Zarade sportista

mekflaj

Poznat
Poruka
8.291
Igraju loptu i zarađuju stotine hiljada evra nedeljno(!?).
Na sp, ep i olimpijadama ukoliko uzmu medalju, recimo bace kamen 2cm dalje od nekog drugog bivola (besmislice li). odmah dobijaju stanove i penzije od 40 i neke godine i u visini nekoliko prosečnih plata(!?).

Kako podnosite što neko toliko zarađuje radeći nešto tako trivijalno i beznačajno za razvoj i napredak okoline.

Srbin prima 350e mesečno, godišnje 4200, za radni vek to je oko 150 000e, a neki balvan što pika loptu i sluša anu bekutu, toliko uzme za 7 dana....

Nije zavist, prosto mi se gadi takvo ustrojstvo društva, i ekonomski aspekt profesionalnog sporta, a kako vi gledate na ovu pojavu?

Ja bih ujednačio zarade sportista sa prosečnim zaradama. Da se uvede limit, Ronaldo recimo mesečno 5000e plafon.
Mislim da ljudi trebaju masovno krenuti sa bojkotovanjem praćenja sporta dok god se zanimanje profesionalnog sportiste ne svede u normalne okvire.

Ne vidim baš vezu teme sa ovim pdf-om..

U svakom slučaju, to ti je ista situacija kao sa serijama i flmovima. Većina njih zarađuje milione na konto svoje popularnosti, svi ih gledaju. Isto ti je i sa sportom. Svi gledaju te utakmice, pričaju o njima više nego o bilo kojoj seriji ili filmu. Gledanost dotičnih utakmica drastično diže gledanost TV kanalima koji ih emituju>sponzori su voljni da puno plate za finansiranje nečeg tako popularnog>novac koji dadnu ide u ruke vlasnika fudbalskih klubova>fudbalski klubovi plaćaju igračima. Igrači zarađuju puno upravo jer su oni mašinerija koja je svojim retkim talentom omogućila dotičnom klubu da se vine na lestvici klubova i zgrće tolike pare. Logično da će im stoga plaćati puno...

Kapitalizam bate, da nema mase koja se toliko prima na sve to, ne bi bilo i toga, pametni ljudi samo prodaju ono što je traženo...

Na sp, ep i olimpijadama ukoliko uzmu medalju, recimo bace kamen 2cm dalje od nekog drugog bivola (besmislice li). odmah dobijaju stanove i penzije od 40 i neke godine i u visini nekoliko prosečnih plata(!?).

Kako podnosite što neko toliko zarađuje radeći nešto tako trivijalno i beznačajno za razvoj i napredak okoline.

Srbin prima 350e mesečno, godišnje 4200, za radni vek to je oko 150 000e, a neki balvan što pika loptu i sluša anu bekutu, toliko uzme za 7 dana....

Nije zavist, prosto mi se gadi takvo ustrojstvo društva, i ekonomski aspekt profesionalnog sporta, a kako vi gledate na ovu pojavu?

Rad sportiste nije trivijalan i beznacajan. Ja se sportom bavim na amaterskom nivou, znas koliko sati rada dnevno utrosim na treninge i sta sve zbog toga zrtvujem? Mogu misliti profesionalni sportisti. Ajde ti baci kuglu ili disk kao ostali "bivoli".

I nije tacno da svi dobijaju stanove i penzije, zna se koji rezultat mora da napravi da bi to dobio. Ne pricaj napamet.

Manje-vise mozemo reci to za svaku profesiju, pogledamo recimo autorku "50 nijansi" napisala "knjigu" sedela ispred kompa i kucala par meseci i zaradila milione za osrednje napisanu knjigu. Trud, tu je, ulozeno vreme da, kvalitet po mom misljenju ne, ali eto, zivot nije fer.
Vrhunski sportisti zaradjuju velike pare, tipa evo Djokovic, dok neki manje se jedva krpe. Mislim da je manje-vise kao i u svakom poslu, neko uspe a neko se krpi kako zna i ume.

ne može neko ko se bavi zabavom da zarađuje toliko, takvo društvo je poremećeno... da fudbaler nedeljno zaradi kao prosečni zaposleni sugrađanin za ceo vek. mene zanima taj psihološki momenat, šta se dešava u glavi tog gledaoca na tribinama, kako se on miri sa tim i kliče nekom sportisti....

evo čitam danas, ljudi u brazilu ustali, učitelji, intelektulaci protiv fudbalera, i toga što vlada troši milijarde na pravljenje stadiona umesto da se ulaže u škole, bolnice itd...

trebamo ignorisati te milionere, tačnije sistem koji favorizuje zabavljače nauštrb lekara, profesora itd itd.....

gledam na to da su srecni ljudi koji se bave sportom a profesionalni sportisti su najpametniji, jer, em rade najbolje za sebe i svoje zdravlje em od toga dobro zive :)
pevaljke necu da komentarisem ali mi ni ne smetaju, jer gde god je potraznje tu je i robe, sami smo krivi. ne krevelje se one ambijentu vec ljudima .
kad ljudi pozele umetnost imace je.

koji su to resursi potrošeni da zabavljači naroda, tj sportisti toliko zarađuju?
filmadžije mogu da se vade na specijalne efekte, prateću opremu, itd.
11 vs 11 u šorcu i kopačkama izašli na livadu i jedna lopta. zabavljaju ljude šutirajući je i, alo, za to dobijaju milione... wtf???

naravno da su ovce, tj ljudi koji sve to prate i navijaju krivi što imamo ovaj sloj belih medveda u skupim automobilima...

dalje, pogledajmo klubove, jedni isti bogati klubovi osvajaju sve trofeje decenijama, neverovatno koliko je čitav sistem profesionalnog sporta truo i ogavan....

nadam se da je ovo narodna buna u brazilu, početak jačanja svesti protiv ove naopake stvari u koju se prof sport pretvorio....

koliko c z i partizan dobijaju iz budžeta od građana srbije? užas, kad pomislim da mi plaćamo te balvane.... čije su plate desetine hiljada evra mesečno sigurno

truo i ogavan 100%

klubovi koji imaju pare kupuju najbolje igrace
i opet u krug.. sa tim igracima pobedjuju
imaju sve vise pare..

liga sampiona je takva glupost
tu treba da ucestvuje prvi iz svake drzave
ali ne oni su promenili sistem jos odavno
vise i ne pratim te gluposti
pa kako ce partizan.. zvezda ili neki klub iz moldavije
da dobije neku paru makar igrali nereseno u tim grupama
kad su u startu izgubili i ne mogu ni da se kvalifikuju
jer su im otkupljeni najbolji igraci

Meni to ne smeta narocito, jer svako treba dase bavi svojim poslom iz licnog afiniteta, a ne zbog zarade.

I nije tacno da svi sportisti toliko zaradjuju - to je jako mali broj sportista koji su u samom vrhu.

Drug mi igra u Italiji, za jedan klub B kategorije, i plata mu je 4 000e. Dakle, nece se obogatiti od toga ^^

pored učitelja iz brazila, i starosedeoci su se uključili u proteste
Brazilian police clash with indigenous groups protesting World Cup
b.jpg
ovi desno su na daleko većem stupnju svesti od ovih na konjima

da vidimo kako smo postali zavisni od praćenja sporta i kako da to izbacimo iz života?

- u osnovi sporta je takmičenje, borba, mi vs oni, podela na pobednike i gubitnike. Put isceljenja - prepoznavanje svega što ima takmičenje u osnovi, i ne primati se na tu drogu
- želja da se pripada nekoj grupi. ironija je što to samo jača podele, evo sad će SP, zatucani nacionalistički porivi, podele, sukobi i pokliči će oživeti, fuj....

Ljudi vole da se takmice, mozda je to nasa zivotinjska priroda ali je tako.
Ja nisam lud za sportom, ne gledam ga, ne zanima me, ne znam ni kada pocinje svetsko prvenstvo, ni ko igra.

S druge strane, igram dosta video igara, opet takmicarsko okruzenje, i kako cujem sprema se takmicenje gde prvi tim dobija 7 miliona dolara za prvo mesto.
Sad nije to podjednako lose kao fudbaleri i manija oko toga, ali neko bi rekao, "pih, 7 miliona, samo sede i igraju igrice".

španska javnost ogorčena zbog najave vlade da će svaki reprezentativac dobiti po 720 000 evra iz budžeta, ako španija odbrani titulu na sp. tamo je prosečna plata 1600e, a ovi milioneri će dobiti još po 720k, c c c...
u nemačkoj je prosečna plata 2,6k, a nemačka vlada obećala igračima po 300k ako osvoje sp, i to je mnogo....

sve više jača svest građana da je nešto ozbiljno trulo kad je o prof sportu reč

vlade država trebaju se ponašati odgovorno, da svi zaposleni dele sudbinu naroda, i da na osnovu proseka plata u zemlji baziraju premije ovih što ritaju loptu, ne mogu oni biti beli medvedi

Poslednja izmena:
iskreno se radujem što su naši klubovi u krizi, što je zvezda diskvalifikovana iz evrope, potrebna je čistka u sportu, privatizacija

- - - - - - - - - -

koliko li bi vučić dodelio našima da igraju na sp ako osvoje, sva sreća pa na te balvane neće pljunuti narodne pare

Previše si banalizovao stvar. Da bi zarađivao velike pare u sportu to traži puno odricanja i puno talenta.

Back