Zapalila srpsku zastavu u sred Novog Sada

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
21.080

SKINULA SRPSKU ZASTAVU, IZGAZILA JE, PA ZAPALILA!​

Sramotnu scenu u Novom Sadu zabeležile kamere​

• Žena skinula srpsku zastavu sa zida firme, gazila po njoj i zapalila je
  • Krivični zakonik predviđa novčanu kaznu ili zatvor do tri meseca za paljenje zastave strane države
  • ili međunarodne organizacije
Screenshot_126.png

Užasna scena zabeležena je sigurnosnom kamerom juče u Novom Sadu, a kako se vidi na snimku, žena
iz nepoznatog razloga skida srpsku zastavu, baca je na pod i pali je.

Screenshot_127.png

Kako se navodi u opisu Instagram stranice NS Uživo, koja je snimak i objavila, incident se dogodio u Partizanskoj ulici.

Razbesneli Novosađani ovako komentarišu nemio događaj:
"Oduzimanje državljanstva i proterivanje u najbližu neprijateljsku zemlju", piše u jednom od komentara.

"Šta smo dočekali", zapitao se drugi Novosađanin.
"Tri godine minimum zatvora, posle oduzimanje državljanstva i proterivanje u matičnu zemlju.
Ako je matična zemlja Srbija, onda oduzimanje svih prava i pogodnosti Srbije, ali ne samo njoj već i njenim pokolenjima",
navodi jedan od korisnika Instagrama.

U članu 173. Krivičnog zakonika navodi se da:

"Ko javno izloži poruzi Srbiju, njenu zastavu, grb ili himnu, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri meseca"

Novčanom kaznom od 50.000 do 500.000 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice:

Više o tome:
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/s...ramotnu-scenu-u-novom-sadu-zabelezile/4tc60r8

Žena se baš nije opremila za pentranje i skidanje zastave, ja bih sačekao sa osudom. Duboka država u Srbiji je eskalirala napade na gradjane, a najvoli da napada nevine ljude da stvori pretnju i strah ljudi.
Smeo bih da se kladim da je doživela nepravdu administracije, ljudi bez duše kojima moć nad slabima znači uspeh u životu....vrlo je teško preskočiti taj bezdušni deo administracije, nalaze se svuda i vrlo su povezani...

Žena se baš nije opremila za pentranje i skidanje zastave, ja bih sačekao sa osudom. Duboka država u Srbiji je eskalirala napade na gradjane, a najvoli da napada nevine ljude da stvori pretnju i strah ljudi.
Smeo bih da se kladim da je doživela nepravdu administracije, ljudi bez duše kojima moć nad slabima znači uspeh u životu....vrlo je teško preskočiti taj bezdušni deo administracije, nalaze se svuda i vrlo su povezani...
I ja sam doživljavao bezobrazluk, cimanje, čekanje u nedogled da mi se rješe stvari i debeli udar po džepu od strane državne birokratije pa mi nije palo na pamet da skidam i palim zastavu Srbije.

I ja sam doživljavao bezobrazluk, cimanje, čekanje u nedogled da mi se rješe stvari i debeli udar po džepu od strane državne birokratije pa mi nije palo na pamet da skidam i palim zastavu Srbije.
To ti je rešeno, platiš svakome ko ti traži i budu pristojni. Problem je kada napadnu nešto što ne možeš da platiš ili nemaš da platiš ili znaš razlog što ne možeš da rešiš problem.

SKINULA SRPSKU ZASTAVU, IZGAZILA JE, PA ZAPALILA!​

Sramotnu scenu u Novom Sadu zabeležile kamere​

• Žena skinula srpsku zastavu sa zida firme, gazila po njoj i zapalila je
  • Krivični zakonik predviđa novčanu kaznu ili zatvor do tri meseca za paljenje zastave strane države
  • ili međunarodne organizacije
Pogledajte prilog 1613503

Užasna scena zabeležena je sigurnosnom kamerom juče u Novom Sadu, a kako se vidi na snimku, žena
iz nepoznatog razloga skida srpsku zastavu, baca je na pod i pali je.

Pogledajte prilog 1613506

Kako se navodi u opisu Instagram stranice NS Uživo, koja je snimak i objavila, incident se dogodio u Partizanskoj ulici.

Razbesneli Novosađani ovako komentarišu nemio događaj:
"Oduzimanje državljanstva i proterivanje u najbližu neprijateljsku zemlju", piše u jednom od komentara.

"Šta smo dočekali", zapitao se drugi Novosađanin.
"Tri godine minimum zatvora, posle oduzimanje državljanstva i proterivanje u matičnu zemlju.
Ako je matična zemlja Srbija, onda oduzimanje svih prava i pogodnosti Srbije, ali ne samo njoj već i njenim pokolenjima",
navodi jedan od korisnika Instagrama.

U članu 173. Krivičnog zakonika navodi se da:

"Ko javno izloži poruzi Srbiju, njenu zastavu, grb ili himnu, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri meseca"

Novčanom kaznom od 50.000 do 500.000 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice:

Više o tome:
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/s...ramotnu-scenu-u-novom-sadu-zabelezile/4tc60r8
Aaaa poslušali moju molbu pa napravili dešavanje :D

Toliko je bilo često u USA da su ozakonili. Tamo gde je retkost ide tvorza.

https://www.glasamerike.net/a/paljenje-zastave-u-sad-legalno-već-25-godina/1940927.html

1989. godine, američki Vrhovni sud je doneo odluku da je paljenje zastave zakoniti oblik protesta. Ta odluka uzrokovala je oprečna mišljenja, i nekoliko puta je bezuspešno predloženo da se usvoji ustavni amandman o zaštiti zastave. 21. juna obeležava se godišnjica značajne odluke američkog Vrhovnog suda o slobodi govora. Sa pet glasova za i 4 protiv, Vrhovni sud je presudio da je paljenje američke zastave zaštićeno kao vid slobode govora u američkom Ustavu.

... žena iz nepoznatog razloga skida srpsku zastavu, baca je na pod i pali je ...

Naslušana jadnica opozicionih sranja, ili šovinističkih, ako je druge vere ...

Da joj je muž nešto kriv, drugačije bi reagovala, da je smaraju na poslu ili u susedstvu - takođe ...

Ali mrzeti Srbiju je tako iracionalno i blentavo, dabogsačuva !

Back