ZARADA POMOĆU ŽIVOTINJA

Ђоко са Цетиња

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
251
Mi Crnogorci ne volimo mnogo da radimo, he he he, pa razmišljam da zaposlim neku životinju da odrađuje posa za mene. Ha ha ne zamjerte na šalu.

No da se uozbiljimo. Imam neka određena finansijska sredstva sa kojim ne znam što bih da učinim, proda sam neku livadu u selu u kome skoro niko ne živi. Nisam uzeo neke velike pare, no to je nebitno u cijeloj priči.

Razmišljam da uložim novac u sektor usluga đe bi ga životinje zarađivale. U suštini ne mora bit sektor usluga, nego nešto u vezi životinja. Shvatite ovaj moj naslov u najširem smislu.

Ja imam tri ideje. Prva je kupovina magarca za slikanje turista na moru sa njim. Znam čojeka koji u Ulcinju radi taj posa znam da zarađuje solidne pare na taj način. Nosi ga i po vašarima kad nije ljetnja sezona, a i prodaje i mlijeko. Ja bih koristio magare kako bi se turisti slikali sa njim. Mislim da bi moga da zaradim dobre pare u Budvu, u Herceg Novi i da je to dobar posa.

Drug varijanta je zmija. Slikanje sa zmijom. Mogu stajat ođe u Knez Mihajlovu ili bilo đe kuda je prometno i ima nekih događaja. Zmija puno ne ije i ne ište a svi bi voljeli da se slika sa zmijom za 300 dinara. Pametno ulaganje i pametan posa.

Treća varijanta je konj. Nabavka konja i naplaćivanje jahanja sa njim. Takođe mogu otić u grad đe postoji potreba za tim, neko veliko mjesto u neki park ili nešto đe bi ljudi voljeli da zajašu konja. Ne govorim o galopu ili brzom jahanju, već o polakom jahanju. Jedan krug 100 ili dvjesto dinara ili tako nešto. Od ove livade sam uzeo 5000 eura i mislim da za te pare može da se uzme neki konj. Za magarad sam se raspita, sasvim solidno magare košta oko 500 eura, a najprije ću ić na tu varijantu.

Eto to su neke kombinacije o kojima razmišljam. Mislim da je pametno ulagat u životinju jer on neće da te zajebe ka čovjek što bi uradijo. Kao najprimjer da otvoriš kafanu i konobari te kradu ili slično. Životinje to ne rade. Zato sam sebi reka da isključivo dolaze u obzir poslovi u vezi životinja. Mene su pale na pamet ove tri stvari, a vi ako imate neki koristan prijedlog slobodno izađite sa njim, voljan sam svakoga da saslušam.

Pozdravlja vas vaš Đokaš!

to sa zmijom ti je najbolje...ide a lezhi! :hahaha:
nego,dje cesh nac veliku zmiju da kupish?chime cesh je ranit?
magare je dobro,samo ne znam kako cesh da ga muzesh?:hahaha:
za to ti treba magarica,a ona daje 100ml mleka dnevno...
konj...e to ti je vec posa ipo...ne volish radit,a morash ga ranit,chistit mu shtalu,timarit...
odrzhavanje konja koshta djavo ipo,tako da to batali slobodno...
bolje kupi kravu...

konj...e to ti je vec posa ipo...ne volish radit,a morash ga ranit,chistit mu shtalu,timarit...
bolje kupi kravu...

Evo sad ću ti reć. Zapisa sam na papir 15 ideja u vezi pravljenja para. Za neke čak ne treba ni cent da se uloži, već samo lični trud i samoprijegor. Zavrtio sam rulet na jednom sajtu i pa je broj 9, to znači deveta ideja, a to su bili poslovi sa životinjama. Nisam moga da se odlučim između ovijeh 15 ideja jer su sve odreda genijalne, a neke su toliko genijalne da vam ih ne mogu ispričat u strahu da mi ne ukradete ideju. Međutim, rulet je reka životinje i to je to.

Prošli put prije dvije godine sam puka neke pare što sam ih dobio na gluposti, dobio sam 1000 eura i kupio sam polovnu električnu gitaru i dobar mobilni telefon, neka opasna nokija. Ostatak para sam trošio po kafana i kladionica. Sa električnom gitarom sam mislio da sviram narodnjake po svadbama, ali se nisam raspitiva ni đe imaju svadbe ni sa kojom bi grupom svira, tako da je to propalo sve. Od te gitare jednu vajdu sam ima kad sam privodio ***** na stan sam im pjeva "krivo je more" i pjesme od Vlada Georgijeva. Mobilni sam ispra u veš mašinu sa farmerkama i crka je, a da sam za njega 250 eura. To je nečija plata.

Sad sam rješio sa ovim parama da nešto ozbiljno uradim. Prvo ću ti odgovorit za zmije. Dobra zmija boa, jako kvalitetna, može se nać za 120 do 150 eura. Rani se jednom u 10 ili 15 dana sa miševima. glodarima i sličnom fukarom. Treba neki terarijum da se kupia za nju i da joj se održava određeno temperatura. To su malo skuplji troškovi, ali zmija bi to zarađivala kroz slikanje sa istom. Cijenim da je to dobar posa i da bi se moglo lijep zaradit jer bi svako poželio da se slika sa zmijom.

Što se tiče magaradi, kupio bih žensku magaricu, koja bi mi mogla prekratit časove samoće i usamljenički čobanski život ako bi preša ođe sa Zvjezdare i vratijo se u zavičaj radi biznisa sa magaricom. Davala bi mlijeko za koje sam čuo da je na cijeni i da se na njemu može lijepo zaradit. Npr. u hrvatskoj se magareće mlijeko dosta prodaje i majke ga kupuju đeci jer je izuzetno zdravo. A tokom sezone bi zarađivala slikanjem turista sa njom. Kupio bi joj jedan lijep samar i bila bi prava atrakcija.

Evo sad ću ti reć. Zapisa sam na papir 15 ideja u vezi pravljenja para. Za neke čak ne treba ni cent da se uloži, već samo lični trud i samoprijegor. Zavrtio sam rulet na jednom sajtu i pa je broj 9, to znači deveta ideja, a to su bili poslovi sa životinjama. Nisam moga da se odlučim između ovijeh 15 ideja jer su sve odreda genijalne, a neke su toliko genijalne da vam ih ne mogu ispričat u strahu da mi ne ukradete ideju. Međutim, rulet je reka životinje i to je to.

Prošli put prije dvije godine sam puka neke pare što sam ih dobio na gluposti, dobio sam 1000 eura i kupio sam polovnu električnu gitaru i dobar mobilni telefon, neka opasna nokija. Ostatak para sam trošio po kafana i kladionica. Sa električnom gitarom sam mislio da sviram narodnjake po svadbama, ali se nisam raspitiva ni đe imaju svadbe ni sa kojom bi grupom svira, tako da je to propalo sve. Od te gitare jednu vajdu sam ima kad sam privodio ***** na stan sam im pjeva "krivo je more" i pjesme od Vlada Georgijeva. Mobilni sam ispra u veš mašinu sa farmerkama i crka je, a da sam za njega 250 eura. To je nečija plata.

Sad sam rješio sa ovim parama da nešto ozbiljno uradim. Prvo ću ti odgovorit za zmije. Dobra zmija boa, jako kvalitetna, može se nać za 120 do 150 eura. Rani se jednom u 10 ili 15 dana sa miševima. glodarima i sličnom fukarom. Treba neki terarijum da se kupia za nju i da joj se održava određeno temperatura. To su malo skuplji troškovi, ali zmija bi to zarađivala kroz slikanje sa istom. Cijenim da je to dobar posa i da bi se moglo lijep zaradit jer bi svako poželio da se slika sa zmijom.

Što se tiče magaradi, kupio bih žensku magaricu, koja bi mi mogla prekratit časove samoće i usamljenički čobanski život ako bi preša ođe sa Zvjezdare i vratijo se u zavičaj radi biznisa sa magaricom. Davala bi mlijeko za koje sam čuo da je na cijeni i da se na njemu može lijepo zaradit. Npr. u hrvatskoj se magareće mlijeko dosta prodaje i majke ga kupuju đeci jer je izuzetno zdravo. A tokom sezone bi zarađivala slikanjem turista sa njom. Kupio bi joj jedan lijep samar i bila bi prava atrakcija.
ohoho znači spojićeš ugodno s korisnijem!

ohoho znači spojićeš ugodno s korisnijem!

Ma sprdam se, nijesam ja od takijeh što se bave tim stvarima. Ali viđi što ti je čojek, čim sam dobio određenu šumu novaca u ruke odmah se osjećam pozitivno, život gledam sa vedrije strane i zbijam šale i kalambure. Čak se sprdam i na sopstveni račun, što nije uobičajeno za nas Crnogorce koji važimo za sujetne hvalisavce.

bolje kupi kravu...
Bolje da laje za dnevnicu kod nekog Djukanovicevog bogatasa !
:hahaha::hahaha::hahaha:

Kupish vrlo inteligentnog machora ili majmuna koji je usput i lopov .
Svako vece ima da ti dovlaci nakit i pare .
Ako te uhvate pravish se grbav da pojma nemash o cemu je rec .
Eh da , danju s majmunom moze da ide slikanje ... a josh ako je i zenski majmun ...

Eo mene opet, nisam ima vremena danas da dođem ođe.

Ovom maheru sam dužan odgovor u vezi konja i velikih troškova održavanja istog. Kao prvo, konj se može nać za 1500 eura, i to sasvim solidan konj. Ta stavka nije problem, gleda sam u oglasima cijena, a ima i jeftinije u slučaju da je nekom preša.

A oko održavanja i troškova, to ću se raspitat oko jednog rodjaka što radi u milicijsku bazu i baš on je jedan od onih koji vode računa o konju Pablu. Kolko sam ga razumio, nema previše nekih obaveza oko konjine. Povremeno se istimari, ne mora svaki dan, i mora da mu se donese zob i voda. Ima veliki boks u kome komotno može da se prošeta, tako da ga ne moraš vodit u šetnju, osim ako ti ja baš merak.

U gradovima se osjeća velika potreba za konjem i veliki deficit konja, a svako bi dijete poželjelo da pojaše ata par krugova. Mislim da bi taj konj moga dobre pare zaradit, a posle kad bi ostario moga bi ga prodat u kobasice,

Evo još nekih ideja u vezi životinja:

uzgajanje pasa svijeh rasa. Kažu da je to mnogo isplativo, jeste da zahtjeva mnogo truda, ali je zarada zagarantovana i tržište uvijek postoji. Keruša je skotna i rađa po 5 paščadi, tako da se repromaterijal obnavlja.

Japanske prepelice. Jaje od japanske prepelice je izuzetno zdravo i jača imunitet. Ko ga ije dugi niz godina postaje otporan na razne bolesti. Jaje od alatske prepelice se ustvari ne ije i ne prži, nego se ujutru popije onako presno. Mnogo dobra stvar koju ljudi još nisu iskoristili u pravoj mjeri.

Gajenje svinja. Jako isplativo, svinjsko mjeso je uvijek na cijeni. Oko svinja se ne moraš nešto maltretirat oko hrane, jer može i ***** pojest. Svinja je inače u orvelovoj životinjskoj farmi bila šef svih životinja, što govori da je visprena i inteligentna.

Uzgajanje ovaca. Prodaja vune i janjadi. Ovči sir je puno bolji od kravljeg i puno zdraviji za čojekov organizam.

Poslednja izmena:
Ma ne ide to tako ...
Valjda ce turisti da jashu ili stoje do pravog magarca dok ih ovaj slika ... ko to josh zeli sliku sa Djokom ?!
Drugo dvajs` shto je Gjoko Crnogorac pa teshko je poverovati da ce od tog posla biti ishta , jer ... , tezak je to poso ...

Back