Zanemela

Čudim se čudim,
nemam pameti za neke
u šareni papir umotane
reči
koje bi mogle svog izgovora
da se postide
svoj nerazum
oklop što obukoše
ili se to neznanjem
ogrnuše.
Možda reči nisu krive
one od misli nastaju
kao vetar od toplog
i hladnog što se rađa
krivac
postaje
udarni odbojnik
ne zna za štetu
koju nanosi
i još se čudi
ma, gde bi on
to jest ona
od te misli
što se ne premisli
pre reči izgovorene.

I tako
ostajem u čudu
zanemela.

A ja se čudim poeziji uopšte kako uspeva rečima ,koji su pojmovi,dakle apstraktni,da izrazi voliju sa svim njenim hirovima.Lako je muzici naprimer jer ona je slobodna i slika je i prilika volje i života, ali reči obavezuju a ipak pesnici uspevaju život da dočaraju mada uvek posredno i....sve to nije ni jednostavno ni lako a ni izvesno..:think:

Atlas;bt297209:
A ja se čudim poeziji uopšte kako uspeva rečima ,koji su pojmovi,dakle apstraktni,da izrazi voliju sa svim njenim hirovima.Lako je muzici naprimer jer ona je slobodna i slika je i prilika volje i života, ali reči obavezuju a ipak pesnici uspevaju život da dočaraju mada uvek posredno i....sve to nije ni jednostavno ni lako a ni izvesno..:think:

Slazem se sa Atlasom i pozdravljam te gospođo sa Tamisa....:bye:

Pesnici su jahaci na talasima uzburkanih ljudskih dusa.Pesnici osecaju sve one sitne drhtaje nasih misli i zelja,kojih ni sami,cesto nismo svesni.

Lepo je,sto medju nama,zivi i nize pesnicke bisere,jedna "Tamisarka".

Atlas;bt297209:
Reči kao i vetar mogu da miluju ili da udaraju, razbijaju... svako na svoj način, ali ni jedno ni drugo nemaju moć povratka. A poezija, ona je kao odušak viška emocija, pozitivnih ili negativnih. Balans preživljavanja ;)

Soradze;bt297225:
Ne kaže se uzalud da su pesnici "svevidetelji", jer oni razumevaju više od drugih i posle pomažu
ostalima da vide ono što bi inače bilo izgubljeno. :cvet:
Soradze :) lepo rečeno, pesnici kao da imaju oko više koje beleži i stvara. Mada, ni pesnici nisu uvek svesni stvorenog, napisanog, ponekad sprstom na čelu sede zamišljeni i pitaju se: "Šta mi bi da to napišem?" Posle nekog vremena, razmišljanja, odgovor im ruku izmakne i znaju... :bye:

Lord Gledston;bt297240:
Pesnici su jahaci na talasima uzburkanih ljudskih dusa.Pesnici osecaju sve one sitne drhtaje nasih misli i zelja,kojih ni sami,cesto nismo svesni.

Lepo je,sto medju nama,zivi i nize pesnicke bisere,jedna "Tamisarka".
Hvala Lorde :) lako je pesme nizati, pisati i ovde bitisati. :bye:

Back