Zanoktica

• Začetnik teme Začetnik teme Daka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Daka

Zainteresovan član
Poruka
342
Pozdrav,ne znam da li je ovo zanoktica ili ne li svakako cu pitati. Vec nekoliko meseci imam problem oko palca na nozi gde sa strane me uvek boli na dodir itd, odlucio sam neku noc da probusim to i izasla je neka zelena sluz - valjda gnoj, budim se ujutru i manje me boli ali sad je krenulo sa gornje strane prsta da mnogo boli na dodir i peče, sta da radim?

Pozdrav,ne znam da li je ovo zanoktica ili ne li svakako cu pitati. Vec nekoliko meseci imam problem oko palca na nozi gde sa strane me uvek boli na dodir itd, odlucio sam neku noc da probusim to i izasla je neka zelena sluz - valjda gnoj, budim se ujutru i manje me boli ali sad je krenulo sa gornje strane prsta da mnogo boli na dodir i peče, sta da radim?
po opisu imas problem sa uraslim noktom i to mozes da ti resis medicinskim pedikirom
a gentamicin mast ce da ti resi stanje trenutne upale
pre toga operi to mesto mlakom vodom i sapunom, osusi, preko stavi 3% hidrogen i puti da odsusti, osusi ponovo i onda nanesi gentamicin
to mesto ne bi trebao potpuno da zatvaras hanzaplastima i zavojima da bi mogao kiseonik da dopre i da da bi oporavak bio brzi
1681207520599.jpeg

po opisu imas problem sa uraslim noktom i to mozes da ti resis medicinskim pedikirom
a gentamicin mast ce da ti resi stanje trenutne upale
pre toga operi to mesto mlakom vodom i sapunom, osusi, preko stavi 3% hidrogen i puti da odsusti, osusi ponovo i onda nanesi gentamicin
to mesto ne bi trebao potpuno da zatvaras hanzaplastima i zavojima da bi mogao kiseonik da dopre i da da bi oporavak bio brzi
Pogledajte prilog 1324709
Sta mislite o sinodermu?

Imao sam taj problem.isto su mi preporucili 3% hidrogen i previjanje zavojem.medjutim to je pocelo nesnosno da smrdi kao trulo meso.Otisao sam slucajno kod neurologa na VMA da na toj nozi ispitam nerve,diktorka mi je rekla kako sam nemaran i ne vodim racuna.Onda sam je oterao tamo gde treba i rekao joj da je to predlog lekara i apotekara.Rekla mi je "Ma kakav Hidrogen,treba da nakvasis fatu sa apotekarskim alkoholom i to previjam ujutru i uvece".Jeste pomoglo pri mirisu ali nije pomoglo bolovima i gnojenju.Citao sam na neteu da bi to trebalo operisati,ali mnogi pricaju da se to opet vraca.Ovo ne preporucujem tebi,ali ja sam se resio bede,tako sto sam zavukao grickalicu i jeste jako bolelo,ali sam o damog pocetka nokta do vrha uspeo da odsecem nokat i suzim to sto je urastalo u meso.kasnije kad god sam sekao nokte uvek sam ostavljao malo duze to cose i vise nikada nisam imao problema sa urastanjem nokta,niti sa bolovima i neprijatnim mirisima.

Буквално једини "луксуз" који сам себи приуштио је да одавно једном месечно идем код педикира и нема никаквих проблема. У младости их је било, али прво сам у војсци по ПС научио да равно сечем нокте, а касније педикир и то је то. Стисни зубе и отиди до Дома здравља, може то да буде и опасно.

Back