Zarade sportista

španska javnost ogorčena zbog najave vlade da će svaki reprezentativac dobiti po 720 000 evra iz budžeta, ako španija odbrani titulu na sp. tamo je prosečna plata 1600e, a ovi milioneri će dobiti još po 720k, c c c...
u nemačkoj je prosečna plata 2,6k, a nemačka vlada obećala igračima po 300k ako osvoje sp, i to je mnogo....

sve više jača svest građana da je nešto ozbiljno trulo kad je o prof sportu reč

vlade država trebaju se ponašati odgovorno, da svi zaposleni dele sudbinu naroda, i da na osnovu proseka plata u zemlji baziraju premije ovih što ritaju loptu, ne mogu oni biti beli medvedi

Nemacka vlada nije mogla nista da obeca igracima, cak i ako postanu prvaci. Te love u nemackom budzetu nema.
Nemacki fudbalski savez je jako bogat ( klubovi i sponzori tu uplacuju silnu lovu) pa oni odlucuju koliko ce se igracima placati.
Kancelarka Merkel je otisla na otvaranje i silno je prozivana u Nemackoj sa pitanjima od kud ona tamo, ko je platio taj njen put, a ona je poznata
kao jako skromna osoba tako da u Nemackoj nema nista ispod zita. Sve je transparentno, fudbaleri i teniseri nikada kintu iz budzeta noisu dobili,
drugi sportisti naravno jesu, a tu su plivaci, veslaci, atletika, gimnastika jer ti ljudi moraju od necega da zive.

Tako što je Bold atletičar, samo trči, Ronaldo trči, dribla, daje golove, dodaje, asistira, kreira igru... Ovaj istrči tri trke godišnje, ovaj odigra 60 utakmica, da 60 golova i više... Inače Bolt je dobio jedan od najvećih sponzorskih ugovora na svetu, zaradio je više od 20 miliona u 2012, ako sa tim jedva preživljava onda nije normalan, pa, samo od Pume je dobio preko 10 miilona.

najplaceniji su bokseri a imaju 2 meca godisnje
po jednom mecu uzmu 20 miliona dolara
svojevremeno kad je tajson izgubio od holifilda nikom uopste nije bilo bitno udarci,tehnika i slicno
vec sto je taj manijak odgrizao uvo holifildu,to je donelo pare tom "spektaklu"
dakle,sto vise krvi u areni to veca zarada
inace,pare u fudbalu su direktno vezane sa kladionicarskom mafijom,tako da sto ljudi vise postaju patoloski kockari to vise para ce se vrteti u fudbalu

A što se ti ne prijaviš, npr, sa celom svojom porodicom, društvom, da gledate dok doktor operiše, vi platite to i po 250e i onda bi on imao platu 100.000e ako vredi?

Kapirate li vi ljudi o čemu ja pričam?

A ne bi se operacije ni zakazivale po 6 i 12 meseci da nama sve što valja nije pobeglo iz zemlje, dok su ovi što su ostali više nego nestručni, to opet nije problem FIFA-e... U Nemačkoj ne čekaš sigurno 12 meseci, kao što nisi ni u bivšoj Jugi... Ali za to da se žališ Nemcima, Amerikancima, Britancima, oni su ti razbili zemlju, bombardovali su nas.
Ti ocigledno ne kapiras sustinu,neumem bolje da ti ojasnim nego sto sam,te odustajem od dalje rasprave.
U Americi mozes u nekim bolnicama za dz da gledas operaciju.

najplaceniji su bokseri a imaju 2 meca godisnje
po jednom mecu uzmu 20 miliona dolara
svojevremeno kad je tajson izgubio od holifilda nikom uopste nije bilo bitno udarci,tehnika i slicno
vec sto je taj manijak odgrizao uvo holifildu,to je donelo pare tom "spektaklu"
dakle,sto vise krvi u areni to veca zarada
inace,pare u fudbalu su direktno vezane sa kladionicarskom mafijom,tako da sto ljudi vise postaju patoloski kockari to vise para ce se vrteti u fudbalu

To opet tebe, mene, bilo koga, ne tera da gledamo te "spektakle", ali kako su ljudi takvi, vole da gledaju klanja (od arena do boksa) to im se i pruža... Kad već plaćaju to da gledaju, kupuju stvari koje je tajson nosio ili ih reklamira, zašto mu i oni ne bi dali 20 miliona dolara?

Ovo za kladionice si lupio i ostao živ.

Ti ocigledno ne kapiras sustinu,neumem bolje da ti ojasnim nego sto sam,te odustajem od dalje rasprave.
U Americi mozes u nekim bolnicama za dz da gledas operaciju.

Ja ne znam zašto ljudi kada ne kapiraju poentu samo prebace da neko drugi ne kapira suštinu... Kapiram ja šta si ti htela reći, ali da li ti kapiraš mene? To je već pitanje... Možeš da gledaš za DŽ ali niko ne plati, ni fudbal ne gledaš za DŽ... Vama ljudima treba crtati...

Klubovi to i rade... Doduše ne kod nas, ali naši i nemaju zarade, na Marakani gase struju i vodu jer ne plaćaju...
Ne plaćaju obaveze ali "skromni" trener ima platu od 30 hiljada evra mesečno. Prethodni je imao sto hiljada evra mesečno! Mi govorimo o nama i našima!

Nemacka vlada nije mogla nista da obeca igracima, cak i ako postanu prvaci. Te love u nemackom budzetu nema.
... fudbaleri i teniseri nikada kintu iz budzeta noisu dobili,
Da je tako ovde niko reč ne bi rekao niti bi se ova tema otvarala!

To opet tebe, mene, bilo koga, ne tera da gledamo te "spektakle", ali kako su ljudi takvi, vole da gledaju klanja (od arena do boksa) to im se i pruža... Kad već plaćaju to da gledaju, kupuju stvari koje je tajson nosio ili ih reklamira, zašto mu i oni ne bi dali 20 miliona dolara?

Ovo za kladionice si lupio i ostao živ.
.

ljudi nisu takvi,nego im se to namece a vec sam objasnio i zasto
kad nekom odgrizes recimo uvo na ulici zavrsices u zatvoru sa prijavom za nanosenje teskih povreda
dok recimo u "sportskom ringu" nijedno od tih zakona ne vazi,mozes da naneses coveku teske telesne povrede i da uopste ne odgovras za to
sto se tice kladdionica,to je apsolutno tacno da time upravlja mafija
dok to nije postojalo fudbal se cak i mogao nazvati sportom i fer plejom

e ali ceo svet ih gleda, pljuje mrzi, oni se lomataju itd, kad promasi loptu on je kreten, povlace ga po novinama i tako dalje, pa nek imaju pare : )

sto bi se neko cimao toliko ako vec ne dobija pare mozda
Zanemaruješ poreklo tih para!
Da te pare nisu iz budžeta niko im ništa ne bi zamerio! Neka sami zarade pa neka dele trilione!
Ovako oni se lomataju na račun poreskih obveznika umesto da te pare idu za razvoj društva.

Ako ste protiv visokih primanja sportista ali gledate fudbal i ostale sportove onda direktno ucestvujete u tome.Tako stvari funkcionisu,ljudi koji imaju nesto da ponude neko znanje,iskustvo,talenat naravno da ce biti placeni i samim tim sto imaju nesto da ponude sto drugi nemaju time im skace cena.Fudbal je biznis, kada ga ljudi nebi gledali verovatno fudbaleri nebi imali tolika primanja ako bi imali uopste primanja i igrao bi se iskljucivo iz ljubavi.

Ako ste protiv visokih primanja sportista ali gledate fudbal i ostale sportove onda direktno ucestvujete u tome.

tačno, moramo se osvestiti i potražiti druge načine borbe protiv dosade.

pisao sam ranije o tome, pokušavam odbaciti svaki vid takmičenja kao zabavu, to uključuje i prestanak igranja online video igara. nije lako osmisliti vreme kada se sve to odbaci.

ne potvrđivati svoju vrednost kroz takmičenje sa drugima, ne dangubiti u gledanju drugih kako se takmiče

a milionere što pikaju fucu kao i muzičku estradu izbegavati u širokom luku, čak preskakati srednji i zadnji deo novina

Back