zarade punk/rep muzičara koji su bili u usponu pre 20 godina

privmat

Primećen član
Poruka
547
Ako neko zna koliko su teški Jugo rokeri/pankeri/metalci/reperi, neka napiše...
danas nadjoh zanimljivosti iz sveta punk-a, da vidimo koliko su teški ljudi koji su započeli karijeru ili bili u usponu kad sam ja bio mlad, pre 20 godina (u vreme kad se kurt cobain ubio) ...naravno, mnogi imaju neke investicije, ali ovo je njihova zarada od muzike.
Blink 182 - Travis Barker je težak 85 miliona dolara a druga dva člana benda po 60 miliona.
Offspring - pevač Dexter Holland je težak 65 miliona dolara, ima i položeno za pilota i diplomu doktora nauka, ima muzičku kuću Nitro Records
Green Day - pevač Billie Joe Armstrong je težak 55 miliona, ima muzičku kuću Adeline Records
Bad Religion - pevač Greg Graffin je takodje doktorirao i postao profa na univerzitetu, bend zaradjuje oko 1.2 miliona dolara godišnje, sada imaju oko 12 miliona podeljeno sa 6 članova benda
Minor Threat + Fugazi - pevač i gitarista Ian Mackaye je težak 25 miliona
Rancid - osnivač benda Tim Armstrong je težak 13 miliona, gitarista Lars Frederiksen je težak 10 miliona
Misfits - pevač Glenn Danzig je težak 6.5 miliona, pravio je i klasičnu muziku sa Black Aria, a ima i svoj erotski (komik) strip koji štampa
Henry Rollins je težak 12 miliona, bio je član i Black Flag benda, a imao je i svoju TV i radio emisiju
Iggy Pop je težak 15 miliona isto kao i John Lydon (Sex Pistols), pevač pistolsa je takodje van muzike imao svoju dokumentarnu emisiju o insektima na discovery channel, imao je svoju emisiju na VH1, a takodje i radio emisiju
Pantera - pevač Phil Anselmo je težak 8 miliona, ima muzičku kuću Housecore Records
Frances Bean Cobain, ćerka pevača Nirvane je teška izmedju 100 i 200 miliona dolara, upravo se razvela i muž je juri za pare a dok je bio sa njom, oblačio se i imao frizuru totalno kao njen otac
------------
što se tiče repera,
najplaćeniji je Dr. Dre, 800 miliona dolara, od toga je 280 miliona od muzike a 500 miliona od prodaje Dr Dre slušalica, Beats by Dre, kompaniji Apple
Jay-Z je težak 800 miliona, 200 miliona od muzike i 600 miliona vredi njegova firma za streaming muzike Tidal, kupio je firmu 2014 godine za 60 miliona a nakon 2 godine ta ista firma vredi 600 miliona
a ni Ice Cube nije loš, 140 miliona dolara ali on takodje igra u filmovima i pravi filmove.
Eminem je težak 210 miliona
50cent je težak 155 miliona
Ice-T je težak 35 miliona, njegova žena je Amerikanka iz srpske porodice
Cee Lo Green je težak 22 miliona

Poslednja izmena:
Ako neko zna koliko su teški Jugo rokeri/pankeri/metalci/reperi, neka napiše...
danas nadjoh zanimljivosti iz sveta punk-a, da vidimo koliko su teški ljudi koji su započeli karijeru ili bili u usponu kad sam ja bio mlad, pre 20 godina (u vreme kad se kurt cobain ubio) ...naravno, mnogi imaju neke investicije, ali ovo je njihova zarada od muzike.
Blink 182 - Travis Barker je težak 85 miliona dolara a druga dva člana benda po 60 miliona.Offspring -
pevač Dexter Holland je težak 65 miliona dolara, ima i položeno za pilota i diplomu doktora nauka, ima muzičku kuću Nitro RecordsGreen Day -
pevač Billie Joe Armstrong je težak 55 miliona, ima muzičku kuću Adeline RecordsBad Religion - pevač Greg Graffin je takodje doktorirao i postao profa na univerzitetu, bend zaradjuje oko 1.2 miliona dolara godišnje, sada imaju oko 12 miliona podeljeno sa 6 članova bendaMinor Threat + Fugazi -
pevač i gitarista Ian Mackaye je težak 25 milionaRancid - osnivač benda Tim Armstrong je težak 13 miliona,
gitarista Lars Frederiksen je težak 10 milionaMisfits -
pevač Glenn Danzig je težak 6.5 miliona, pravio je i klasičnu muziku sa Black Aria, a ima i svoj erotski (komik) strip koji štampa
Henry Rollins je težak 12 miliona, bio je član i Black Flag benda, a imao je i svoju TV i radio emisiju
Iggy Pop je težak 15 miliona isto kao i
John Lydon (Sex Pistols), pevač pistolsa je takodje van muzike imao svoju dokumentarnu emisiju o insektima na discovery channel, imao je svoju emisiju na VH1, a takodje i radio emisijuPantera -
pevač Phil Anselmo je težak 8 miliona, ima muzičku kuću Housecore RecordsFrances Bean Cobain,
ćerka pevača Nirvane je teška izmedju 100 i 200 miliona dolara, upravo se razvela i muž je juri za pare a dok je bio sa njom, oblačio se i imao frizuru totalno kao njen otac
------------
što se tiče repera,
najplaćeniji je Dr. Dre, 800 miliona dolara, od toga je 280 miliona od muzike a 500 miliona od prodaje Dr Dre slušalica, Beats by Dre, kompaniji Apple
Jay-Z je težak 800 miliona, 200 miliona od muzike i 600 miliona vredi njegova firma za streaming muzike Tidal, kupio je firmu 2014 godine za 60 miliona a nakon 2 godine ta ista firma vredi 600 milionaa
ni Ice Cube nije loš, 140 miliona dolara ali on takodje igra u filmovima i pravi filmove.Eminem je težak 210 miliona50cent je težak 155 milionaIce-T je težak 35 miliona, njegova žena je Amerikanka iz srpske porodice
Cee Lo Green je težak 22 miliona

malo sredis da se moze razumeti a ne sve na gomilu

malo sredis da se moze razumeti a ne sve na gomilu
sredjeno, prebacio sam editor u source mode, pa je zato ignorisao nove redove i sve je ispalo povezano.
Borko Stefanovic najbolje prosao.Ni Srdjan Saper (VIS Idoli) ne zaostaje.I Mladjan Dinkic (Monetarni Udar, Piloti) je na slobodi.Bozidar Djelic (Monetarni Udar) je odlicno prosao.Bogoljub Karic, Nenad Canak, Krstic, svima dobro ide.Muzika u Srbiji je vrlo unosan posao.
aaaah pa oni su se obogatili od politike i marketinga a ne od muzike :)
a znam da je borko svirao u generaciji bez buducnosti, narod ostade bez buducnosti ali za njega je to bila samo muzika. ja imam na telefonu "olovna jutra" pa slusam i danas.

Back