Zamucen vid pogotovo ujutro

• Začetnik teme Začetnik teme Droid
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Droid

Legenda
Poruka
51.844
Recimo da jednom nedeljno kad se probudim, nekako mi je belicasto zamucen vid, pa kad protrljam oci to nestane, a kad trepnem ponovo se vrati.. i tako minut dva nakon cega se vid normalizuje.

Da li je to nesto na sta treba obratiti paznju?

To mi se desava godinama vec. :)

Recimo da jednom nedeljno kad se probudim, nekako mi je belicasto zamucen vid, pa kad protrljam oci to nestane, a kad trepnem ponovo se vrati.. i tako minut dva nakon cega se vid normalizuje.

Da li je to nesto na sta treba obratiti paznju?

To mi se desava godinama vec. :)

Требало би да се прегледаш.
Судећи по симптомима могао би бити Blepharitis marginalis chr..
И "суво око" има сличне симптоме..,затим Conjuctivitis chr...
да ти не набрајам даље....

Ти си пажњу на те симптоме већ обратио... зато си и поставио тему...
Око је осетљив орган који баш захтева оптималне услове да би "одрадило" своју улогу у организму..а то је јасан вид..

Дакле, колега форумски... преглед...
па после трљај своје окице до миле воље...;)

Крмеље, најобичније. :lol:
Оне слузаве што се развуку по оку и чим га протрљаш оне нестану.
Сасвим нормална појава.

Kakvo je tvoje mišljenje o "pinhol" (rupičastim)
maočarima ?
Ima li istine u onome što reklameri pričaju ili je to samo marketing ?
Vredi li nabavljati ?
Zanima me tvoj stav !

Kakvo je tvoje mišljenje o "pinhol" (rupičastim)
maočarima ?
Ima li istine u onome što reklameri pričaju ili je to samo marketing ?
Vredi li nabavljati ?
Zanima me tvoj stav !
Написала сам га на теми.
Поремећаји вида се разликују, не постоји само једна врста, а те наочаре су за све исте. Моје мишљење је да је то само добро одрађена реклама за шарену лажу. И колико видим по коментарима заиста не дају резултат. ;)

Написала сам га на теми.
Поремећаји вида се разликују, не постоји само једна врста, а те наочаре су за све исте. Моје мишљење је да је то само добро одрађена реклама за шарену лажу. И колико видим по коментарима заиста не дају резултат. ;)

Hvala ti.
Tako sam i mislio,ali mi je trebala afirmativnost !

sta je suvo oko.. mrzi me google

Најчешћи симптоми сувог ока су:осећај страног тела,пецкање,беличаст секрет који се развлачи и пролазно замагљење вида.
Ређе се јавља свраб капака , осетљивост на светлост, као и осећај умора и тежине.
Симптоми се погоршавају излагањем ветру, у климатизованим просторијама,
централном грејању,дзготрајном читању, дужем раду на рачунару..

Свакако саветујем преглед...:)
Никаква терапија напамет...

Најчешћи симптоми сувог ока су:осећај страног тела,пецкање,беличаст секрет који се развлачи и пролазно замагљење вида.
Ређе се јавља свраб капака , осетљивост на светлост, као и осећај умора и тежине.
Симптоми се погоршавају излагањем ветру, у климатизованим просторијама,
централном грејању,дзготрајном читању, дужем раду на рачунару..

Свакако саветујем преглед...:)
Никаква терапија напамет...

pa dobro otici cu lekaru... kad budem bio na odmoru... a jel to opasno?

ja imam problem sa ocnim pritiskom...naime jos od skolskih dana mi se javljalo mrezenje pred ocima i smetala mi je svetlost...davnih osamdesetih sam u VB sarajevo bio na ispitivanju /lezao 7 dana/i utvrdili su da se pritisak javlja povremeno..pr.ima ga..pa ga nema 10 sati...pa ga ima 2sata --pa nestane,..pojavi se posle 30 sati itt...
pre nekoliko meseci sam slucajno otkrio gledajuci film /protrljao sam levo oko i uvideo da na desno ne vidim da procitam titl/da ne vidim dobro na desno oko...javio sam se oftamologu i nasao mi dioptriju navodno 0.75...nakon toga sam ispricao za ovaj dogadjaj sa pritiskom---izmeren mi pritisak i konstatovano povecanje...prepisane kapi gllaumol...izvrsio sam sva potrebna ispitivanja i sve je dobro...vidno polje nije osteceno...ali se pritisak ponekad javi i pored upotrebe kapi...sada koristim kapi cosopt i xalatan..i opet ima ponekad iskakanja...
sta sam ja licno primetio--i da li je to moguce ili mi se samo cini..
kad merim pritisak a gladan sam /imam nizak secer/ i krvni i ocni pritisak su povecani...ako merim pritisak 1-2 sata nakon jela--pritisak i bez terapije je dobar...u tio sam se uverio mnogo puta jer sam licno tragao za odgovorima...
ah da...od kad koristim kapi--na daljinu vidim dobro..ali mi se povremeno zamuti vid kad citam...

Логично је да ти је крвни притисак нижи након јела. Тад се крв ''сконцентише'' у цревима због варења хране.
Ако ти очни притисак скаче и поред терапије то је знак да терапија није добро одређена. Или доза или сам лек.
С тим се не играј. Глауком је једно од тежих хитних стања у офталмологији. Очас посла повишен очни притисак уништи мрежњачу тј. вид.
Ако примећујеш и даље тегобе савет је да промениш офталмолога. :)

Логично је да ти је крвни притисак нижи након јела. Тад се крв ''сконцентише'' у цревима због варења хране.
Ако ти очни притисак скаче и поред терапије то је знак да терапија није добро одређена. Или доза или сам лек.
С тим се не играј. Глауком је једно од тежих хитних стања у офталмологији. Очас посла повишен очни притисак уништи мрежњачу тј. вид.
Ако примећујеш и даље тегобе савет је да промениш офталмолога. :)

do sada sam bio kod 4...i svi su dali istu terapiju-ko da prepisuju...

Da dodjes do ocnog dr., moras prvo cekati kod izabranog za uputu, a ima dnevno 100 komada, pa zakazujes kod specijaliste, a vec mi muka , letos bio konjuktivitis, dobila dexamethason . neo... i neku mast, jedva sama uspela da ukapam u oci... nisam bas bila revnosna, rok kratak ... bacila, ujutro mi tesko
otvoriti oci, a danas u desnom oku osetim kao strano telo, bocka krmeljice.... malo, nista sluzavo , ali los osecaj , kao da bolu oci. Ponekad , kao da skripe i
kako opet sve nanovo. Istina, nocu sedim za kompjuterom , jako kasno legnem.... ali sad prilicno neprijatno.
Sofija, da probam ponovo isto pa ako nije dobro ... istina, dala mi vecu dioptriju za citanje, ja nepromenih...zaboravila .... i bolucka me desno oko ...kao da imam trnje. A dr., mislim da primi 10-15 pacijenata dnevno.

Da dodjes do ocnog dr., moras prvo cekati kod izabranog za uputu, a ima dnevno 100 komada, pa zakazujes kod specijaliste, a vec mi muka , letos bio konjuktivitis, dobila dexamethason . neo... i neku mast, jedva sama uspela da ukapam u oci... nisam bas bila revnosna, rok kratak ... bacila, ujutro mi tesko
otvoriti oci, a danas u desnom oku osetim kao strano telo, bocka krmeljice.... malo, nista sluzavo , ali los osecaj , kao da bolu oci. Ponekad , kao da skripe i
kako opet sve nanovo. Istina, nocu sedim za kompjuterom , jako kasno legnem.... ali sad prilicno neprijatno.
Sofija, da probam ponovo isto pa ako nije dobro ... istina, dala mi vecu dioptriju za citanje, ja nepromenih...zaboravila .... i bolucka me desno oko ...kao da imam trnje. A dr., mislim da primi 10-15 pacijenata dnevno.
Па Лики немој бити тако неодговорна према органу вида! ;)
Направи нове наочаре, а терапију немој себи сама да одређујеш. Иди код офталмолога да ти још једном и диоптрију преконтролише. Можда ти се и она погоршала с обзиром да ниси носила наочаре с новом диоптриом. ;)

Sofija, samo ti namiguj. Uff ... opet odoh preko reda , a sta bi falilo da roknem jos jednu dozu Dex..... i mast i sredim naocare? Sada ne zulja, samo ujutro,
al kao da malo pecka. Probam ovih dana povesti racuna o organu vida. A mozda ja dobro nisam videla onu travku... zbog konjuktivitisa? ;);)
Pozdrav tebi

Шта да ти кажем, ако одлучиш да лечиш сама себе то је онда на твоју одговорност. :lol:
Знаш како, ја имам увек велику дозу опреза кад су у питању терапије кортикостероидима, ма у ком облику били. Зато мислим д треба ипак офталмолог да те види. :)
Одлучи сама. ;)

Back