Zapuštanje sopstvenog zdravlja

Po Vašem mišljenju, da li smatrate da ste se zdravstveno zapustili?

• Da

glasova: 5 38,5%
  • Ne

glasova: 4 30,8%
  • Ne, ali planiram da se više posvetim zdravlju u budućnosti: kada prođe pandemijska kriza

glasova: 4 30,8%

• Ukupno glasova
    13

crossing over

Aktivan član
Poruka
1.042
Nezavisno od toga što je dostupnost zdravstvenog sistema nikad upitnija, s obzirom na pandemiju, sigurno smo svi bar ponekad pomislili da smo se pomalo zdravstveno zapustili...

Smatrate li da odlazite nedovoljno na preventivne preglede?
Šta je ono što najpre želite prekontrolisati čim se situacija koliko-toliko normalizuje?

Da počnem od sebe - čekajući da korona prođe, nisam stigao da odem kod stomatologa i odrstranim umnjak koji mi se za to vreme pokvario i dođoh u situaciju da me je bol naterao da odem i rešim problem. :(

Kad kazem zapustio to nikako ne znaci odlazak na preglede,nego da nemam danguba vreme da vozim bajs po ceo dan i odrzavam zdravim telo i duh,nema ko da mi skuva rucak sto opet nemam vreme sam da uradim,za trening,setnju itd,ne moze jare i pare
Sve je to u neku ruku nebriga o zdravlju, u pravu si. :)
Verujem da je šok za tebe što slabije voziš, ako tebe po nečemu ovde pamtim, to je bajs :lol:

Nemam zdravstvenih problema, zdravlje sam preventivno kontrolisala -1-2 puta godišnje ( komplet biohemijske analize)
Od kada je korona (mart 2020) nisam imala nikakve kontrole, ali čim je situacija postala mirnija, sve sam odradila i sve je u najboljem redu.
Oftalmologa i stomatologa sam posetila neposredno pre epidemije.
Za sada nemam problema, videću kako ću pregurati ovu jesen i zimu.

Ono što me brine, pandemija me izbacila iz ritma koji sam imala ( fizička aktivnost, sport, aktivan društveni život, zdrav način ishrane)
Nešto od svega mi je ponovo dostupno, ali me je teško pokrenuti posle duže pauze i u vrućinama tražim opravdanje.
Ne znam kako višak vremena da kanališem.

Svima će nam biti potrebnija briga o mentalnoj higijeni i zdravlju!

Nemam zdravstvenih problema, zdravlje sam preventivno kontrolisala -1-2 puta godišnje ( komplet biohemijske analize)
Od kada je korona (mart 2020) nisam imala nikakve kontrole, ali čim je situacija postala mirnija, sve sam odradila i sve je u najboljem redu.
Oftalmologa i stomatologa sam posetila neposredno pre epidemije.
Za sada nemam problema, videću kako ću pregurati ovu jesen i zimu.

Ono što me brine, pandemija me izbacila iz ritma koji sam imala ( fizička aktivnost, sport, aktivan društveni život, zdrav način ishrane)
Nešto od svega mi je ponovo dostupno, ali me je teško pokrenuti posle duže pauze i u vrućinama tražim opravdanje.
Ne znam kako višak vremena da kanališem.

Svima će nam biti potrebnija briga o mentalnoj higijeni i zdravlju!
Apropo ovoga da je teško pokrenuti se iako su nam mnogi sadržaji makar za sada dostupni, jeste i mnogi se na to žale. Ne samo osećaj fizičke slaboti, već upravo ta neka anhredonija, demotivacija i psihološka usporenost - kao da smo kao vrsta upali u neku lakšu depresiju. :(

... iz čega proističe da će biti pune ruke posla za psihijatre/psihoterapeute/lifecoach-eve i dr. ;)

Apropo ovoga da je teško pokrenuti se iako su nam mnogi sadržaji makar za sada dostupni, jeste i mnogi se na to žale. Ne samo osećaj fizičke slaboti, već upravo ta neka anhredonija, demotivacija i psihološka usporenost - kao da smo kao vrsta upali u neku lakšu depresiju. :(

... iz čega proističe da će biti pune ruke posla za psihijatre/psihoterapeute/lifecoach-eve i dr. ;)
Da, preostaje nam da se ubacimo u Vortex, samo nam malo volje treba ; )

Od 2018-te nisam primio ni jednu blokadu,a dotle sam godisnje primao 3-4 puta godisnje,a li otisla mi doktorka reumatolog u penziju i odselila se.Za beograd me mrzi da pitam nekog da me vozi,a jos i ovo stanje sa koronom.lekovi i injekcije Trodona sve slabije deluju.Valjda ce u domu zdravlja u Lazarevcu nekad zaposliti nekog reumatologa.

Nisam siguran gde bi išla, ali čini mi se da još uvek nije došlo do toga da se i za ambulantni pregled mora imati dokaz o nepostojanju infekcije.:)
Dpduše, pitanje je na mestu, ORL ipak stupa u blizak kontakt sa svojim pacijentom-
E samo bi jos to trebalo. Da pacijent daje nevakcinisanom osoblju dokaz da nema koronu:D Ja idem i kod stomatologa i kod ORL i prvo
pitam da li su vakcinisani. naravno, uvek sa maskom.

Back