Zamrznuti spanać i blitva

topmodelsica

Elita
Poruka
20.235
Otvaram zamrzivač u prodavnici i vadim jedno pakovanje spanaća, drugo, treće, htela sam 5. Posle ih spakujem kući u zamrzivač. Tako radim zato što nemam u blizini prodavnici gde mogu u svakom trenutku da nabavim spanać. Medjutim, uletelo mi jedno pakovanje blitve umesto spanaća.

Nikad u kući nismo jeli blitvu. Ni u kući ni van kuće. Pripremiću blitvu na isti način kao što pripremam spanać, odnosno napraviću pitu sa blitvom i sirom na isti način kao što pravim pitu sa spanaćem

Otvaram zamrzivač u prodavnici i vadim jedno pakovanje spanaća, drugo, treće, htela sam 5. Posle ih spakujem kući u zamrzivač. Tako radim zato što nemam u blizini prodavnici gde mogu u svakom trenutku da nabavim spanać. Medjutim, uletelo mi jedno pakovanje blitve umesto spanaća.

Nikad u kući nismo jeli blitvu. Ni u kući ni van kuće. Pripremiću blitvu na isti način kao što pripremam spanać, odnosno napraviću pitu sa blitvom i sirom na isti način kao što pravim pitu sa spanaćem
Blitvu možeš da obariš i napraviš salatu sa krompirom i to može dva tri dana da stoji u frižideru .Inače sve zeljasto poput spanaća , blitve i pitomog zelja jede se dok je toplo i ne podgreva se .

Blitvu možeš da obariš i napraviš salatu sa krompirom i to može dva tri dana da stoji u frižideru .Inače sve zeljasto poput spanaća , blitve i pitomog zelja jede se dok je toplo i ne podgreva se .
To je jednostavno, ta salata sa krompirom... Inače ovde gde sam se ja udala, na jugoistoku, krompir salata se jede čak i na krsnoj slavi. Skuva se krompir sa korom, oguli se, iseče se i doda se crni luk, ulje, sirće i so.

Spanaћ кад се замрзне па отопи па припреми има укус БЛАТА. Дакле спанаћ само СВЕЖ
Зamrznuti spanać se ne otapa!
Spusti se u vrijuću slanu vodu, obari se, dobro se ocedi i tek onda se sprema na uobičajeni način.

Bilo da barim sveži ili zamrznuti spanać, prokuvan dobro, dobro, iscedim, dodam malo mleka, izblendam, i tek onda sipam na zapršku sa belim lukom, dodajem mleka i soli po potrebi . Obavezno na kraju kuvanju dodam umućeno jaje da sve spoji i da ne pluta razvodnjeno mleko.

Ovako spremljen spanać je kompaktan, ukusan, prilog uz svaku vrstu mesa, ili samo uz pržena jaja.

Blitva ima ukus belog luka,ali nista nije losija od spanaca.Volim blitvu sa umucenim jajima.Tako ima miris i ukus belog luka,ali se posle jela ne oseca.

Зamrznuti spanać se ne otapa!
Spusti se u vrijuću slanu vodu, obari se, dobro se ocedi i tek onda se sprema na uobičajeni način.

Bilo da barim sveži ili zamrznuti spanać, prokuvan dobro, dobro, iscedim, dodam malo mleka, izblendam, i tek onda sipam na zapršku sa belim lukom, dodajem mleka i soli po potrebi . Obavezno na kraju kuvanju dodam umućeno jaje da sve spoji i da ne pluta razvodnjeno mleko.

Ovako spremljen spanać je kompaktan, ukusan, prilog uz svaku vrstu mesa, ili samo uz pržena jaja.
Браво, Енглези то очигледно НЕ ЗНАЈУ.

pravila sam omlet sa spanacem, ali ne znam dal moze i blitva. Pita moze definitivno, a moze i proja.
Naravno, ali kod blitve, za razliku od spanaća, otkloni kompletnu dršku, čak i po sredini lista.
Ta drška daje pomalo otužan ukus.
Blitvu možeš spremati isto kao spanać, može salata, pite, proja, samo je prethodno obari, dobro ocedi i dobro iseckaj, najbolje blendiraj

Nema na nečemu.
Nadam se da ćeš iskoristiti preporuku za blitvu.
Blitve ima tokom cele godine, spanać brzo ostari i proklasa.
Blitva ne menja ukus veličinom lista, samo da se drška odstrani.
inače, što se tiče drški od blitve, ja sam ih barila i pohovala.
Isto kao rebarbara, meni se nije naročito dopalo, ali bltvu uvek stavljam iznad spanaća!

Nema na nečemu.
nadam se da ćeš uiskoristiti preporuku za blitvu.
Blitve ima tokom cele godine, spanać brzo ostari i proklasa.
Blitva ne menja ukus veličinom lista, samo da se drška odstrani.
inače, što se tiče drški od blitve, ja sam ih barila i pohovala.
Isto kao rebarbara, meni se nije naročito dopalo, ali bltvu uvek stavljam iznad spanaća!
znam da je izdrzljivija kao biljka, i koristila sam je vec za pitu i proju, ali dobro je znati da moze i za ostala jela, cak i za salatu.

Back