Psi su sa nama već vekovima, a iako su isprva služili za lov, danas, oni su čovekov najbolji prijatelj. U nastavku otkrijte neke fascinantne činjenice o ovim krznenim ljubimcima.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Iako u praksi bas i nije tako.Ilegalni psi
U Iranu, prodaja i kupovina pasa je ilegalna. Iranski parlament je stavila zabranu na vlasništvo pasa, smatrajući da je u pitanju “vulgarna zapadna vrednost”.
Verujem ti..saznanja i verovanja su odlike nas ljudi!Iako u praksi bas i nije tako.
Psi se u Iranu toleriraju, kao i setnja pasa, iako je nacelno zabranjeno.
Hasis je npr. legalan, a tek od odredjene kolicine se po gramu placa neka mizerna globa.
Naravno da ce netko tko namjerno provocira od murije dobiti dobro po kostima, ali ima jako, jako puno anti-iranske propagande na zapadu.
Isto je bila ona prica da Iranci ne dozvoljavaju gledanje stranih programa.
Bivsi nogometni izbornik Ciro Blazevic bio je nogometni izbornik Irana, rekao je da prosjecan zapadnjak ima totalno iskrivljenu sliku o Iranu.
Kaze vozi se autom Teheranom, a na svakom stanu ili kuci po satelitska antena, a policija se pravi da to ne vidi.
Puno prije bi zivio u Iranu, nego recimo jednoj Kini.
Kad bolje razmislim, prije bi zivio u sijitskom Teheranu nego sunitskom Sarajevu.
To za pse sam cuo jos prije, pa sam malo istrazivao po netu, ispada da po Iranu jos uvijek secu pse po ulici, nije da bas izgleda kao kod nas da su ih parkovi puni, ali nije toliko ni neobicno za vidjeti.Verujem ti..saznanja i verovanja su odlike nas ljudi!
Strasno! Kakvi su to ljudi ne-ljudi...To za pse sam cuo jos prije, pa sam malo istrazivao po netu, ispada da po Iranu jos uvijek secu pse po ulici, nije da bas izgleda kao kod nas da su ih parkovi puni, ali nije toliko ni neobicno za vidjeti.
Ista stvar je kod njih s alkoholom, Kurdi su tamo glavni sverceri, znaci cuga se iza zatvorenih vrata.
I onda je jednom iranska policija nabavila Draegere i pocela taj dan zaustavljati vozace, ispalo valjda da je svaki cetvrti pod gasom.
Gore nego kod nas, sigurno imas vise napusenih vozaca gdje znas da te murija nece testirati, nego recimo u Coloradu ili Nevadi gdje je legalno pa imaju testove i zaustavljaju vozace.