Zamrzavanje hrane

MilosPZS

Zainteresovan član
Poruka
149
Pozdrav svima

Izvinjavam se ako postoji ovakva tema vec ali je ja nisam nasao.
Naime, hocu da se bavim teretanom i shodno tome moram da spremam mnogo hrane svaki dan, pa sam naisao ne neke recepte na internetu.
Vidim da ljudi masovno spremaju hranu 7 dana unapred i zamrzavaju, pa kasnije samo brzo odmrznu pa jedu.

Mene zanima kako se zamrzava krompir, vidim na internetu da postoje nacini ali meni nije jasno kako, i kakvog ce ukusa biti.

Ako je neko radio vec ranije nek da savet.

Moze svasta da se radi i bez zamrazavanja, mada ne znam tu foru sto kazete za krompir, posto krompir kad se zamrzne on pretvara skrob u secer, to se cak koristi u kulinarstvu, pa se krompir drzi ili na 4 ili 2C tj da blago smrzne, dobija drugaciji ukus...

Moze pasulj 2 nedelje da se drzi...moze skoro sve dve nedelje....
imas i temu o konzerviranju hrane pasterizacijom, ili teglama...

U principu moze sve 15dana a moze puno toga i mesec dana....

Ne sme spanac, ne sme jos par tih zelenkastih sa mnogo gvozdja, a eto kazu kopriva moze a ona je zelenkasta sa gvozdjem...
Krompir u trapu moze da se drzi 6 meseci, moze i kupus isto toliko....razlika je samo gde se trap pravi...bukvalno mozes imati zelen kupus do proleca...
nista ne smeta ukusu djuveca i ostalih krompir jela...

Organizuj frizider za to pa ti se nece kvariti jelo ni na klasika 4C ili 10C , ja biram izmedju te dve temperature a verujem da vecina frizidera ima izbor temperature...
Velika je razlika izmedju 4 i 10C.....na 4C ti se moze desiti da nesto i smrzne....blago...ali eto na 5,6.....svaki stepen se racuna puno...

Evo ja cu biti onaj suprotni.....
Jesti krastavcice iz tegle , piti sokove koji su puni konzervansa, sve je to zdravo...
Kupovati salame, majoneze, senfove, suvo i polusuvo meso....sve je to prepuno aditiva i to zaebanih..

Prziti u keramickim tiganjima, pa jos ih grebati zicom.
Prziti malo vise da bi bilo hrskavo a tako se dobija bas kancerogenost...itd itd...

Tako da , pusti druge da mere svoju tezinu......
Postoje tehnike kako se moze brzo zamrznuti i u kucnim uslovima, ali to nikog ne interesuje u praksi , svi kazu ma stavis u zamrzivac i vozi misko...
Pa onda vozi misko...

Trend je kupovanje u maxi marketima gotove hrane.....to je trend...ili merkator je to prvi uveo....ima i u Ideji i u Ideji sve rasprodaju a nesto nisam primetio da je jeftinija, mozda je ukusnija ili je na boljem mestu , vise samaca ili vise firmi...

Pozdrav svima

Naime, hocu da se bavim teretanom i shodno tome moram da spremam mnogo hrane svaki dan, pa sam naisao ne neke recepte na internetu.
Vidim da ljudi masovno spremaju hranu 7 dana unapred i zamrzavaju, pa kasnije samo brzo odmrznu pa jedu.

Mene zanima kako se zamrzava krompir, vidim na internetu da postoje nacini ali meni nije jasno kako, i kakvog ce ukusa biti.

od zamrzavanja za te tvoje potrebe, bolje je kuvanje u teglama
imaš ovde temu, pa pogledaj
prednost je što praktično možeš odmah jesti, ne gubiš vreme na odmrzavanje, ukus je daleko bolji
možeš da skuvaš u tegli i samo čisto meso, da ti bude kao šunka u konzervi ili u šunka u crevu

https://forum.krstarica.com/threads/konzerviranje-mesa-u-tegli.810284/page-2#post-36981767

Pozdrav svima

Ako hoćeš da se ' baviš teretanom', znači da ćeš se zdravo i hraniti
Da bi se zdravo hranio, potrebna ti je dobra orgnarzicija i dobro planiranje nabavke namirnica.

Nakupuj sveže ribe, mesa, TO zamrzni sveže za po jedan obrok, ne treba ti mnogo vremena da izgriluješ ribu ili pileću belinu, uz to malo povrća i dosta salate.
Izgleda mi da si ti samo rešio 'bavljenje teretanom' bez plana.
Kao što treba da imaš dobre patike, majice, rukavice, trenerke, tako moraš da povedeš računa o načinu ishrane, a zamrznuto kuvanje, još s krompirom, nije rešenje.

Teretana i zdrav život su na vi :lol:

Trebaće ti puno pirinča u celoj priči, kuvanih jaja itd. Pirinač je po meni prava stvar.

Organizuj lepo napraviš sosove. Recimo ispržiš meso sa lukom dodaš kečap i paradajz sos. To zamrzneš u malim ikea kutijicama po porciju. Onda za ručak obariš pirinač i odozgo sipaš taj pripremljen sos iz friza koji se rastopi i podgreje tako da imaš gotov ručak. Taj sos ide na kuvani krompir, na špagete, makarone itd.
Kombinuješ piletinu, pačetinu, teletinu, svinju itd.

Znači menjaš šta ti se jede kombinuješ.

Skup je to sport odmah da ti kažem a i srce i organi propadaju od hemije koje ćeš kad tad da uzimaš jer su kojekakvi šećeriši za pre i posle treninga. Na kraju se bodeš kojekakvim steroidima i anabolicima kako bi postigao neke rezultate.

Preporučio bih ti rekreativno plivanje da se maneš ćorava posla.

Back