Zapušten bronhitis / hronična astma- čaj

Stojkov Menidjer

Stara legenda
Poruka
79.689
Ja zbog potreba kapitalizma nisam uzimao bolovanje nego junački odradio mesec dana sa bronhitisom.
I onda nastade problem - svirala pluća ko gajde...
Pulmologija, spirometrija, daj krv, daj mokraću, daj pare...
Kažu "hronična astma" uvale mi pumpice.
Ja to kao prskaj ma kakvi...
Čitaj čemu služi jedna, čemu služi druga...
Piše zvanična medicina da to pomaže al ja nešto i ne osetih...

Odakle više onaj sekret za iskašljavanje?
Antibiotici deluju na bakterije a ne na viruse...

I onda se setim!
Odem na pijacu i nadjem travara!

Divizma, jagorčevina i islandski lišaj
Natrpam po malo od svega u praznu šolju pa prelijem vrelom vodom.
Poklopim 15 minuta - od prve šoljice čudo!

Jagorčevina za razvodnjavanje sekreta, a divizma protivupalno, antivirusno
Pa onda onaj lišaj sa svojim ulogama...

Kakve pumpice, kakvi bakrači...

divizma.jpg

divizma

jagorcevina_3.jpg

Jagorčevina

islandski-lisaj.jpg

Islandski lišaj

To je to... prepričava se i ovde, kao predškolac sam dala prve ozbiljne znake astme i doktor starog kova mojoj babi iskreno kaže kako mogu sad da me kljukaju ovim i onim, ali najbolje... pa izvadi blokče, ispisa 10ak lekovitih biljaka koje bukvalno na svakoj livadi mogu da se uberu(matičnjak, nana, hajdučka trava, majčina dušica, kantarion... i još tamo nešto, ne sećam se, ali mogu da pogledam. Kaže-naparavanje svaki dan (biljke u lonac sa vodom, kad provri kao za čaj-peškir preko glave pa nad lonac-diši duboko), pa svaki drugi, pa po potrebi.
Evo me, preko 30 godina živim bez ijednog simptoma, ali kad god nešto zakaže obavim taj isti tretman. To je bio doktor!
Isto kad se prehladim, isto kad mi nos ne radi, isto kad sam nešto ''depresivna'', kad mi je loš dan, dobro je i za kožu lica, leči sve... :zcepanje:
Šalu na stranu, mnogo dobra stvar od koje se prodiše!
Verujem da i osobama sa ozbiljnijim zdravstvenim problemima može pomoći, nuspojave prosto ne postoje.

Back