Zanimanje

• Začetnik teme Začetnik teme Bliss
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja sam upisala to u Moskvi posle trece srednje a onda sam na raspustima vanredno maturirala dok sam tamo zavrsavala tu specijalizaciju i to je bilo cisto ludilo...
ne bre tri srednje nego trecu srednje :) ahahaha...nisam bre ludak.....

FIU je drzavni fax...ima ovde jedan privatni ali ovaj moj ima bolje profesore, jeftiniji je ali se malo raspada u organizaciji...
doktorat mislim da radim u Bostonu ili New Yorku, smucila mi se Florida :) ocu zimu!!!!!

anakin:
ja sam upisala to u Moskvi posle trece srednje a onda sam na raspustima vanredno maturirala dok sam tamo zavrsavala tu specijalizaciju i to je bilo cisto ludilo...
ne bre tri srednje nego trecu srednje :) ahahaha...nisam bre ludak.....

FIU je drzavni fax...ima ovde jedan privatni ali ovaj moj ima bolje profesore, jeftiniji je ali se malo raspada u organizaciji...
doktorat mislim da radim u Bostonu ili New Yorku, smucila mi se Florida :) ocu zimu!!!!!

...u Moskvi se ranije zavrsava sa srednjom?
...ja se ne bi iz ove pozicije zalila ni za Floridu....ja planiram sa deckom da idem za Australiju..posto sme zajedno na faxu...ali kako se priblizava momenat odlaska sve nesto postaje teze i teze...pa smo za sad konkurisali za green card...on je u mensi pa su nam valjda sanse malo vece da je dobijemo ako se uopste pravi selekcija...
...a kad bi nam to uspelo verovatno bi imali laksi prolaz iz USA bilo gde....

Rusija ima malo drugaciji sistem skolovanja i zapravo imaju skolu viska...:) ta skola je u prevodu na engleski college...pre toga oni imaju skolu koja kad se sabere ispadne nasa niza i srednja, pa ta pa tek onda konzervatorijum....
ugl, ta skola traje 5 godina a ja sam upisala specijalizaciju koja traje 3 i duplo je jeftinija ali se posle nje ne dobija ista diplopa kao da si isao regularno 5 godina - zato se zove specijalizacija....
hocu reci, ta diploma nije na nivou vise skole iako ta skola jeste...
ali namera mi je bila ionako da upisem posle fax a to da zavrsim tamo da naucim posteno da sviram :)
u USA nije tako tesko doci ako si dobar u tome sto radis...oni zaista cene svakog ko ima talenta i hoce da radi..i daju pare jer su fakulteti oko 30000$ godisnje....
za Australiju ne znam ama bas nista...:)

anakin:
Rusija ima malo drugaciji sistem skolovanja i zapravo imaju skolu viska...:) ta skola je u prevodu na engleski college...pre toga oni imaju skolu koja kad se sabere ispadne nasa niza i srednja, pa ta pa tek onda konzervatorijum....
ugl, ta skola traje 5 godina a ja sam upisala specijalizaciju koja traje 3 i duplo je jeftinija ali se posle nje ne dobija ista diplopa kao da si isao regularno 5 godina - zato se zove specijalizacija....
hocu reci, ta diploma nije na nivou vise skole iako ta skola jeste...
ali namera mi je bila ionako da upisem posle fax a to da zavrsim tamo da naucim posteno da sviram :)
u USA nije tako tesko doci ako si dobar u tome sto radis...oni zaista cene svakog ko ima talenta i hoce da radi..i daju pare jer su fakulteti oko 30000$ godisnje....
za Australiju ne znam ama bas nista...:)

zavisi za koju struku..nisam nesto sigurna da bih mogla lako naci posao inzenjera...a konkretno od svih poslova koje mogu da radim sa svojim smerom najvise mi-posto sam zensko...a prilicno je muski smer...odgovara bilo sta u vezi sa namestajem...sve ostali poslovi bi bili usko povezani sa cnc masinama...i slicnim stvarima a ja sam kasno shvatila da nema bas mnogo projektovanja i dizajna kod mene na smeru...tako nam se izbor suzio na Kanadu i Australiju....a cula sam da su u Kanadi uslovi za rad prilicno teski....a Australija sad trazi ljude raznih kadrova (narocito Biologe zbog njihovih koralnih grebena)...u svakom slucaju...ako dobijes posao u Australiji automatski dobijas i kucu...a upoznala sam ove godine decka koji je ziveo par godina u Australiji...jedna od karakteristicnih prica mi je bila ta da oni ne placaju racune za telefon,struju...i slicno vec im se to direktno odbija od plate....takodje njegova je prica da tamo dvoje ljudi moze ziveti i vise nego dobro od 2 prosecne plate...jedna plata je dovoljna za sve neophodne troskove u mesecu..a druga ostaje za trosenje....
...upoznala sam takodje Amerikanca koji je rodjen i ziveo u Los Andjelesu....novinar....dosao je ovde...ozenio se i ostao...i njegova prica je da je Amerika jako mnogo promenjena od nekih 60-tih,70-tih godina...kaze da se tada dobro zivelo...a sada je sve suvise postalo plasticno...radis po 12 sati dnevno...otprilike nemas vremena da potrosis pare...mada ko zna...verovatno sve to zavisi i od struke i od karaktera coveka....
...uh raspisah se ja.... :)

nije plasticno nego ti kozu sa ledja skidaju....i sad cekam da uvedu porez na vazduh...izadjes, udahnes i vec si dao 10$....
sto se tice rada, tu se ne bunim jer ako radis pa dobijas pare, ne vidim problem...neces da ne radis pa da dobijas pare? :)
nego, nije plasticno...pogotovo Miami...mozda deluje tako na razglednicama...u sustini je jako zivopisno i ovo ovde nije USA, ovo je latino amerika...
New York je takodje sve samo ne plastika...mozda je takva Kalifornija....nego nasi ljudi imaju predrasude tog tipa...kao, kod nas je se pravo i ukusno a u USA jedes plasticne paradajze :)
ali mislim da Kanada i Australija daju daleko bolje uslove za pridoslice...ovi ovde su postali paranoicni i nista se to meni ne svidja (trenutna politika)...
sad su upucali tipa na Miami aerodromu u avionu...tip bio mentalno bolestan i poceo da trci po avionu kad su sleteli i pretio da ima bombu u rancu...a njegova zena pokusala da objasni da je bolestan i da nije uzeo lekove....i dosli FBI i upucali ga pet puta...

i da...to sa otimanjem para pocinje da lici na to sta je Sloba radio...dosao mi racun za struju duplo veci o normalnog posle uragana...i zovem da se bunim a oni meni kazu da nisu mogli da ocitaju strujometre posle uragana pa su tako od oka odredili visinu racuna...
pa zamisli koliko su samo zaradili i to posle uragana koji nas je rasturio....
a to je trenutna politika koja po meni jako lici na pocetak totalitarizma....

...pa da ...ima logike....prica koju sam cula od Amerikanca iz Los Andjelesa i prica koju sam cula od ovog lika iz Bostona su potpuno drugacije....oni su priblizno isto godiste....ako nisu i isto....koliko sam skapirala tamo se ljudi bas dele po politickim partijama i medjusobno se ne podnose...a izgleda da su ova dvojica iz razlicite....Ovaj lik iz Bostona je zadovoljan svojim poslom...roditelji i brat mu i dalje zive tamo...i on planira da se vrati...
...primetila sam jednu jako zanimljivu stvar kod obojice...potpuno im je razlicit nacin razmisljanja od naseg...za neke stvari deluju drasticno opustenije....dok su im stavovi za neke po meni mnogo nespontani...tipa...ako ti treba sex startovaces devojku koja ti se svidja i pitaces je za isti....nema zavlacenja...ali je to meni malo suvise vestacki...imam utisak da tu nema prostora za one najlepse emocije...kad si zaljubljen u nekoga i kad ti srce ispada iz grudi svaki put kad ga vidis....znaci prica oces-neces-prodato....

Back