Zanimanja u Americi

Mmarin

Početnik
Poruka
34
Evo da pitam ljude koji su tamo iz prve ruke ili dobro informirane.

Zanima me koja su od ovih tehničkih zanimanja najbolja u SAD-u, a posebno ,mislim, na države:Pennsylvania,Illinois,Ohio,New York Indiana, Wisconsin.

Dvoumim između: elektrotehnika, strojarstva,računarstva?

Hvala unaprijed?

evo ja bi proširio temu pa pitao koja su zanimanja općenito najtraženija tamo..moja pretraživanja govore da su to iz sektora zdravstva,informatike,profesori su traženi,poslovi vezani za metalurgiju..;)

U toku je prijavljivanje za lutrijsku vizu green card u Americi. Upravo dolazim sa jednog informacionog sastanka, totalno razočarana. Uslov je da imate završenu srednju školu ili minimum dve godine radnog iskustva u poslednjih pet godina. Ja imam srednju školi, III stepen, to je kao da nemam ništa, a pošto sam prodavac to je kao da sam niko i ništa. Niko te ne pita za godine, ne pita te za poznavanje jezika, ali moraš imati IV stepen redovnog školovanja. Radila sam razne poslove i one koji su vezani za trgovinu, i kao menadzer i u marketingu i u komercijali, imam širok spektar inrteresovanja, posedujem dosta radnog iskustva i dosta znanja, ali sve to pada u vodu. Najviše me boli to što znam mnoge ljude iz svog okruženja sa završenim fakultetom koji ne umeju da na dve nacrtane koze podele seno. I upravo takvi imaju mogućnost da odu odavde, a tamo svi budu na teret države jer su mnogi nesposobni da bilo šta pokrenu sami. Da li postoji neka rupa u zakonu koja omogućava i nama sa nižim stepenom obrazovanja da se maknemo odavde. Unapred se zagvaljujem.

U toku je prijavljivanje za lutrijsku vizu green card u Americi. Upravo dolazim sa jednog informacionog sastanka, totalno razočarana. Uslov je da imate završenu srednju školu ili minimum dve godine radnog iskustva u poslednjih pet godina. Ja imam srednju školi, III stepen, to je kao da nemam ništa, a pošto sam prodavac to je kao da sam niko i ništa. Niko te ne pita za godine, ne pita te za poznavanje jezika, ali moraš imati IV stepen redovnog školovanja. Radila sam razne poslove i one koji su vezani za trgovinu, i kao menadzer i u marketingu i u komercijali, imam širok spektar inrteresovanja, posedujem dosta radnog iskustva i dosta znanja, ali sve to pada u vodu. Najviše me boli to što znam mnoge ljude iz svog okruženja sa završenim fakultetom koji ne umeju da na dve nacrtane koze podele seno. I upravo takvi imaju mogućnost da odu odavde, a tamo svi budu na teret države jer su mnogi nesposobni da bilo šta pokrenu sami. Da li postoji neka rupa u zakonu koja omogućava i nama sa nižim stepenom obrazovanja da se maknemo odavde. Unapred se zagvaljujem.

Pa sta je onda tvoj problem?

A za ovo crveno samo cu se nasmejati :lol:

Iskreno ni ja nisam bas najbolje razumeo tvoj trenutni status - da li si izvučena na lutriji za Green card ili si se to negde onako informativno raspitivala?
Kako god, jedino rešenje ti je da nastaviš školovanje - četvrti stepen vanredno ili moja preporuka neka viša škola, jer mislim da ćeš to najbrže završiti (uzimajući u obzir da si radila kao prodavac)

pozdrav
kako se dokazuje to radno iskustvo koje oni traze za green card vizu

Back