Zapušen nos

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
392.132
Ako vam je nos zapušen možete ga otpušiti prirodnim lekovima

-Crni luk
Nešto što uvek imate pri ruci i ne košta puno
Od davnina, crni luk se smatra jednim od najsnažnijih prirodnih antibiotika. Fenolne komponente imaju jako antibakterijsko i antivirusno dejstvo. Što su mu miris i aroma jači, bogatiji je antioksidansima, a samim tim i zdraviji.

Način upotrebe:
Oljuštite jednu glavicu crnog luka i presecite je na pola. Uzmite jednu polovinu i pokušajte da kroz nos udišete njen miris narednih 5 minuta. Ponovite po potrebi.

-Ulje eukaliptusa
Pravi se od svežih listova biljke eukaliptus. Veoma korisno kod poteškoća sa gornjim disajnim putevima kao što su sinusitis i začepljen nos. Savršen je lek za prehladu, grip i infekcije koje se često javljaju zimi.

Način pripreme:
Sipajte tri kapi ulja eukaliptusa u kadu sa kupkom. Lezite u kadu i boravite u njoj narednih 15 minuta. Ponoviti svaki dan uveče pred spavanje.

-Jabukovo sirće
Rastvara sluz koja se nagomilava po telu, pa čak i u nosu.

Nacin pripreme
Pomešajte dve kašičice jabukovog sirćeta sa soljom tople vode. Dodajte kašičicu meda. Piti tri puta dnevno.

-Limun
Bogat je antioksidansima i jedan je od najpoznatijih izvora vitamina C. Olakšava izbacivanje sekreta iz nosa.
Smanjuje upalu krvnih sudova unutar nosa, zahvaljujući visokoj koncentracije askorbinske kiseline.

Nacin pripreme
Dve kašike limunovog soka pomešajte sa pola kašičice crnog mlevenog bibera i vrlo malo soli.
Nanesite smešu unutar nosnih šupljina. Dejstvo ćete osetiti nakon par minuta.

-Bosiljak
Inhalacija mirisa bosiljka, ali i konzumacija ove biljke u vidu začina, čaja ili bilo kog drugog oblika, sprečiće taloženje sekreta i pomoći će vam da izbacite količinu koja je začepila vaš nos.

Nacin pripreme
Uberite 4-5 svežih listića bosiljka, sažvaćite ih dobro, pa progutajte. Raditi ovo jednom ujutru pre doručka i jednom uveče nakon večere.

Od svega jedino sam koristila bosiljak.I bilo je uspešno.Pomogao mi je kroz inhalaciju.
U vrelu vodu stavila sam suv bosiljak, ostavila da odstoji par minuta , pokrila se peškirom i inhalirala se
tako sto sam udisala paru sa bosiljkom iz posude.To isto se radi i sa svežim bosiljkom.

Dok ovo sa limunom mi deluje da ce da pece unutrašnjost nosa

Back