Атомик™
Srebrna tastatura
- Poruka
- 257.584
Malo akcije, malo špijunaže i pomalo erotike: Slavni Žan Reno predstavlja nemilosrdnu i neustrašivu „Emu“

Debitantsko književno delo jednog od najvećih francuskih glumaca Žana Renoa "Ema" od 10. jula naći će se i pred srpskom čitalačkom publikom.
Objavljen prošle godine u Francuskoj prvi roman slavnog dramskog umetnika Žana Renoa „Ema“ čitaocima nudi akciju, uz elemente špijunaže i erotike, nalik na filmove u kojima je francuski glumac igrao.

Reno piše o devojci koja, nakon što joj majka pogine u saobraćajnoj nesreći, dobija podsticajan posao u Omanu.
„Ništa nije predodredilo Emu da doživi takvu avanturu. Kao najbolja maserka u centru za talasoterapiju u Bretanji, dobija sjajnu poslovnu priliku: da osnuje profesionalni tim masera u luksuznom velnes-centru u Omanu. Na samom početku svog angažmana u Maskatu, ona će upoznati izuzetno privlačnog sina uticajnog ministra.
Ali žena čije ruke čine čuda ubrzo će se naći usred neverovatne državne afere i postaće meta za eliminaciju. Suočena sa zamkama koje joj se postavljaju, u njoj se budi nova Ema. Nemilosrdna. Neustrašiva. I potencijalno savršena agentkinja francuske tajne službe…“
Ovo je priča o darovitoj ženi kojoj je preživljeno bolno iskustvo dalo neslućenu snagu, poručuju iz Lagune, izdavačke kuće koja objavljuje „Emu“.
Ikona francuskog i svetskog filma Žan Reno oduvek je želeo da napiše roman o ženi koja je istovremeno snažna i krhka, a sticajem okolnosti postaje izvrsna tajna agentkinja.– Morao sam da napišem ovaj roman. Bio je to izazov koji sam sebi zadao. Zadovoljstvo mi je da vam predstavim „Emu“, svoj prvi roman. Ema je ime devojke iz malog primorskog grada u Bretanji koja je uvučena u priču koja je i romantična i opasna, između Francuske i Bliskog istoka. Ova avantura će joj zauvek promeniti život. Mislim da će ovo biti početak serije drugih priča u kojima se pojavljuje Ema. Nadam se da ću ih u budućnosti podeliti sa vama – izjavio je prošle godine Reno.
Žan Reno, francuski glumac španskog porekla, rođen je kao Huan Moreno i Erera Himenez 1948. u Kazablanki. Od sedamnaeste godine živi u Francuskoj, gde je studirao glumu. Otkrio ga je Lik Beson ponudivši mu ulogu u filmu „Veliko plavetnilo“, a sarađivao je s francuskim rediteljem i u kultnim ostvarenjima kakva su „Nikita“ ili „Profesionalac“. Igrao je s gotovo svim velikanima francuske kinematografije, tri puta je nominovan za nagradu Cezar u kategoriji za najboljeg glumca, a ostvario je uloge i u blokbasterima, kakvi su „Posetioci“, „Nemoguća misija“, „Godzila“, „Da Vinčijev kod“…
https://www.youtube.com/watch?v=FAOzXGibKJc
https://nova.rs/kultura/objavljen-prvi-roman-zana-renoa-ema/
Poslednja izmena od moderatora: