ZANIMLJIVA STATISTIKA - NAJBOLJI / NAJGORI i EURO NCAP!

Ovo boldovano... :hahaha: Ljudi ne zanosite se preterano tim Japancima ;)

Top 10 proizvodjaca po performansama automobila (4 puta godisnje se revidira)

1 SUZUKI 33.52
2 HONDA 34.00
3 MAZDA 37.51
4 SKODA 49.98
5 TOYOTA 65.22
6 HYUNDAI 65.34
7 NISSAN 67.04
8 CITROEN 67.23
9 FORD 70.55
10 KIA 72.27

Sta ovo znaci?

TOP 10 NAJGORIH IMENA ZA AUTOMOBILE
10. Toyota Estima Lucida G Luxury Joyful Canopy
9. Diahatsu Charade
8. Tang Hua Detroit Fish
7. Pontiac Parisienne
6. Isuzu Mysterious Utility Wizard
5. Nissan Homy Super Long
4. Studebaker Dictator
3. Geely PU Rural Nanny
2. Ford Probe
1. Mazda Scrum Wagon

Posto je izvor britanski sajt, zasto na listi nema Fiata Ritmo zbog kog se svojevremeno digla velika frka (ritmo = menstrualni ciklus)?

u sustini nisam ja kriv sto srbi nemaju dobru auto statistiku pa se bune ;)

naravno da na ovom veoma posecenom sajtu i koga mnogi citiraju ima nebuloza.
zamalo pa su stavili sva britanska vozila kao najbolja: Rover, Mini, MG, ...
Al' si ti...
Objasni mi sad... kad kazes Rover, predpostavljam da mislis na 400/45 i 200/25, posto su to Roveru aktuelni modeli u zadnjih deset i malo vise godina. Kako mogu da budu losi, a da sa druge strane Honda Civic (6./7. generacija, '96-'05) je u osnovi isti automobil, a u svoje vreme je takodje bog zna kako hvaljen raznim statistikama po raznim slicnim casopisima?

Pa vise verujem i stranim pa i nasim casopisima nego tebi :) sorry :(

kada sam gledao koji auto da kupim razmisljao sam o Roveru i u nasim internet verzijama sajtova (autoblogovima ili testovima) automobila sam procitao sve najgore o Roveru.
ali ne "onako" najgore nego sa naznakom "ne uzimati ni po koju cenu"

Mene je konkretno interesovao Rover 200 zbog klasicnijeg dizajna...

O Hondi sam cuo sve pohvale ili tipa "eh kamo srece da je ima u Srbiji vise".. o njima niti ja znam niti mi je ko "uzivo" rekao nesto vise ali su generalno ljudi culi dobre stvari sto dokazuju i ove brojne statistike... nema razloga da ne verujem svima..

pa hteo sam da kazem sto jedan vec rece na forumu da su srbi veliki mitomani i da previse veruju reklami. to vazi i za automobile i mobilne telefone i ostalo.

najbolje telefone prave tajvanci (za to vec garantujem, HTC! ) a nema razloga da ne verujem da su japanci naj automobili pogotovo kada to i englezi i ameri kazu.
mada sam i ja bio pod uticajem poznatog zapadnjackog misljenja koje kaze "ma oni prave nekvalitetna vozila za mase, jeftina, slabih materijala, ...)
to naravno nije tacno
Rover zvuci evropski, jako, mocno, ma za stripove ;) al si nema veze...

a nema razloga da ne verujem da su japanci naj automobili pogotovo kada to i englezi i ameri kazu.

Kaze i Mirko Klavirko da su Dacia Logan i Zastava 10 vrhunski auti.

A sad zamisli jednu od ove dve situacije:

Lord Hartington izlazi iz Honde Legend ispred svog zamka u Saseksu i kaze batleru: "Bloody hell, George, everyone at the golf club said that this car is much better than my old Bentley!"

...nakon sto je zavrsio sa zigosanjem stoke, Dzon oblaci kariranu kosulju, obuva cizme, stavlja ogromnu kopcu na kais, sesir na glavu i Colt za pojas, seda u svoju Toyotu Prius i ide na seoski vasar...

Al' si ti...
Objasni mi sad... kad kazes Rover, predpostavljam da mislis na 400/45 i 200/25, posto su to Roveru aktuelni modeli u zadnjih deset i malo vise godina. Kako mogu da budu losi, a da sa druge strane Honda Civic (6./7. generacija, '96-'05) je u osnovi isti automobil, a u svoje vreme je takodje bog zna kako hvaljen raznim statistikama po raznim slicnim casopisima?

ti roverici su totalno nepodesheni automobili
imaju dobru osnovu da budu dobri ali su unisteni
rover bi bio dobar automobil kad bi ga dali fiatu da ga malo prepodesi(mjenjac, ovjes, unutrasnjost, ergonomija. kocnice i sl..

nemoj im pominješ Fiata će pobesne :)

samo ne znaju i tu statistiku da Fiatove dizel motore mnogi koriste i da je vise puta dobijao nagradu The International Engine of the Year AWARD za svoje MultiJet TD motore i da je Fiat napravio prvi automobil sa TurboDiesel motorol 1986. (Croma).

Ali srbski mitomani kad pomeneš Fiat pa još dizel ... kuku majci...

Informisi se pre nego sto pocnes da iznosis kojekakve tvrdnje...

DSC07681.JPG

;)

nemoj im pominješ Fiata će pobesne :)

samo ne znaju i tu statistiku da Fiatove dizel motore mnogi koriste i da je vise puta dobijao nagradu The International Engine of the Year AWARD za svoje MultiJet TD motore i da je Fiat napravio prvi automobil sa TurboDiesel motorol 1986. (Croma).

Ali srbski mitomani kad pomeneš Fiat pa još dizel ... kuku majci...

Samo čitam šta pišeš ovde i smejem se. Kao što je Superbird slikovito predstavio, prvi turbodiesel delo je Mercedes Benca, oznaka motora OM 617, ugrađivan u 300 SD serije W116 od maja 1978. (za strano trzište), potom od 1979. u 300 TD serije W123.

dobro mislio sam na TD sa direktnim ubrizgavanjem

PRVI TURBO DIZEL The first mass market turbo diesel was the XUD powered, 1982 Peugeot 305
PRVI TURBO DIZEL SA DIREKTNIM UBRIZGAvANJEM Many Audi enthusiasts claim that the Audi 100 TDI was the first turbo charged direct injection diesel sold in 1989, but actually it isn't true, as the Fiat Croma TD-i.d. was sold with turbo direct injection in 1986

The first production turbo diesel car was, in 1978, the 3.0 5-cylinder 115 hp (86 kW) Mercedes 300 SD
verovatno si u pravu :( sorry ;)

Poslednja izmena:
www.TISCALI.co.uk

Top Five - Superminis
1. Suzuki Swift 1.5GLX 5Dr
2. Seat Ibiza Hatchback 1.2 12v SX
3. Honda Jazz Hatchback 1.2 i-DSI S
4. Renault Modus MPV 1.2 16v Expression 5dr
5. Daihatsu Sirion Hatchback 1.0 S

Top Five - Small Family Cars
1. Skoda Octavia Hatchback 1.6 FSi Ambiente
2. Volkswagen Golf Hatchback 1.6 FSI S
3. Ford Focus Hatchback 1.6 16v Ti-VCT (113) LX
4. Vauxhall Astra Hatchback 1.6 16v Club
5. Mazda 3 Saloon 1.6 TS

Poslednja izmena:
1934. - prvi Majbahov turbodizel ugradjen u lokomotivu
1938. - prvi turbodizel u Saureru
1953. - turbodizel u Mercedesovom vatrogasnom kamionu pravljenom u maloj seriji
1954. - kamionski turbodizel u velikoj seriji u Volvu
1977. - prvi turbodizel u serijskom automobilu - Mercedes 300 SD
1987. - prvi turbodizel sa direktnim ubrizgavanjem - Fiat Croma TD i.d.
1993. - pumpa-brizgaljka turbodizel u kamionima Volvo
1997. - common-rail turbodizel u Alfi 156 JTD (prvi common rail ikada bio je u istocnonemackom kamionu IFA W50)

Back