Zaraziti druge samoćom.....

Zanima me, primećujete li da se prijatelji odnose prema vama drugačije kada ste upareni i kada niste? Zovu li vas na žurke parova i kada nemate dečka/devojku? Često čujem žalbe single devojaka da ih njihove udate ili "u vezi" drugarice ne zovu više na proslave ili zajednička letovanja i zimovanja i sve pod devizom "biće ti dosadno, sve su parovi, a ti si sama"....Da li je to ljubomora? Ne žele da se u blizini njihovog dečka muva slobodna drugarica? Ili smatraju da im dok su zaljubljene niko ne treba? Razmišljaju li takvi ljudi, šta će biti ako raskinu ili razvedu se, i osvrnu se oko sebe a tamo nikoga nema...? Prijateljstvo je biljka...ako se ne neguje, svene.....

Nisam primetila da se mojih par najbliskijih prijatelja tako odnose prema meni kada sam singl..naprotiv..tu su samnom..prijatelji za to i sluze..ali i pored toga ja vodim racuna da sve moje uparene prijatelje ne remetim previse mojom trenutnom rasparenoscu..i takav moj odnos prema njima je ustvari taj koji ne remeti nasa prijateljstva..i tacno..ako se ne neguje ..uvene..

Na otvaranje ove teme inspirisao me je post cica-mace Felix, koja je na Trenutnim dešavanjima napisala sjajan post.....i nadam se da se neće ljutiti što ću ga prekopirati ovde....
U mom društvu se još niko nije udao/oženio
Ali ih ima nekoliko koji su u onim desetogodišnjim vezama i na pragu braka.
Pa kad sam ja raskinula sa S.-om su me spopali kako se 'sad ne raskida, felix, sad je vreme da se udaš' ili 'i šta ćeš sad?' ili 'je l' postoji neko treći?' ili već svašta nešto tako..
Mislim, bila sam tema tokom nekoliko meseci, pa sam do kraja počela da izmišljam razne verzije,e to mi je već bilo mnogo zabavnije..
Sad se već manje i viđam sa tim ljudima, iskoračila sam iz njihovog 'normalnog' života, samo ponekad popijemo kafu, verovatno da ih ne bih zarazila samoćom

(autor je Felix The Cat)

Zanima me, primećujete li da se prijatelji odnose prema vama drugačije kada ste upareni i kada niste? Zovu li vas na žurke parova i kada nemate dečka/devojku?
Često čujem žalbe single devojaka da ih njihove udate ili "u vezi" drugarice ne zovu više na proslave ili zajednička letovanja i zimovanja i sve pod devizom "biće ti dosadno, sve su parovi, a ti si sama"....Da li je to ljubomora? Ne žele da se u blizini njihovog dečka muva slobodna drugarica? Ili smatraju da im dok su zaljubljene niko ne treba? Razmišljaju li takvi ljudi, šta će biti ako raskinu ili razvedu se, i osvrnu se oko sebe a tamo nikoga nema...? Prijateljstvo je biljka...ako se ne neguje, svene.....

to je apsolutno tacno.Evo ja sam npr sama i bas to oseam.Kazem drugarici da bi mogle ovih dana na kafu, ona kao pa videcu ne znam gde mi je glava, da bi ja posle toga na fb procitala komentare kako ona poziva nasu zajednicku drugaricu i njenog decka, da sa njom i nenim deckom (konfuzno zvuci:roll:)izadju na pice, na veceru, planiraju zajednicke vikende van grada...Tad se bas osetim nekako zapostavljeno, svaka se javi s vremena na vreme, ali vidim da je to reda radi... *** zivot je surov, ljudi jos suroviji...

Zanima me, primećujete li da se prijatelji odnose prema vama drugačije kada ste upareni i kada niste? Zovu li vas na žurke parova i kada nemate dečka/devojku?
Često čujem žalbe single devojaka da ih njihove udate ili "u vezi" drugarice ne zovu više na proslave ili zajednička letovanja i zimovanja i sve pod devizom "biće ti dosadno, sve su parovi, a ti si sama"....Da li je to ljubomora? Ne žele da se u blizini njihovog dečka muva slobodna drugarica? Ili smatraju da im dok su zaljubljene niko ne treba? Razmišljaju li takvi ljudi, šta će biti ako raskinu ili razvedu se, i osvrnu se oko sebe a tamo nikoga nema...? Prijateljstvo je biljka...ako se ne neguje, svene.....

Jeste primecujem i desava mi se pogotovo sto se par mojih drugarica udalo, pa sam ispala iz drustva da tako nazovem,...ali to samo pokazuju da mi one nisu bile prave prijateljice ...

Imam dve drugarice koje su u braku i imaju decu i druzimo se 8 godina vec, .... i super funkcionisemo...

A ovo za decka i slbodnu drugaricu je potpuno tacno..ne znam zasto se udate zene boje single drugarica :confused:

ne znam zasto se udate zene boje single drugarica :confused:

Zato što se osete ugroženim, što donekle ima logike.

Svaka žena zna da, prilikom osvajanja muškarca, mnogo znači kad se unese doza nepoznatog, mističnosti i tajanstvenosti. Muškarce privlači nepoznato, oni hoće da otkriju, da osvoje, da vide ono što "niko" ne vidi. Žene sa malo garderobe uvek erotičnije izgledaju nego kad su potpuno gole.
Žena u braku, ma koliko dobra riba bila, pred svojim muškarcem je ogoljena i nema tajni, dok je njena drugarica njenom mužu nepoznata s intimne strane. Nek je drugarica skrndelj, muž nju nikad nije video sa viklerima, krmeljavu, prehladjenu u pidžami.
Ako nema dovoljno poverenja u muževljevu vernost i dovoljno samopouzdanja - eto sumnje.

Nije mi se dešavalo, ali ako tako bude bilo, tj ako me budu kulirale kad su one u vezi, a ja solo, i ja ću njih debelo iskulirati kad se eventualno budu rastale od dečka, pa im treba neko kao rame za plakanje ili društvo za izlaske. To po meni i nisu čvrsta prijateljstva koja traju ceo život, ma šta nam se dešavalo.

Neki koji su sami uglavnom su ljubomorni kad vide parove i ne osecaju se lepo u njihovom drustvu..cak traze samce da im se jadaju..valjda se tako dopunjuju u kukanju..to je stvar samopouzdanja koje obicno raste kad smo u paru a samima jos vise opada kad nas vide..dobar test prijateljstva

Ево примера. Запослим се. Чујем се са другом због неке леве ствари, и он ми каже "пошто си ти сада највише заузет, јави се кад будеш слободан". Ја ништа не сумљам, зовем га после пар дана, видимо се, и пре него што кренемо кући он каже "јави се кад имаш времена". Питање је колико ће му времена требати да се јави, ако ја не будем звао. А ја имам времена, за пријатеље и другове, и када су весели, и када су тужни, и када смарају, углавном када хоће да зову и да се одазову на мој позив. Неки једноставно почну ређе да зову, не твојом кривицом, кад нађеш девојку (дечка), запослиш се, а посебно кад се ожениш (или удаш). И после кажу да ти не зовеш, јер "немаш времена, променио си се, не ***** више старо друштво" итд. :dontunderstand: , али се и ово дешава.

Back