Komercijana muzika ne znači da je i loša.
Masa toga jeste, ali i dobri muzičari i kreativn bi sada sasvim plivali dobro u nekom drugom žanru, dakle stvar je u kinti i drukčikem rezonu....
Ma ne kazem ja da je komercijalna muzika nesto lose samo po sebi i da je losa zato sto je komercijalna , vec je losa zato sto je izgubila svoju esenciju , svoju srz i zato sto se izdegenerisala i otisla u nekom negativnom pravcu zarad zahteva trzista i sirokih masa.
Konretno rep muzika (ritam i poezija) je glas ulice, glas potlacenih, rep je za one koji imaju sta da kazu i koji umeju da se izraze na taj nacin kro ritam i poeziju , nije to klupska muzika koju sad pustis u diskoteci pa ljudi djuskaju , generalno rep muzika je bez cenzure, nije politicki korektna i ni ne treba bas svima da se svidi i sad ti ako si reper budi brate reper i postuj to sto radis i tu kulturu ne mozes sad ti da juris fanove koji slusaju Dzastina Bibera, Rijanu i Britni Spirs ili ne znam tipa Cecu i Miru Skoric i da njima preuzimas publiku ili sa njima da gostujes po folkotekama po Svici i Austriji kao sto to nazalost rade mnogi.
Mislim ako ti mozes da isfuras svoju prvobitnu zamisao i svoj neki fazon i da pritom od toga zaradis milione to je super ali ako radis muziku prvenstveno zbog para i popularnosti i ako krenes da podilazis zahtevima sirokih masa i trzista e to je onda veoma lose i neminovno kvalitet toga je los i od muzike nema nista.
Mislim ja nemam nista protiv da recimo Drake, Nicki Minaj, Lil ovaj, Lil onaj da rade svoju muziku ili ne znam ovde tipa Rasta, Fox, Buba i Jala ili vec kako se zovu , ok radite vi to sto radite ali nemojte se samo nazivati reperima jer to realno veze nema sa rep muzikom i nemojte zloupotrebljavati ime Hip Hop, ono zovite to kako ocete tipa trep, pop-hop, hip-pop, moderna srpska pop muzika (sto mislim da je sasvim korektno) ali ostavite rep i repere na miru , nek reperi rade svoj pos'o, vi radite svoj i mirna Backa.
Evo kako su momci iz Body Count-a odlično obradili Slayer.
Da, doduse Body Count je sam po sebi vise hc/metal bend nego sto je rep.