Зарада биткоина online

Niko nije nazvao bitkoin plemenitim metalom, tako da nemam pojma šta si htela da naglasiš.

Nije strašno to što ne razumeš koja je vrednost bitkoina, mnogi koji ga poseduju takođe ne razumeju. Ali ako se već uključuješ u diskusiju mogla bi barem da se potrudiš da razumeš.

Razmisli o ovome:
“Uber, the world’s largest taxi company, owns no vehicles.
Facebook, the world’s most popular media owner, creates no content.
Alibaba, the most valuable retailer, has no inventory.
And Airbnb, the world’s largest accommodation provider, owns no real estate.

Something interesting is happening.”

Rubini neprekidno predviđa krah i eto ponekad je u pravu, kao što pokvareni sat dvaput dnevno pokazuje tačno vreme.

O Bitkoinu je isto pričao pre 4 godine: Economist Nouriel Roubini Slams Bitcoin, Calls it a ‘Ponzi Game’

Bitkoin je tada vredeo oko 600$, a sada 10.000$, toliko o njemu. Javi se svaki put nakon nekog pada, izpapagajiše svoju standardnu mantru i nestane do sledećeg pada.

Da ali, on nije neki Duduk, već ekonomista.

Ja tebe pitam: Ako bi posedovao kod kuće 21 milion btc, ali ne možeš nikom da ih daš, opiši mi na koje načine bi mogao da Uživaš kod kuće u tim kojnima.

Izgleda da bi bili zreli za kantu za smeće.

Upravo sam ti pokazao koliko je njegov stav bio pogrešan pre 4 godine, toliko o njemu.

Tvoje pitanje je besmisleno, kako to "imaš ih a ne možeš nikome da ih daš"? Recimo da imam tonu zlata a ne mogu nikome da je prodam?

Trenutno možeš da prodaš bitkoin za 10.000$, dakle toliko trenutno vredi. Tržišna vrednost.

Da si kupila bitkoin kada ga je Rubini blatio pre 4 godina, sada bi mogla da ga prodaš taj isti bitkoin za 17 puta više dolara.

Tvoje pitanje je besmisleno, kako to "imaš ih a ne možeš nikome da ih daš"? Recimo da imam tonu zlata a ne mogu nikome da je prodam?
Pa to ti je intrinzična vrednost (šta možeš s tim direktno), a uvaljivanje drugima je ekstrinzična.

Sa zlatom možeš da napraviš zlatnu kvaku i zlatni lavabo, čak i ako niko na tržištu ne želi ga ti ga otkupi.

To što možeš da napraviš zlatnu kvaku i lavabo nije nikakva vrednost.

U 21.veku opcija da 100% bezbedno čuvaš I koristiš novac na internetu, bez da ga predaješ nekoj "osobi od poverenja", ima ogromnu vrednost.

Kako nije vrednost, kad fizički poseduješ faking zlatnu kvaku.

Ti možeš da elektronski šalješ bitkoin, ali on je bezvredan.

Kao recimo što ti ja sada elektronski šaljem slovo A, ali je ono vredno $0.

Najkraće rečeno, bitkoin je samo lažni torent (torent na kojem nema filma).

To što btc trenutno dobija neke pare na tržištu, je slično Nigerijskoj preveri.

Pošalje ti imejl "Ja sam nigerijski princ. Daću vam 1 milion evra, ali prvo vi meni 1000 za neke troškove."

I onda pobegne s tih 1000.

Taj prevarant bi isto mogao da kaže: "Eto. Ja sam industrijalac, tržište je zadovoljno mojim privredjivanjem, dokaz je ovih 1000."

Ali realno gledano on je prevarant čija je delatnost vredna 0 at best.

Ma daj ne mlati, očigledno je da nemaš blage veze šta je blokčejn, zašto je toliko bitan i šta donosi bitkoin. Klasični srpski daning-krugerovac.

Uostalom, što se ti toliko trudiš da nama koji smo u tome objasniš? Pusti nas da budemo prevareni pa kad se to desi dođi da likuješ.

Do tada slobodno prati Rubinija, a ja ću da za kraj diskusije ti ostavim ovaj zanimljiv klip:

Back