Zaslužiti

• Začetnik teme Začetnik teme Araon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ko priča o meni osim tebe koji pokušavaš ovo nekako da svedeš na lični nivo? Moj uvodni post se odnosio na neke ljude koji iskaču po raznim reels-ovima na svim mrežama.

Araon problema nema, baš nikakvih. A tema je otvorena kao i sve ostale, da se malo ispišemo i paljba, kao što sam i Federiku i Napokonu na njihovo zezanje rekao da nastave slobodno, jer forum nije životno bitna stvar.

No, izgleda nije tako kod svih.
Kao sto rekoh to proizilazi iz tvoje uvodne poruke. I mojne da mi izigravash smorishu, da celu temu nisi zasnovao na licnim pretpostavkama ne bi je ni prvi sveo na licno.

Drugačije smo definisali poštovanje - ne kao pristojnost već kao istinsko vrednovanje nekog.
Kad neko napishe da mu je dosta sto ga ne tretiraju sa postovanjem obicno ne prica o nekom neutralnom pristupu drugih, vec mu je dokurcilo od loseg tretmana. Sto biste znali da sa ljudima pocinjete od barem neutralne tacke, umesto sto pretpostavljate da svi kukaju i seru bezveze.

Kad neko napishe da mu je dosta sto ga ne tretiraju sa postovanjem obicno ne prica o nekom neutralnom pristupu drugih, vec mu je dokurcilo od loseg tretmana. Sto biste znali da sa ljudima pocinjete od barem neutralne tacke, umesto sto pretpostavljate da svi kukaju i seru bezveze.
Poentirao si ovde.
Prebrzo smo krenuli u filozofiranje.
Dobijaš lajk od mene
.
Međutim, ne možeš baš nekog naterati da te poštuje. Prevaspitavati nekog je takoreći Sizifov posao.
Jedino rešenje za loš tretman je otići iz toksičnog odnosa ili tražiti nadležne organe da intervenišu.
Sve drugo može da potpada jedino pod samoodbranu.

Moje poštovanje prema nekom je odredjeno njegovim poštovanjem mene
nemam problem da se ponašam kao ogledalo, da reflektujem
Ако говоримо о поштовању, онда то подразумева и самопоштовање. Иако се ради о односу према себи, он се углавном испољава у међуљудским односима. Суштински, ако се ради о једном здравом односу и ставу, да бисмо поштовали другог, морамо поштовати себе.

Поштовање зависи од личног става, али и од културе - у многим културама људи се сматрају вредним поштовања док се не покаже другачије.
Stava sam da poštovanje ne možeš da zahtevaš, moraš da ga zaslužiš
Najjače poštovanje je zasnovano na ljubavi (bilo koje vrste)
И у том смислу, самопоштовање јесте и љубав према себи. То не искључује љубав према другима, напротив. Ако волиш и поштујеш себе, моћи ћеш то да покажеш и према другима.

Ако говоримо о поштовању, онда то подразумева и самопоштовање. Иако се ради о односу према себи, он се углавном испољава у међуљудским односима. Суштински, ако се ради о једном здравом односу и ставу, да бисмо поштовали другог, морамо поштовати себе.
Naravno da govorimo i o samopoštovanju, jer ti je ono reper za poštovanje koje očekuješ. Ono je granica ispod koje ego ne dozvoljava da se ide u očekivanju poštovanja druge strane. Ali, takodje, treba da podrazumeva i davanje iste količine poštovanja nekome, bar tokom prvog utiska.
Поштовање зависи од личног става, али и од културе - у многим културама људи се сматрају вредним поштовања док се не покаже другачије.
Poštovanje počiva na ravnopravnosti sagovornika, reciprocitet koji treba da postoji prilikom komunikacije i odnosa
И у том смислу, самопоштовање јесте и љубав према себи. То не искључује љубав према другима, напротив. Ако волиш и поштујеш себе, моћи ћеш то да покажеш и према другима.
U tom slučaju mi je bitnije da u nekom odnosu ja poštujem samu sebe, pre nego da me taj neko poštuje, jer ukoliko ja osetim samopštovanje, znači da primam poštovanje i od sagovornika

Kao sto rekoh to proizilazi iz tvoje uvodne poruke. I mojne da mi izigravash smorishu, da celu temu nisi zasnovao na licnim pretpostavkama ne bi je ni prvi sveo na licno.

To sto si ti tako shvatio, to je tvoj problem. Ovde nicega nije bilo licnog, meni doslovno niko nije izjavio bilo sta slicno, a na licno si jedini ti pokusao da svedes ovo pokusavajuci da ubedis ljude da ovo pricam iz licnih pretpostavki.

Sto me, takodje, ne zanima.

Zapravo, tek sad uvidjam da ti mislis na pisanje i forume, kad pomenem “internetima”, uopste ne mislim na forum. Mislim na reels-ove koje vidjas, koji su puni instagram i tiktok lajf kouceva.

Nema tu ništa automatski, već kad upoznaš neku osobu ta osoba ne može ni dobiti nikakvo poštovanje osim osnovnog, ljudskog, što sam i pisao na temi.
To sta svako od nas smatra osnovnim postovanjem je vrlo individualno i promenljivo.
Zavisi od nasih granica.
Nije to nista lose
Ima nas toliko na ovoj planeti, te ako su nase granice nekome tu mač, slobodno moze da trazi nekoga ko zahteva manje truda, postovanja, sta god to bilo

To sto si ti tako shvatio, to je tvoj problem. Ovde nicega nije bilo licnog, meni doslovno niko nije izjavio bilo sta slicno, a na licno si jedini ti pokusao da svedes ovo pokusavajuci da ubedis ljude da ovo pricam iz licnih pretpostavki.

Sto me, takodje, ne zanima.

Zapravo, tek sad uvidjam da ti mislis na pisanje i forume, kad pomenem “internetima”, uopste ne mislim na forum. Mislim na reels-ove koje vidjas, koji su puni instagram i tiktok lajf kouceva.
Pa cekaj, ja kad rekoh da ne srecem to cesto ni uzivo ni po internetima ti mi prilepi da nemam konkat sa ljudima, a ti ih sreces na tiktoku? :D
Nemam pametnija posla da visim tamo.

Poslednja izmena:
To sta svako od nas smatra osnovnim postovanjem je vrlo individualno i promenljivo.
Zavisi od nasih granica.
Nije to nista lose
Ima nas toliko na ovoj planeti, te ako su nase granice nekome tu mač, slobodno moze da trazi nekoga ko zahteva manje truda, postovanja, sta god to bilo

Zato i postavio temu sta je za vas granica, sta smatrate da je previse i gde vam je crta onoga sto smatrate da zasluzujete. 🙂

Pa cekaj, ja kad rekoh da ne srecem to cesto ni uzivo ni po internetima ti mi prilepi da nemam konkat sa ljudima, a ti ih sreces na tiktoku? :D
Nemam pametnija posla da visim tamo.

Cak i kad nemas tiktok izlaze ti na youtubu kao reels, posto ga ni ja nemam, pa opet vidim.

Tvoj odgovor mi je delovao tako kao da si pokusao biti bezobrazan, jer neko ko ovo nije video, a bukvalno se vrti oko nas svuda, uz opasku da je mozda na ana forumu, normalno da izvuce komentar “onda i nemas kontakt sa ljudima nikakav”.

A nikakve veze ni tema, ni sve na njoj, nema sa forumom. Nije uopste ni pokusaj tajne da ovde ima dobar broj ljudi koje ne postujem ni najmanje, ljudi koji su na lekovima, koji proganjaju druge ljude, koji imaju razne psihicke poremecaje. Jedan mi je cak slao snimak svog seksa sa nekom forumasicom, niti znam nju, niti njega, niti sam ikad sa covekom pricao.

Imao sam i one koji pisu u pp da vide da sam nekog napusio, pa posto ih oni ne vole, da ih zajedno napadamo. Imam i dokaz za alter ego-a da je pisao jednoj osobi kako sam mu neprijatelj na krsti i da me napada.

Prosto, ja takav nesoj nemam u privatnom zivotu oko sebe i naravno da kod takvih nemam sta da postujem, cak mi se i gade, zato i nastupam tako sa pojedincima. Ali to ne znaci da ovde nema sjajnih ljudi.

Ukratko, sto se tice foruma, posto vidim da je to ono sa cim si povezao temu u jednom momentu.

Mislim da mešate poštovanje i pristojnost. Ne mogu u samom startu poštovati nekog koga ne poznajem dovoljno. U početku sam pristojan, komunikacija je šaljivog ili normalnog karaktera, zavisi kako kliknemo. Kod mene obično krene sprdačina jer sam takav i umem da to izvučem iz ljudi.
Ne treba mi puno vremena da procenim ko je kakav.
E, tek onda kad jednostavno vidim da se ta osoba trudi oko mene, poklanja mi svoje vreme, razgovor, tad počinjem da je poštujem.

Mislim da mešate poštovanje i pristojnost. Ne mogu u samom startu poštovati nekog koga ne poznajem dovoljno. U početku sam pristojan, komunikacija je šaljivog ili normalnog karaktera, zavisi kako kliknemo. Kod mene obično krene sprdačina jer sam takav i umem da to izvučem iz ljudi.
Ne treba mi puno vremena da procenim ko je kakav.
E, tek onda kad jednostavno vidim da se ta osoba trudi oko mene, poklanja mi svoje vreme, razgovor, tad počinjem da je poštujem.

Meni isto deluje da su postovanje zamenili sa pristojnoscu i ljudskosti, nekom osnovnom kulturom na nivou da neces bas napusavati nekoga ko ti se tek predstavio.

Često čujemo danas po internetima "ima da me poštuju kao što sam zaslužio/la!" ili "ako te ne tretiraju kako zaslužuješ, od*ebi to" i slično.

Pa me zanima, da li smatrate da se sve lepo zaslužuje samim postojanjem neke osobe ili ta osoba mora da ponudi nešto? Tipa, da nešto i dokaže i pokaže pre tog tretmana ili vi od starta pružate sve lepo, mesecnebozvezdice?

Šta je to što smatrate da zaslužujete kao persona automatski?

Zapravo, ne zanima me puno, ali ajde.

Smatram da smo svi zaslužili postovanje i respekt jer polazim od toga da smo svi odgojeni kako treba i respektujemo i poštujemo

Prvo je bitno sagledati šta je ono što ti nudiš pa je onda u redu isto to ili približno očekivati od druge osobe. Ovako u odnosima sa ljudima, na početku svako zaslužuje osnovno poštovanje dok ne vidiš kakav je zaista.

Prvo je bitno sagledati šta je ono što ti nudiš pa je onda u redu isto to ili približno očekivati od druge osobe. Ovako u odnosima sa ljudima, na početku svako zaslužuje osnovno poštovanje dok ne vidiš kakav je zaista.
Kako to mislis da iko treba sagledati sta nudi,pa koja zena - model ima novca kao neki lovan pa se privlace,ja bolje da ne sagledavam sebe jer ne bih nikad imao devojku,10 riba na gomili ne bi skuvale bolje pasulj od mene

Kako to mislis da iko treba sagledati sta nudi,pa koja zena - model ima novca kao neki lovan pa se privlace,ja bolje da ne sagledavam sebe jer ne bih nikad imao devojku,10 riba na gomili ne bi skuvale bolje pasulj od mene
Mislim ovde na prosečne ljude, realno modeli i idu sa lovanima, ali ako obična devojka zarađuje na primer 1000 evra nema ništa loše u tome da očekuje da muškarac zarađuje približno. Što se tiče kuvanja to se sve da naučiti.

Mislim ovde na prosečne ljude, realno modeli i idu sa lovanima, ali ako obična devojka zarađuje na primer 1000 evra nema ništa loše u tome da očekuje da muškarac zarađuje približno. Što se tiče kuvanja to se sve da naučiti.
Ali nijedna ne trazi priblizno nego nadje zilionima imucnijeg,pre ce biti da se obicni smrtnici mogu dopunjavati pa opet bude vreca-zakrpa

Back