Zaštita dece od otmičara i pedofila

Markoni11

Poznat
Poruka
8.441
Obaveza svakog roditelja je da vodi brigu za svoje dete i zaštiti ga od raznih opasnosti.Koji su vaši saveti?

stranger-car-offers-candy-child_75145-202.jpg

Dok ne pustis dete da ide negde samo tvoj je zadatak da pazis na njega kad ga negde vodis i da mu objasnjavas sta sve moze da bude opasno, kako da prepozna opasnost, da ne prica s nepoznatima, ako ga neko smara da ignorise itd, a kada odraste i pocne da ide negde bez tebe a neke stvari mu i dalje nisu jasne i misli da je opasnost tamo negde onda je svaki izlazak rizican

Deca jos dok su mala i ne podju u skolu treba roditelji da im kazu da izbegavaju kontakt sa nepoznatim osobama,da nista od njih ne uzimaju i ne ulaze u nikakve price sa njima a obavezno da ne prihvataju poziv da udju u auto kod nepoznate osobe,vec se trebaju sto pre udaljiti sa tog mesta i pozvati nekoga u pomoc.
ne samo od nepoznatih

treba se cuvati i od poznatih , mozda i vise.posebno kad se nespecificno ponasa odrasla osoba.

dok su mi deca bila mala jedan komsija , kad god ih vidi , nudi im bombone.

vidim ja to par puta i kazem im da vise ne uzimaju , i da nikako ne ulaze da ih vozi

usput je i on video da sam u toku , pa je batalio.

mozda sam i sumnjao previse , ali bolje sumnjati previse nego premalo.

drzava brani pedofile i roditelji su tu nemocni. prica koju sam cuo 1997 je u nekom malom gradu oko bg (obrenovac,lazarevac,mladenovac) ispred jedne srednje skole dolazio go covek od 40 i kusur godina i masturbirao na otvorenom traumirao ucenike i dva policajca su ga sacekala jedan dan odvela ga i nije ga niko vise video izgubio mu se svaki trag. ali to je bila drzava i to je bila policija. a ovo danas sve za cenu "pluralizma i demokratije" makar i decija sigurnost.

drzava brani pedofile i roditelji su tu nemocni. prica koju sam cuo 1997 je u nekom malom gradu oko bg (obrenovac,lazarevac,mladenovac) ispred jedne srednje skole dolazio go covek od 40 i kusur godina i masturbirao na otvorenom traumirao ucenike i dva policajca su ga sacekala jedan dan odvela ga i nije ga niko vise video izgubio mu se svaki trag. ali to je bila drzava i to je bila policija. a ovo danas sve za cenu "pluralizma i demokratije" makar i decija sigurnost.
Mozda 1987?! '97 je uveliko pocela drzava da srlja u propast...ovaj ocu reci progres

Ja sam imala dve-tri situacije.Jedna je bila kad sam bila mala,prolazila su neka kola i pitali su me nesto, medjutim nisam zelela da stupim u razgovor sa ljudima u kolima. Dobacila mi je valjda zena iz auta da su me dobro naucili da ne razgovaram sa nepoznatim ljudima.
Drugi primer imam kad sam se vracala iz skole,i jedan odrasli decak me je namerno uplasio,tako da sam pobegla u lovacki dom i krila sam se ispod stola neko vreme, u bojazni da je posao za mnom.Bio je neki sastanak u lovackom domu, medjutim kad su ljudi izasli i ja sam izasla ispod stola i rekla sam ljudima da je tu neki decak,ili tako nekako,obratio je na mene paznju jedan covek,a njegova zena je bila negativno nastrojena prema meni.

Sve u svemu,ima i vecih opasnosti od ovih ali,eto da nabrojim.

Mnogo je vaznije sacuvati decu od sekti,jer sekte uzimaju spas porodica,i roditelja,po meni to je prioritet.Ako imate neku sektu u gradu,gradicu ili selu gde zivite,nemojte nikako dozvoliti vase dete da im prilazi,niti da kontaktira neku inostranu sektu,jer to je opasno po celu porodicu.

A kako bi bilo da roditelji ISTREBE pedofile? Umesto što prave idijote od svoje dece?
U Rusiji se to već radi...kad je već država blagonaklona prema ovom zločinu.
Ne samo za pedofiliju, već uopšteno za silovanje.
U Rusiji žena ima pravo da u samoodbrani ubije napadača

Prilozi

• FB_IMG_15578275544562445.jpg
    FB_IMG_15578275544562445.jpg
    210 KB · Pregleda: 5
Ja sam imala dve-tri situacije.Jedna je bila kad sam bila mala,prolazila su neka kola i pitali su me nesto, medjutim nisam zelela da stupim u razgovor sa ljudima u kolima. Dobacila mi je valjda zena iz auta da su me dobro naucili da ne razgovaram sa nepoznatim ljudima.
Drugi primer imam kad sam se vracala iz skole,i jedan odrasli decak me je namerno uplasio,tako da sam pobegla u lovacki dom i krila sam se ispod stola neko vreme, u bojazni da je posao za mnom.Bio je neki sastanak u lovackom domu, medjutim kad su ljudi izasli i ja sam izasla ispod stola i rekla sam ljudima da je tu neki decak,ili tako nekako,obratio je na mene paznju jedan covek,a njegova zena je bila negativno nastrojena prema meni.

Sve u svemu,ima i vecih opasnosti od ovih ali,eto da nabrojim.

Mnogo je vaznije sacuvati decu od sekti,jer sekte uzimaju spas porodica,i roditelja,po meni to je prioritet.Ako imate neku sektu u gradu,gradicu ili selu gde zivite,nemojte nikako dozvoliti vase dete da im prilazi,niti da kontaktira neku inostranu sektu,jer to je opasno po celu porodicu.
I za subotare kad sam bio mali medju drustvom je isla prica, da pored toga sto subotom se zatvore u svoje kuce, obicno u popodnevnim satima se takodje zatvore u svoje kuce i krecu orgije, sex, pa ko koga dohvati, pa dolazi do incesta i silovanja osobe koja se tad zatekne kod njih. Mislim to najverovatnije nije tacno, ali tih par subotara koje sam znao, posle tih prica sam ih gledao s gadjenjem i udaljavao sam se od njih, doduse dosta diskretno da ne primete da ih nesto previse diskriminisem i zbog cega.

I to još, nažalost, nije ništa u odnosu na kidnapovanje, prisilno držanje po podrumima uz svakodnevno iživljavanje...ne mogu dalje da pišem, muka mi.

A takodje kada sam bio mali, posto smo pogranicno mesto, sa SR Rumunijom, 90ih su Rumuni, kada je pao Nikolae, bili jako siromasni, na ulicama su bili Rumunski fizikalci koji su stojali i cekali da ih neko unajmi za fizicki rad.Par puta sam iz podruma svoje zgrade video dva Rumuna koji izlaze, onako prljavi, odrpani.Jos su mi moji dolili ulje na vatru kad su rekli do osam da dodjes kuci, mrak je, Rumun moze da izadje iz podruma, znas da nekad tamo spavaju, cesto menjaju podrume gde spavaju jer nemaju para da plate stan i moze da te uvuce, da te ubije, da te kidnapuje...Sanjao sam, jos mi je ostao taj san u secanju, pored par sna koja su upecatljiva od ranije i koje jos uvek pamtim, da je noc, ja se penjem uz stepeniste a Rumun me juri, a ja na njega bacam sta god mi se nadje pri ruci u zgradi da me ne bi uhvatio...I danas je Rumunija za nas ko Nemacka, verovatno Rumuni na nas gledaju danas tako

I za subotare kad sam bio mali medju drustvom je isla prica, da pored toga sto subotom se zatvore u svoje kuce, obicno u popodnevnim satima se takodje zatvore u svoje kuce i krecu orgije, sex, pa ko koga dohvati, pa dolazi do incesta i silovanja osobe koja se tad zatekne kod njih. Mislim to najverovatnije nije tacno, ali tih par subotara koje sam znao, posle tih prica sam ih gledao s gadjenjem i udaljavao sam se od njih, doduse dosta diskretno da ne primete da ih nesto previse diskriminisem i zbog cega.
To rade satanisti, subotari su manje brutalni

Realnost današnjice su i potencijalne opasnosti koje okružuju vaše dete, bilo da je to na putu do škole, u dvorištu ili u parku. Klint Van Zant, bivši agent FBI, predlaže 10 strategija za vas i vaše dete, kako da izbegnete opasnost, ali i kako da se ponašate ukoliko do neželjenih situacija dođe.

10 saveta za decu
1. Ne ulazi u nečiji automobil ukoliko ti to roditelj nije lično rekao. Takođe, ne prilazi osobama koje te prate automobilom ili pešaka.
2. Ne verujte odraslim osobama koje od vas traže pomoć, na primer traže izgubljenog psa ili neku ulicu.

3. Brzo se skloni od osobe koja te primorava da pođeš sa njom. Slobodno viči: "Ova osoba nije moj otac (ili majka)."
4. Izbegavaj da negde ideš sam. Ukoliko želiš da izađeš iz dvorišta ili sa igrališta, obavezno pitaj roditelje za dozvolu, naročito ako ideš kod nekoga.

5. Nikada nemoj da stopiraš! Ukoliko ti roditelji ne dozvole, nemoj se voziti sa drugim ljudima.
6. Odrasli ne bi trebalo da ti pričaju svoje tajne. Ukoliko se to desi, reci roditeljima ili nastavniku. Takođe, ne dozvoli da te iko fotografiše.

7. Ne bi trebalo niko da ti dodiruje telo na mestima koje pokriva kupaći kostim, ali ni ti da dodiruješ druge. Tvoje telo je nešto posebno i intimno.
8. Imaš pravo da kažeš NE odraslima, pa čak i rođacima i prijateljima, ukoliko pokušaju da te nateraju da uradiš nešto protiv tvoje volje.

9. Dogovorite se sa roditeljima na koji način će vam poručivati da li je bezbedno da pođete sa nekom osobom.
10. Vežbaj poseban uzvik, koji je glasan i dugo traje. Tako osobi koja pokušava da te povredi poručuješ "Znam šta pokušavaš da uradiš! Nisam laka žrtva!", a osobama u blizini da si u opasnosti. Kada vičeš, udišeš duboko, dobijaš kiseonik i dodatnu hrabrost i snagu da se pokreneš i pobegneš.

10 saveta za roditelje
1. Ključ uspeha je u komunikaciji. Važno je razgovarati otvoreno sa decom o svim temama koje se tiču bezbednosti, pa čak i eventualnoj otmici.
2. Znanje je moć. Razgovarajte sa decom o potencijalnim napadačima, naučite ih da oni izgledaju kao svi normalni ljudi i da će na razne načine pokušati da namame dete.

3. Naučite osnovne metode koje napadači koriste da namame dete: traže izgubljenog ljubimca, pitaju za ulicu, nude slatkiše ili novac deci kako bi ušli u njihov auto, prete da će povrediti nekog člana porodice ukoliko dete ne pođe sa njima...
4. Nemojte označavati odeću, rančeve ili druge lične predmete imenom deteta. Napadač može tu informaciju iskoristiti kako bi zadobio poverenje deteta.

5. Dogovorite se sa detetom šta da radi ukoliko se slučajno odvoji od vas i izgubi u tržnom centru, supermarketu ili nekom drugom javnom mestu. Savetujte ga da potraži pomoć od neke majke sa decom ili neke druge žene. Mogu da potraže pult za informacije ili policajca.
6. Neka vaše dete zna svoje ime i prezime, adresu, i vaš broj telefona. Trebalo bi da znaju i brojeve za hitne slučajeve.

7. Trebalo bi uvek da znate gde su vam deca, kao i adrese i brojeve telefona njihovih drugara.
8. Ne zaboravite da obnavljate podatke o detetu. Fotografišite ga na svakih 6-12 meseci.

9. Budite istrajni u edukovanju deteta o svim opasnostima, vežbajte zajedno i glumom oživite moguće neželjene situacije.
10. Ukoliko vaše dete nestane, pokušajte da ne paničite. Prvo pretražite kuću, zatim proverite da se ne nalazi kod komšija ili prijatelja. Ako i dalje ne možete da ga pronađete, pozovite policiju. Ne postoji vremenski period koji mora proći pre nego što možete da prijavite nestanak deteta.

(prevela)
Milena Nonković

Upravo to, da ne primete zbog cega,jer ako skontaju zasto onda mogu da ti ucine nesto nazao,nemoj da oni primete da ih diskriminises,inace ti mogu namestiti neku pakost.
Imamo i mi subotare u ovom malom gradicu gde sam se preselila, mada,ne deluju agresivno ali,ipak je bolje ne priblizavati im se,pogotovo ne deca.Dakle,deca sto dalje od sekti.

Back