Započinjanje magazina/časopisa

Mr.Pixy :)

Početnik
Poruka
5
Pre svega pozdrav svima.
Znam da ova tema već postoji, ali želim da je opet otvorim i da počnu diskusije :)
Želeo bih da pokrenem jedan časopis o turizmi(neću puno o tome da ne bi neko krao ideju).
Ja bih za početak sam radio pripremu, a kasnije bih napravio redakciju sa nekoliko zaposlenih.
Pored prodaje na kioscima, novinarnicama, prodavnicama itd. časopis bi se prodavao i online.
Interesuje me kako to da izvedem, gde treba da prijavim časopis, koliko mi para treba
za početna 2 broja, koliko minimalno strana treba da bude, minimalna cena,.. :)
I još neke stvari da mi pojasnite što sam zaboravio :D
Hvala u napred :)

Ti ko mace s tavana.

Jel si imao nekog iskustva u izdavastvu, stampariji ili bar nekog novinarskog iskustva? Makar iskustva u turizmu a da nije brckanje u plicaku u Leptokariji?

Ni mnogo zanimljiviji casopisi sa velikim tirazom ne prave profit a kamoli neki ovakav casopis sa uskom tematikom i ogranecinom ciljnom grupom.

Uostalom zasto bi bilo ko kupovao casopis u eri interneta, ne postoji to sto ces ti da napises u svom casopisu sto vredi da ga cekam mesec dana a sto ne mogu za pola minuta da najdem na milion sajtova na netu.

Ionako ces sve ti da skidas sa neta, jer cisto sumnjam da ces da zaposlis 20 novinara da putuju turistickim destinacijama o tvom trosku.

Poslednja izmena:
Pa ne mora moje bre, nego sam dao primer samo ;)
Iskreno, ova tema nije otvorena da bi ste mi svi govorili da li cu uspeti ili ne, nego da pomognete sa informacijama o otvaranju magazina ;)
Ne mora da bude o turizmu, mogu o bilo cemu pa mi samo trebaju informacije :)

Sent from my iPhone using Forum Krstarice mobile app

Back