Ne smatram period vladavine komunizma u nasoj zemlji,kao pozitivan period
vremena.Ali ima jedna dobra stvar u tom mracnom periodu.Kada ovo kazem,mislim
na organizovane javne radove,koje je rezim praktikovao da zaposli omladinu.
Omladinske brigade,radile su dobrovoljno,u gradnji puteva,stambenih naselja,zeleznickih pruga itd.itd. To je veoma pozitivno delovalo,na fizicko-psihicki
razvoj mladih.Te dobrovoljne akcije mladih,trajale su preko celog leta,svake godine.
Omladina je (bar kako su mi pricali stariji) sa velikim odusevljenjem,isla na te radne
akcije.Niko nije mislio na drogu,alkohol,niti na fizicka nasilja.Sada je veliki deo nase
omladine,bez ikakvog entuzijazma.Neznaju sta ce preko leta,sa samim sobom.
Cim se drustvo-drzava,prestane da brine o zivotu mladih,oni se odaju bezumnom
nasilnom seksu,alkoholu,drogi........Treba drzava opet,da uzme stvari u svoje ruke
i da omladinu preko leta,zalaufa,na dobrovoljne javne radove.Toliko ima posla,da bi
mogli da budu usmereni,na gradnju puteva,opravke i podizanje novih skola....
Imalo bi posla za sve,a korist u vaspitnom smislu,bila bi za mlade ogromna.
vremena.Ali ima jedna dobra stvar u tom mracnom periodu.Kada ovo kazem,mislim
na organizovane javne radove,koje je rezim praktikovao da zaposli omladinu.
Omladinske brigade,radile su dobrovoljno,u gradnji puteva,stambenih naselja,zeleznickih pruga itd.itd. To je veoma pozitivno delovalo,na fizicko-psihicki
razvoj mladih.Te dobrovoljne akcije mladih,trajale su preko celog leta,svake godine.
Omladina je (bar kako su mi pricali stariji) sa velikim odusevljenjem,isla na te radne
akcije.Niko nije mislio na drogu,alkohol,niti na fizicka nasilja.Sada je veliki deo nase
omladine,bez ikakvog entuzijazma.Neznaju sta ce preko leta,sa samim sobom.
Cim se drustvo-drzava,prestane da brine o zivotu mladih,oni se odaju bezumnom
nasilnom seksu,alkoholu,drogi........Treba drzava opet,da uzme stvari u svoje ruke
i da omladinu preko leta,zalaufa,na dobrovoljne javne radove.Toliko ima posla,da bi
mogli da budu usmereni,na gradnju puteva,opravke i podizanje novih skola....
Imalo bi posla za sve,a korist u vaspitnom smislu,bila bi za mlade ogromna.