Zarada od objavljivanja

Imam knjigu od 210 strana, voleo bih da je štampam.
Možeš i sam, ako bi jednu knjigu da imaš.

A ako bi da je izdaš drugima na čitanje, nadji izdavača.
https://www.knjigaknjiga.com/spisak-svih-izdavaca-1.html

A što se tiče teme, zavisi od teme. Ako si novinar, pišeš non stop nešto. I živiš od toga.
Ako si autor, naučne fantastike na srpskom, mali broj fanova možeš da očekuješ. A ako pišeš srpsku tragediju, hm, preživećeš vrv...

Umesto da čitam knjigu pišem ovde...

Možeš i sam, ako bi jednu knjigu da imaš.

A ako bi da je izdaš drugima na čitanje, nadji izdavača.
https://www.knjigaknjiga.com/spisak-svih-izdavaca-1.html

A što se tiče teme, zavisi od teme. Ako si novinar, pišeš non stop nešto. I živiš od toga.
Ako si autor, naučne fantastike na srpskom, mali broj fanova možeš da očekuješ. A ako pišeš srpsku tragediju, hm, preživećeš vrv...

Umesto da čitam knjigu pišem ovde...
Ja sam cuo od jedne devojke da je nju izdavanje prvog romana kostalo 1200e, roman ima oko 200 strana. Dal ce se isplatiti ili nece, ne znam..

Dal da ponudim moj rad sa nekoliko izdavačkih kuća, pa da koji mi odobre ili? Nisam bas vodio racuna o fusnotama i sl..

Sve izdavačke kuće čekaju na tvoj rad. Sarkazam.
Koja je tema?

Ali ako ne ponudiš ne znaš da li se i traži, kako god izdavača tako i kod čitalaca.

Ako si kratak sa budžetom, imaš i ebooks... Kvalitet ispliva, nebitno koji je format....

Umesto da čitam knjigu gledam knjigu. Dan Brown Izgubljeni Simbol.

Sve izdavačke kuće čekaju na tvoj rad. Sarkazam.
Koja je tema?

Ali ako ne ponudiš ne znaš da li se i traži, kako god izdavača tako i kod čitalaca.

Ako si kratak sa budžetom, imaš i ebooks... Kvalitet ispliva, nebitno koji je format....

Umesto da čitam knjigu gledam knjigu. Dan Brown Izgubljeni Simbol.
Tema se tiče reforme obrazovanja, obrazovanje - vaspitanje, naučna literatura..
Kako funkcionise ebooks?

Može, pa kao onaj Stefan Simić sa Facebooka.
Kad mu je baš frka, žica pare. Koliko je kvalitetan i kao čovek i kao pisac je diskutabilno.
Pratioci: starije žene očigledno neobrazovane.
Finansijeri: te iste babe.
Da preživi može, e sad da li može da živi...

Volim da pišem na online platformi ali niko ne može da mi zagarantuje da će moje knjige postati mega popularne i da ću moći da živim od njih.
Tako da, moj odgovor je ne. Pisanje je dobro kao hobi, dobije se i novac posle i sve ako izdaš knjigu ali opet, posao je posao.
Naši najveći pisci su umrli siromašni.
I ti si pisac?
K'o skakavaca vas je. Ja sam naveo primer Stefana Simića baš zato što sam hteo da navedem muškarca. Ima i još jedan Dylan Hofman, on je za nijansu bolji, njega prate pismenije žene i poneki sheban i depresivan muškarac, a romane piše svaka druga žena sa vezom, utisak sve skupa: ja čitam ono što je napisano do početka 20.-og veka.

Sa tvojim razmišljanjem se slažem, da ne treba očekivati ni slavu ni zaradu, podržavam te, piši kao hobi. Nažalost, u moru kvazi-pisaca danas teško se čovek istakne. Nije nikome bitna prava vrednost, samo ako ima neko da te progura a danas može tim da se bavi svako.

Lajf-koučevi više nisu ni samo koučevi, koučevi košarke i fudbala su bili pravi koučevi, a bokserski koučevi i više nego koučevi, to je bio drugi otac.
Današnji pisci su jeftiniji i od lajf-koučeva, novinarstvo je davno otišlo u pm, starlete pišu knjige...sve je znači u tome kako se ko snađe.

Imaš puno primera da ti čovek sam priđe i ponudi ti da ti izda knjigu kao nekad što su nudili "pevaljkama" da im snime ploču (nije postojala reč "starleta") ako ne zna da peva. Dno dna su današnja vremena, naročito u ovoj sferi. Skoro sam bio obezbeđenje nekoj od takvih, iz mase "pisaca" i kada je počela uvodni govor zamalo da počnem naglas da se smejem idiotizmu ko danas piše i promoviše svoje knjige, kad je rekla: .....danas ću vam govoriti o hepeningu koji je zadesio mnoge žene..." jedva se uzdržah.

https://duckduckgo.com/?t=ffab&q=ebook+how+to+publish&ia=web

A ako tematika ima veze sa obrazovanjem, odnosno stručna literatura onda ti možda treba priznanje rada prvo pa tek onda i izdanje.
Priznanja od ministarstva, i ostalih naučnih krugova vezanih za tu temu..Univerziteta. I drugih povezanih ustanova sa temom. Matice....
A to ne verujem da cu dobiti, jer sam sve najgrđe pisao o državi i ministarstvu obrazovanja...

Može, pa kao onaj Stefan Simić sa Facebooka.
Kad mu je baš frka, žica pare. Koliko je kvalitetan i kao čovek i kao pisac je diskutabilno.
Pratioci: starije žene očigledno neobrazovane.
Finansijeri: te iste babe.
Da preživi može, e sad da li može da živi...

Au care gde se njega seti. Stefan Simić iz Paraćina, trenutna lokacija Beograd, jedna od ubedljivo najodvratnijih krindž pojava na fejsbuku. Ceo život se žicka, izvlači se na slobodu, na neki svoj slobodni duh, žica pare od svih za sve moguće stvari, najviše za putovanja, boravi u tudjim kućama preko leta i cima ljude i žene iz ex yu da ga prime, kad ga odnekud izbace razglasi to na sva zvona i pljuje ih onako nisko na ličnom nivou. Pritom je nabedjen da piše ne znam kakvu prozu, a ono je nivo pisanja za ženske tabloidne časopise. Inače je bio bivši cimer Teše Tešanovića, sad pljuje po Teši kako je najgori čovek i licemer valjda iz ljubomore.

Da li ti znaš nešto više o njemu? Ja ovo što znam znam sa fejsbuka. On se stalno ali stalno izdaje za visoko-moralnu osobu, ali mi deluje šuplje ta njegova priča. Vidim napisao si da je diskutabilno koliko je kvalitetan kao čovek, pa me zanima.

Što se tiče teme - teško se može od objavljivanja živeti osim ako nisi Marko Vidojković, dakle neko ekstremno popularan u stilu Bukovskog ko pritom gaji pank imidž i stalno pravi neka sranja u javnosti. Eventualno ljubići neki tipa Jelena Bačić Alimpić. Ovo sve ostalo je preživljavanje, tj. pokušaj istog. Mora se imati nešto sa strane inače nećeš moći živeti, nije ovo Amerika, a i književnost je na niskom nivou.

@Richard III Care, baš si raspalio, 100% si u pravu, ja sam se još i uzdržavao :lol:
Ma pusti...i to je jedan od poznatijih. Dno.
Zato pored Facebooka volim ovde da dođem jer tamo nemaš sa kim ovako da razgovaram, a krivo mi kad vidim neke žene za koje znam da su ceo život bile hajde da kažem "normalne" kako su pod stare dane počele da trče za Stefanima, Dylanima i sličnima.
A tek ženetine sa fakultetom kad počnu eseje u grupama koje se bave književnošću, kokoška do kokoške, ma sve su one pisci...da ne imenujem.

Evo neko je već pisao ovde o Stefanu Simiću, našem najpoznatijem stvaraocu sa fejsbuka. Ako možete da dostignete ovaj nivo spisateljskog umeća dobićete dosta čitalaca, poglavito bakuta i sredovečnih teta. Tako i on žicka za letovanja od njih, kad zafali para za štampanje tu je verna publika da podrži slavnog stvaraoca. Inače za sebe smatra da je nevidjen pisac, mužjak, čovek... a sve to pod krinkom lažne skromnosti.

Znaš dušo
Kada se sjebem, ono baš
I kada mi od sveta ostane samo gledanje u zid
Pošto mi je sve drugo zamorno
Setim se tebe
I bude mi lakše
Nema veze što si sa drugim
Nema veze što na stranicama naše ljubavi nemamo šta da priložimo
Nekako je dovoljno i to što smo se sreli
Jasno mi je da o tebi ne znam ništa
I da me je privuklo ni sam ne znam šta
Ali i to je nešto
Znaš
Kao, maštaš o nekome
Kao, nadaš mu se
Kao, biće nekad nešto
Znam da sam u zabludi
Jbg
Ali volim svoje zablude
Koliko je samo noći u kojima su me spasile
Kao večeras
Kada ležim
I razmišljam o tebi
I lepo mi je
I briga me da li ćemo da budemo zajedno
Da li ćemo kao i svi parovi kroz sve one dubioze, gluposti
I da li ćemo da se varamo, lažemo, ostavljamo...
Samo mi je lepo što sam te sreo
I što znam da postojiš
I što volim da te slušam
I gledam
I što sam srećan kada mi se javiš
Ponekad
Premalo za ljubav
Premalo za vezu
Premalo za bilo šta
A opet dovoljno
Da me nekako ispuni kada razmišljam o tebi

Back