Generalno u SAD vole fudbal vise nego sto mi mislimo, daleko vise, cak prema nekim anketama medju mladima fudbal je drugi sport po popularnosti iza americkog fudbala koji je ipak neprikosnoven tamo.
Recimo na SP u Brazilu 2014 utakmica izmedju Portugala i SAD kao i mislim utakmica 1/8 finala izmedju Belgije i SAD je imala vecu gledanost nego finalna serija plej ofa lige u bejzbolu a mislim da su po gledanosti te utakmice bile tu negde sa Super bowlom sto je recimo pre 20 godina bilo nezamislivo i u domenu naucne-fantastike.
Tamo je svakako americki fudbal broj 1 , bejzbol vec vise nije ono sto je bio pre a i sto neko rece publika luda za bejzbolom je sve starija, kosarka isto nije bas toliko popularna tamo kao sto mi mislimo (mislim da je kosarka popularnija kod nas nego u Americi) , pogotovo ne medju belom populacijom, cak i ta popularnost koju kosarka ima tamo je najvise zahvaljujuci crnackoj populaciji , tamo maltene svi tereni za basket nalaze se po crnackim kvartovima, ono tamo ako oces da pikas basket moras u njihov kraj da ides (i uglavnom svi ti NBA profesionalci dolaze sa tih ulicnih terena, slicno kao sto Brazilci u fudbalu dolaze sa ulicnih terena i sa plaza ), tako da na neki nacin kosarka nije americki vec Afro-americki nacionalni sport (ono sto sam negde na netu procitao komentar nekog Amera kao "who cares about basketball , what is that sport , handball for niggers" (nazalost mnogi tako rezonuju kosarku tamo) , mada i medju crncima je ipak popularniji americki fudbal a sto se tice hokeja to je prvenstveno kanadski nacionalni sport a ne americki i tu su Kanadjani zaista neprikosnoveni, zaista su prava hokejaska super-sila i hokej je kod njih ubedljivo sport broj 1.
Generalno meni je americki fudbal veoma glup i dosadan sport, ono pokusavao sam u par navrata da ga gledam i da pocnem da ga pratim ali zaista nije me nicim "kupio" i sarmirao , mada ja mislim da verovatno ni Amerikanci ne vole toliko taj sport koliko je on duboko utemeljen u njihovu kulturu i koliko je stvar tradicije, inace mislim da Amerikanci toliko vole americki fudbal jer je to jedini pravi autenticni americki sport koji igraju samo oni i nesto sto je samo njihovo , mislim kad pogledamo njihove ostale sportove i profesionalne lige ono NBA je prepun stranaca i u poslednjih 15-20 godina manje-vise primat su preuzeli stranci , sto Evropljani, sto igraci sa svih meridijana i iz svih mogucih delova sveta (ono cak i razne zemlje koje nemaju nikakvu kosarkasku tradiciju imaju po nekoliko NBA igraca), u bejzbolu koliko je meni poznato uglavnom dominiraju Latino igraci tipa Kubanci, Portorikanci, Venecuelanci, Dominikanci, itd (jer u tim zemljama bejzbol je jako popularan, cesto i nacionalni sport, slicno kao kod nas kosarka recimo) , hokej i NHL tu uglavnom dominiraju ti severnjaci tipa Kanadjani, Rusi, Skandinavci i Evropljani tipa Cesi, Slovaci, Nemci, Svajcarci i gde se vec najvise igra i voli hokej ali americki fudbal je jedini sport koji je 100% americki i za koji je ja mislim izvesno da ce ostati samo americki i da nikad nece biti internacionalizovan kao recimo NBA, NHL ili MLB liga.
Takodje u SAD ima sve vise migranata iz raznih delova sveta, pogotovo iz Meksika i Centralne Amerike, takodje ima puno migranata i iz Afrike, Azije, Evrope, itd, demografija se sve vise menja sto isto ide u prilog fudbalu, tako da ce sigurno u narednom periodu fudbal u SAD jos dodatno i sve vise dobijati na popularnosti.