep muzika je bez cenzure, nije politicki korektna i ni ne treba bas svima da se svidi i sad ti ako si reper budi brate reper i postuj to sto radis i tu kulturu ne mozes sad ti da juris fanove koji slusaju Dzastina Bibera, Rijanu i Britni Spirs ili ne znam tipa Cecu i Miru Skoric i da njima preuzimas publiku ili sa njima da gostujes po folkotekama po Svici i Austriji kao sto to nazalost rade mnogi.
Mislim ako ti mozes da isfuras svoju prvobitnu zamisao i svoj neki fazon i da pritom od toga zaradis milione to je super ali ako radis muziku prvenstveno zbog para i popularnosti i ako krenes da podilazis zahtevima sirokih masa i trzista e to je onda veoma lose i neminovno kvalitet toga je los i od muzike nema nista.

Mislim ja nemam nista protiv da recimo Drake, Nicki Minaj, Lil ovaj, Lil onaj da rade svoju muziku ili ne znam ovde tipa Rasta, Fox, Buba i Jala ili vec kako se zovu , ok radite vi to sto radite ali nemojte se samo nazivati reperima jer to realno veze nema sa rep muzikom i nemojte zloupotrebljavati ime Hip Hop, ono zovite to kako ocete tipa trep, pop-hop, hip-pop, moderna srpska pop muzika (sto mislim da je sasvim korektno) ali ostavite rep i repere na miru , nek reperi rade svoj pos'o, vi radite svoj i mirna Backa.

Evo kako su momci iz Body Count-a odlično obradili Slayer.

Da, doduse Body Count je sam po sebi vise hc/metal bend nego sto je rep.

Back