Имао сам јутјуб канал пре 7-8 година. Тицао се туторијала из ИТ сфере. Имао сам (имам и даље) 3500+ претплатника и имам их и даље. Канал не користим више. Без икакве рекламе зарадио сам 140 долара. Али имај у виду да је то тада било "популарно". Сада свако дете зна ХТМЛ и ЦСС. Тада су другачија правила била за монотеризацију, сад је то нешто промењено и нисам у току како функционише.
Оно што знам јесте да твој видео из Србије/Хрватске није плаћен идентично као и канал из Енглеске, а да је садржај идентичан. Рекламе се плаћају другачије и различитим регионима.
Оно што је сада мање више популарно јесте имати добру камерицу, микрофон и пријатну атмосферу иза тебе. Када је окружење квалитетно као и опрема, велика је вероватноћа да ће људи слушати шта говориш. Рецимо, пре ће слушати човека који је снимио видео и показао се, уместо некога ко се није показао и само му чујеш глас.
Пошто си девоја / жена, обавезно намести мало слободнији деколте. То не значи да си бичарка и сл. већ да манипулишеш тржиштем пошто имаш симпове који ће гледати само због тога, али тебе то брига. Нећу да оцењујем имаш ли квалитете за то или не.
Расписа се ја.