Zastava i grb Vojvodine

dr hirurg:
Не знам што сад опет кукате за новцима када су сви задовољни новом расподелом која ће бити регулисана Уставом. Е за аутономију можете колеге, господо или како већ волите, да се обришете. Верботен.

Докторе, нисте били довољно ПРЕЦИЗНИ.......Војвођани имају АУТОНОМИЈУ - наравно, али НЕМАЈУ ВОЈВОДИНУ РЕПУБЉИК - па зар не чујете тамошње
крештање - они желе статус као и шиптари тј. "суштинску аутономију" - то желе
поједини скотови......то је апсолутно лудило... Дај Боже да Војвођански Срби остану при чистој свести и здравом разуму - ИНАЧЕ, ЕТО УСТАША ДО ЗЕМУНА......
НЕ МОГУ ДА ВЕРУЈЕМ ДА СРБИ ТО ЖЕЛЕ ....... :confused:

Moze li neko da mi objasni, od zapenusalih protivnika autonomije Vojvodine, koju bi joj Srbija , eventualo, VRATILA, a ne poklonila, jer je Vojvodina uvek bila autonomna.............

U cemu je problem??
Plasite se da ce se 75% Srba , koji su ogromna vecina u Vojvodini, otcepiti od ostatka Srbije??
Suluda paranoja..........:)

Kako neko , ako ima grama mozga, a vidim da ih ima kojima je taj gram i te kako potreban, moze da uporedi Kosovo sa Vojvodinom, po bilo kom kriterijumu?????
Gluplje nesto,od parole:"Vojvodina Republjik", je tesko izmisliti.......

Vojvodina je Srpska zemlja? Vi stvarno noste normalni ljudi, za razliku od onih u Vojvodini. U Vojvodini ljudi zive u jednom solidnom skladu - Srbi, Madjari, Slovaci, Hrvati... Zasto bi srpski sovinisto to morali da upropaste. I Zevzda je srpski klub, pa nema 4s na grbu, jel' da?

Covjek je fino rekao - svaka zupanija ima grb (bez sahovnice!), svaki klub ima grb, cak himnu...

Vojvodina bi bila mnogo bogatija da svo njeno bogatstvo i rad ne idu u Beograd. Licno radije boravim u Bg nego u Vojvodini, tako da nema veze sa mojim emocijama, nego je tako realno. Bila sam na Palicu ove godine i vidjela sam zivotni sklad. Mozda generalizujem, ali moram reci da se sa vrata vidi ko je Madjar, a ko Srbin medju trgovcima - Madjaru su mnogo finiji.

Хахахахаа! Маџар је Маџар. А што се тиче нетрпељивости у Војводини, мислим да не знаш о томе баш много. Била си на Палићу па шта?! Мислим, не можеш тако да причаш. Погледај Суботицу, Нови Сад, Сомбор ... Значи немој да причаш оно што не знаш.

eremita:
Докторе, нисте били довољно ПРЕЦИЗНИ.......Војвођани имају АУТОНОМИЈУ - наравно, али НЕМАЈУ ВОЈВОДИНУ РЕПУБЉИК - па зар не чујете тамошње
крештање - они желе статус као и шиптари тј. "суштинску аутономију" - то желе
поједини скотови......то је апсолутно лудило... Дај Боже да Војвођански Срби остану при чистој свести и здравом разуму - ИНАЧЕ, ЕТО УСТАША ДО ЗЕМУНА......
НЕ МОГУ ДА ВЕРУЈЕМ ДА СРБИ ТО ЖЕЛЕ ....... :confused:

Па хоће колега они ту Репубљик, али су преступили у Уставном скоку. Изгледа да су обукли дрес за другу дисциплину, онај за пливање. Војводина нема море а они би бетерфлај. Исто као што им је у време господина Милошевића један занимљиви кандидат на изборима обећавао да ће им Панонско направити ако га буду изгласали. Треба само знати психологију масе, чудо једно у шта све неко поверује.

markovozd..:
Moze li neko da mi objasni, od zapenusalih protivnika autonomije Vojvodine, koju bi joj Srbija , eventualo, VRATILA, a ne poklonila, jer je Vojvodina uvek bila autonomna.............

U cemu je problem??
Plasite se da ce se 75% Srba , koji su ogromna vecina u Vojvodini, otcepiti od ostatka Srbije??
Suluda paranoja..........:)

Kako neko , ako ima grama mozga, a vidim da ih ima kojima je taj gram i te kako potreban, moze da uporedi Kosovo sa Vojvodinom, po bilo kom kriterijumu?????
Gluplje nesto,od parole:"Vojvodina Republjik", je tesko izmisliti.......

Nemoj da izmisljas, Vojvodina je autonomiju dobila od komunista posle II sv. rata, a znamo zbog kojih razloga (najvazniji je da se Srbija oslabi u odnosu na druge republike, tj. da se vestacki i na ustrb Srbije republike izjednace na neki nacin)
Dakle, vi "reformisti" se zalazete za tekovine komunizma, nastavljate ono sto su oni radili, a ovamo se ubiste od prica da treba raskrstiti sa komunizmom i sl stvari.

I zasto bi onda Vojvodina trebala da ima autonomiju? Koji su razlozi, koja merila?Jel zbog toga sto su copavi zagorac i njegovi partizani rekli da tako treba?
Jel znas koliko ima okruga u Srbiji koji su takodje visenacionalni...pa sta treba sutra dan i oni da traze autonomiju.
Iako sam licno protiv bilo kakve autonomije, ovo sto je predvidjeno novim ustavom je sasvim dovoljno i najvise sto Vojvodina treba da dobije

dr hirurg:
Па хоће колега они ту Репубљик, али су преступили у Уставном скоку. Изгледа да су обукли дрес за другу дисциплину, онај за пливање. Војводина нема море а они би бетерфлај. Исто као што им је у време господина Милошевића један занимљиви кандидат на изборима обећавао да ће им Панонско направити ако га буду изгласали. Треба само знати психологију масе, чудо једно у шта све неко поверује.

Pa Vojvodina je po onom ustavu iz ' 74 i imala nadleznosti republike ali joj je Milosevic te nadleznosti nasilno oduzeo na cuvenoj"jogurt"revoluciji ' 89.
Tako da je Vojvodina imala sve nadleznosti sa stepenom republike u periodu od ' 74 do ' 89 i tada je imala svoj najveci ekonomski razvoj.To je stvarno bilo zlatno doba za Vojvodinu.
I da je htela mogla je jos tada da se odcepi od Srbije jer je imala visoke zakonadavne nadleznosti ali to nikad nije ucinila jer je Vojvodina tada bila zadovoljna svojim stepenom autonomije koju je onda imala i nije imala razloga da se buni niti trazi odcepljenje.

Prema tome te trule smradikalske price i parole kako ce se Vojvodina odcepiti od Srbije ako joj se vrate nadleznosti republike su price za malu decu i ne piju vodu.
Upravo obrnuto,pre ce ovo ne davanje i ne vracanje autonomije i onoga sto Vojvodini pripada probuditi separatizam.
Mislite o tome.
I da smo Kosovu na vreme pre nekoliko godina vratili autonomiju danas nam se nebi ovo desavalo,a sad je kasno da im nudimo"sustinsku autonomiju".
Dakle mi Srbi pravimo ustupke samo kad moramo i kad nas cela medjunarodna zajednica pritisne onako minut do 12 h ali tada obicno uvek bude kasno

draganvl:
Pa Vojvodina je po onom ustavu iz ' 74 i imala nadleznosti republike ali joj je Milosevic te nadleznosti nasilno oduzeo na cuvenoj"jogurt"revoluciji ' 89.
Tako da je Vojvodina imala sve nadleznosti sa stepenom republike u periodu od ' 74 do ' 89 i tada je imala svoj najveci ekonomski razvoj.To je stvarno bilo zlatno doba za Vojvodinu.
I da je htela mogla je jos tada da se odcepi od Srbije jer je imala visoke zakonadavne nadleznosti ali to nikad nije ucinila jer je Vojvodina tada bila zadovoljna svojim stepenom autonomije koju je onda imala i nije imala razloga da se buni niti trazi odcepljenje.

Prema tome te trule smradikalske price i parole kako ce se Vojvodina odcepiti od Srbije ako joj se vrate nadleznosti republike su price za malu decu i ne piju vodu.
Upravo obrnuto,pre ce ovo ne davanje i ne vracanje autonomije i onoga sto Vojvodini pripada probuditi separatizam.
Mislite o tome.
I da smo Kosovu na vreme pre nekoliko godina vratili autonomiju danas nam se nebi ovo desavalo,a sad je kasno da im nudimo"sustinsku autonomiju".
Dakle mi Srbi pravimo ustupke samo kad moramo i kad nas cela medjunarodna zajednica pritisne onako minut do 12 h ali tada obicno uvek bude kasno
Hteo sam da odgovorim ovom draganvl-u ,ali procitao sam tvoj post i video da mu je vec neko odgovorio ,a da misli kao i ja. Hvala na ustedjenom vremenu :)

urospo:
Nemoj da izmisljas, Vojvodina je autonomiju dobila od komunista posle II sv. rata, a znamo zbog kojih razloga (najvazniji je da se Srbija oslabi u odnosu na druge republike, tj. da se vestacki i na ustrb Srbije republike izjednace na neki nacin)
Dakle, vi "reformisti" se zalazete za tekovine komunizma, nastavljate ono sto su oni radili, a ovamo se ubiste od prica da treba raskrstiti sa komunizmom i sl stvari.

I zasto bi onda Vojvodina trebala da ima autonomiju? Koji su razlozi, koja merila?Jel zbog toga sto su copavi zagorac i njegovi partizani rekli da tako treba?
Jel znas koliko ima okruga u Srbiji koji su takodje visenacionalni...pa sta treba sutra dan i oni da traze autonomiju.
Iako sam licno protiv bilo kakve autonomije, ovo sto je predvidjeno novim ustavom je sasvim dovoljno i najvise sto Vojvodina treba da dobije

A sta je bilo lose u tom Ustavu iz ' 74 kada su sve republike imala izjednacene i ravnopravne nadleznosti?
Je li bilo ratova je li bilo separatizma?
Svi smo ziveli u miru i slozi i onda je dosao Milosevic ' 89 i novim Ustavom nasilno ukinuo autonomije svim republikama i zaveo beogradski centralizam i tada je krenuo separatizam i odcepljenje jedne po jedne republike

draganvl:
A sta je bilo lose u tom Ustavu iz ' 74 kada su sve republike imala izjednacene i ravnopravne nadleznosti?
Svi smo ziveli u miru i slozi i onda je dosao Milosevic ' 89 i novim Ustavom nasilno ukinuo autonomije svim republikama i zaveo beogradski centralizam i tada je krenuo separatizam i odcepljenje jedne po jedne republike

Ау сунце ти.....
e136.gif

draganvl:

Ti ne razumes da je ustavom iz 74 srbija de facto izgubila suverenitet na kim i u vojvodini... i da je predstavnik KiM i Vojvodine u predstavnistvu sfrj mogao da udari veto Srbiji, a Srbija nije mogla njima.
Dakle, los je sam ustav i davanje tolikog stepena autonomije dvema pokrajnama. Vec sam rekao da je jedan od glavnih razloga za autonomiju slabljene Srbije u odnosu na druge republike, dakle nesto neprirodno, bespotrebno i po Srbiju i njene pokrajne veoma stetno.
Bez tog ustava Vojvodina bi bila verovatno i vise ekonomski razvijena, u najgorem slucaju bilo bi isto. Tim ustavom Srbija je u svakom pogledu bila zapostavljena i unazadjena, a time i njene dve pokrajne jer su ipak bile deo Srbije. Uostalom tada su i ostali delovi Srbije i Sfrj doziveli ekonomoski razvoj, nema to veze sa autonomijom. Bilo je npr. delova koji su bili razvijeniji od Vojvodine, a nisu imali autonomiju.

A raspad SFRJ tek nema veze sa ukidanjem autonomija, znamo svi kako je to i zbog cega pocelo, od Slovenije pa na dalje.

Jerry Ropero:
To ti je u stasko-madjarsko-pedersko-narkomansko-sorosevski grb. Idejno ga kreirali Soros, Kandic, Biserko i debela svinja Canak.

Tu srpsko se nista ne vidi na tom grbu.
Po ovom pitanju se slažem s tobom, ali istovremeno mislim da bi Vojvodina trebala da dobije i veću samostalnost i grb i zastavu ali sve Srpsko. Himna Spremte se spremte.
A kod pederskih stvari, kako pomenu, skloni taj pederski avatar.

draganvl:
Prijatelju,nije to besmislena prica.
Jer po vazecem Ustavu Vojvodina nije imala pravo da raspolaze svojim izvornim prihodima i resursima na svojoj teritoriji.
Tako da je ceo taj prihod ostvaren u svim vojvodjansim fabrikama ostvaren od tih izvoza morao da se prvo salje za Beograd u republicku kasu pa onda Bgd koliko odredi vrati pokrajini i to onako na kasicicu :evil:
I to nije samo problem sa Vojvodinom vec isti problem imaju i regionu juzno od Beograda.
A ni po novom Ustavu nece biti nista bolje jer jos smo mi miljama daleko od moderno uredjene i decentralizovane Srbije.Sve dok nam Ustav kroje tamo neke Tome,Voje i ostale protuve.
Jedino pravo i demokratsko resenje za donosenje novog Ustava bi bila Ustavotvorna skupstina i kompletno raspustanje celokupne ove bagre iz parlamenta i demontaza celokupnog politickog sistema jer je Srbija vec odavno sazrela za jedno generalno ciscenje

Gledaj na to ovako. Po važećem Miloševićevom ustavu mnoge stvari nisu bile u redu. Po ovom novom je gomila tih stvari ispravljena. Jedino što Vojvodina nije dobila to je pravo da kao u ustavu iz 1974. bude država u državi jer se to pokazalo loše na KiM.
Što se ostalih prava tiče, kao što su "pare" po novom ustavu je i to ispravljeno.
Gledao sam neku emisiju gde je neki lik, inače stručnjak za ustav i ustavno pravo bio gost sa Nenadom Čankom i demantovao ga na svakom koraku. Ispostavilo se da Čanak samo lupeta i da nema pojma o tome o čemu priča.
Kada bi izrekao tako neku glupost na koju se pale ovi što hoće da bojkotuju ustav, čovek mu lepo pročita iz teksta novog ustava šta tamo piše (od slova do slova) i onda ga pita, "hajde objasnite mi kako to ustav tumači..." .
Čanak je bio manji od makovog zrna. Nije znao da odgovori ni na jedno konkretno pitanje, jer je u suštini pokušao da demantuje da je "autonomaš".
Novi ustav je u skladu sa ustavima skoro svih zemalja EU.
Prema tome, postavlja se pitanje. Kako je ustav iz 1974. bio bolji za Vojvodinu, ako je to bio komunistički ustav??? Otkad su to "autonomaši" počeli da hvale komunizam??? Da se nisu LDP i LSV masovno učlanili u NKPJ ili JUL? :)
Ma, ljudi manimo se praznih priča.

Trebalo bi pogledati knjigu "Vojvodina propadanje jednog regiona " Dragomira Jankova u kojoj autor na osnovu statisckog glasnka SFRJ iznosi podatke koji jasno pokazuju ekonomske prednosti uredjenja Vojvodine pre 89. i to nema veze ni sa republikom,ni grbom,ni zastavom vec iskljucivo sa ekonomskim napretkom.

DraGo70:
Gledaj na to ovako. Po važećem Miloševićevom ustavu mnoge stvari nisu bile u redu. Po ovom novom je gomila tih stvari ispravljena. Jedino što Vojvodina nije dobila to je pravo da kao u ustavu iz 1974. bude država u državi jer se to pokazalo loše na KiM.
Što se ostalih prava tiče, kao što su "pare" po novom ustavu je i to ispravljeno.
Gledao sam neku emisiju gde je neki lik, inače stručnjak za ustav i ustavno pravo bio gost sa Nenadom Čankom i demantovao ga na svakom koraku. Ispostavilo se da Čanak samo lupeta i da nema pojma o tome o čemu priča.
Kada bi izrekao tako neku glupost na koju se pale ovi što hoće da bojkotuju ustav, čovek mu lepo pročita iz teksta novog ustava šta tamo piše (od slova do slova) i onda ga pita, "hajde objasnite mi kako to ustav tumači..." .
Čanak je bio manji od makovog zrna. Nije znao da odgovori ni na jedno konkretno pitanje, jer je u suštini pokušao da demantuje da je "autonomaš".
Novi ustav je u skladu sa ustavima skoro svih zemalja EU.
Prema tome, postavlja se pitanje. Kako je ustav iz 1974. bio bolji za Vojvodinu, ako je to bio komunistički ustav??? Otkad su to "autonomaši" počeli da hvale komunizam??? Da se nisu LDP i LSV masovno učlanili u NKPJ ili JUL? :)
Ma, ljudi manimo se praznih priča
.

Свака част, Драго. Потписујем !!!!!!!!

Back