Zanimljivosti

Mom komsiji umrla majka. I posle par dana sanjao covek da je dosla I otkljucala vrata I usla u kucu. I covek promenio vrata. Ne bravu, cela vrata.

A zanimljivost iz oblasti muzike ili filma? :roll:
Mi'sim jel ovaj malo dogadjaj iz sna tvog prijatelja scenario za neku novu dramu na RTS-u, tipa "Grobljanska ulica" i tako te stvari?

- - - - - - - - - -

Ja mogu jedino zanimljivosti iz sveta zivotinja

Ako su glumile u filmovima...kao recimo...pas Sima.

Надам се да овај историјски документ испуњава све задате захтеве из уводног поста.

24428-f3fd3928104643c3f3eaf3e78d8626d8.jpg

mislim da je neka holivudska zvezda radila na montaži scenografije, kada se desilo da se glavni glumac razboleo i iz nekog neshvatljivog razloga scenograf je uleteo u ulogu.
danas snima samo blok bastere ali da me ubijete ne mogu da se setim o kome se radi
ako neko zna neka dopuni...

mislim da je neka holivudska zvezda radila na montaži scenografije, kada se desilo da se glavni glumac razboleo i iz nekog neshvatljivog razloga scenograf je uleteo u ulogu.
danas snima samo blok bastere ali da me ubijete ne mogu da se setim o kome se radi
ako neko zna neka dopuni...

Nemam pojma :roll:

Entoni Hopkins je bio muzicar pre nego sto je postao glumac. Napisao je valcer sa nazivom "And the Waltz Goes On", ali je bio isuvise uplasen da bi slusao kako ga neko izvodi. Holanski pijanista André Rieu je izveo prvi put. Fenomenalna kompozicija.

Nemam pojma :roll:

Entoni Hopkins je bio muzicar pre nego sto je postao glumac. Napisao je valcer sa nazivom "And the Waltz Goes On", ali je bio isuvise uplasen da bi slusao kako ga neko izvodi. Holanski pijanista André Rieu je izveo prvi put. Fenomenalna kompozicija.

jao, rascmizdrim se svaki put kad pogledam ovaj video. kruzio je netom prosle godine i kliktala sam na njega svaki put kada vidim objavu :D
nisam muzicar, ali melodja je predivna,romanticna i poletna, bas kakav valcer i treba da bude, a izraz lica gospodina glumca dok slusa sopstvenu kompoziciju prvi put u zivotu je...ne znam....nemam odgovarajucu rec..:heart:

jao, rascmizdrim se svaki put kad pogledam ovaj video. kruzio je netom prosle godine i kliktala sam na njega svaki put kada vidim objavu :D
nisam muzicar, ali melodja je predivna,romanticna i poletna, bas kakav valcer i treba da bude, a izraz lica gospodina glumca dok slusa sopstvenu kompoziciju prvi put u zivotu je...ne znam....nemam odgovarajucu rec..:heart:

Divna je melodija. Izraz lica je prelep. Nego mislim da nije ovo bas prvo izvodjenje, ali koje god bilo uvek se covek raznezi.:)

Када је у аугусту ове године у Риму сахрањиван локални мафијаш дон Виторе Касамонико, по улицама Рима

кола са његовим ковчегом вукло је шест црних коња пред које су ожалошћени мафијаши и ожалошћени

симпатизери дон Витореа бацали букете ружа, а на улазу у цркву је писало: "Освојио си Рим, сада ћеш освојити рај!"

Када су најдражи, најмилији, највољенији и највернији пријатељи дон Витореа носили ковчег кроз порту цркве

на небу се појавио хеликоптер из кога је бачена киша ружиних латица.

И сад иде оно што је значајно за ову тему, од куће до цркве, од цркве до гробља и кад је полаган у гроб и

затрпаван земљом на путу за рај свирале су се искључиво песме из Кополиног Кума!

Што би рекла Вишња:

Intersantno je kako neki film, neka pesma, nadje put do srca ljudi koji zive tako daleko i zivi toliko dugo.

Ево још једне занимљивости о омиљеном филму дон Витореа из претходног поста.

Кад се расправљало ко ће тумачити лик дон Вита Корлеонеа књига је спала на два слова, Лоренс Оливјеа и Марлон Бранда.

Газде Парамаунта су биле за Оливјеа, Копола за Бранда. Ови из Парамауната су били против Бранда јер је био ултра, гига,

мега тежак за сарадњу (много је волео много велике хонораре), а Копола је био против Оливјеа, јер је овај био ултра, гига, мега тешко

болестан и лоше је изгледао, што је било добро за тумачење улоге, али је било веома лоше у случају да рикне у сред

снимања. Како је Копола имао част и углед, а газде Парамаунта паре, улога је ипак прво понуђена Оливјеу.

Пошто је Оливје тада осим рака простате имао и мишљење да неће још дуго поживети, којег су снажно и аргументовано

поткрепљивали медицински налази, он се преко свог агента захвалио на понуди рекавши да није заинтересован за улогу

јер је тешко болестан и да ће ускоро умрети.

Тако је Брандо добио улогу, зарадио огромне паре и стекао непролазну филмску славу.

Што је и логично, јер кум није дугме.

А мучени Оливје..., а мучени Оливје поживљаше још 18 љета након описанијех збиванија, глумећијах у још 17 филмова,

напошљетку се упокојивши због престанка рада бубрега.

Poslednja izmena:

Кад се расправљало ко ће тумачити лик дон Вита Корлеонеа књига је спала на два слова, Лоренс Оливјеа и Марлон Бранда.

Газде Парамаунта су биле за Оливјеа, Копола за Бранда. Ови из Парамауната су били против Бранда јер је био ултра, гига,

мега тежак за сарадњу (много је волео много велике хонораре), а Копола је био против Оливјеа, јер је овај био ултра, гига, мега тешко

болестан и лоше је изгледао, што је било добро за тумачење улоге, али је било веома лоше у случају да рикне у сред

снимања. Како је Копола имао част и углед, а газде Парамаунта паре, улога је ипак прво понуђена Оливјеу.

Пошто је Оливје тада осим рака простате имао и мишљење да неће још дуго поживети, којег су снажно и аргументовано

поткрепљивали медицински налази, он се преко свог агента захвалио на понуди рекавши да није заинтересован за улогу

Тако је Брандо добио улогу, зарадио огромне паре и стекао непролазну филмску славу.

А мучени Оливје..., а мучени Оливје поживљаше још 18 љета након описанијех збиванија, глумећијах у још 17 филмова,

:ok: Sta ti je zivot :)

gledajuci domukentarce o nasim pokojnim glumcima, neko je rekao da je jovan janicijevic burdus imao poziv za holivud da glumi kuma! cuo sam na tv rodjenim usima

Back