zamor,gusenje,tesko disanje

Poruka
3.797
pozdrav svima,evo ovako: pre no sto odem do apoteke i tamo objasnjavam,mozda mi neko ovde moze pomoci.imam dedu koji ima 70-ak godina,bio je dugogodisnji pusac,prestao pre 5 meseci, otprilike.sada povremeno,recimo jednom nedeljno,u kratkom vremenskom periodu ima neko blago gusenje i tesko disanje (20-30 minuta),sviranje iz grudi.uz to, istovremeno,ima i zamor,recimo tesko mu je i do kupatila da ode.ponekad se desi i upravo zbog tog odlaska,bilo kakve aktivnosti,desi da ima taj napad ili sta vec.jer je on uglavnom je u kuci,sedi,lezi,gleda tv itd...znam ja koji je razlog svemu tome,zna i on,cigare ne valjaju bla bla,znamo svi...ali sta je,tu je.
ima li nekog leka za ublazavanje ovih simptoma,spreja,pumpice? :) hvala unapred

Poslednja izmena:
Moze to gusenje da bude bas zbog pluca sto je najverovatnije kod tvog dede ali moze razlog biti i srce.
Ako ga vise gusi nocu dok lezi, ako ima otoke potkolenica, onda je verovatno od srca. Ako nema veze da l vise gusi kad sedi ili lezi, onda su verovatno pluca.
U prvom slucaju uglavnom se daju lekovi za izbacivanje tecnosti. U drugom neki drugi.
Zato najbolje nemoj nista na svoju ruku da uzimas u apoteci nego odvedi dedu kod interniste da ga pregleda i propise odgovarajucu terapiju u zavisnosti od dijagnoze.

Najbolje bi mu bilo lagana setnj,ali ne po suncu ,vec ujutro ili uvece.Sigurno ce iz pocetka dolaziti do zamora i kasljanja,ali kada bude poceo izbacivati slajm sve ce ici lakse i lakse.Ne trebaju njemu iz pocetka neke duge setnje,vec iz pocetka po desetak koraka i nazad,pa posle 10 dana povecati po 5 koraka.Tako ce i procistiti pluca i normalno i lakse disati,ali ako je u pitanju srce,neka uradi sve potrebne nalazeda bi utvrdio da li je do njega,ako jeste onda je sasvim druga prica.Strogo mirovanje.I porazgovaraj sa lekarom i apotekarom,da mu prepisu pumpicu za pomoc disanju kada ga uhvati takav problem.Ako je srce zdravo onda setnja lagana,jer to nikome nije nista nazao donelo,vec samo pomoglo.Godinama se njemu skupljao nikotin u plucima,sad je to problem da se ocisti,a to moze samo cist vazduh i blaga setnja.

Moze to gusenje da bude bas zbog pluca sto je najverovatnije kod tvog dede ali moze razlog biti i srce.
Ako ga vise gusi nocu dok lezi, ako ima otoke potkolenica, onda je verovatno od srca. Ako nema veze da l vise gusi kad sedi ili lezi, onda su verovatno pluca.
U prvom slucaju uglavnom se daju lekovi za izbacivanje tecnosti. U drugom neki drugi.
Zato najbolje nemoj nista na svoju ruku da uzimas u apoteci nego odvedi dedu kod interniste da ga pregleda i propise odgovarajucu terapiju u zavisnosti od dijagnoze.
isto se desava i kad sedi i kad lezi,nema veze polozaj.nema otoke,koliko ja znam.ali sam primetio par puta da su mu cela stopala uvek relativno modre,blage crvene boje,i nekako...malo poduvena? pogledam moja,vide se sve one zile i vene,kao i kod svih ljudi normalno,a kod njega ne.
btw,jel zna neko cemu sluzi "Berodual N" pumpica? nasla mi se pri ruci,rekoh da bacim bocicu,onda mi padne na pamet da mozda moze da pomogne?

Poslednja izmena:
reč je o virusu u komarcima i upravo si zaražen a aktivirae se kad omatoriš i oslabi imunitet
znači posle par dana bićeš ko nov ali će to ostati u tebi baš kao herpes koji nam uvaljuju
to su odvno uradili u Kanadi jer su Amere zatrovale sa svime i svačime pa više nemaju pojma od čega je koja reakcija
zato su platili kanadskoj vladi da testiraju jedno metašce i svih 10.000 žitelja su imali tvoje simptome
dakle ne brini - od nečeg mora se krepa reći će ti svaki hipohondar od lekara (pazi kad su najgori a pojma nemaju)

mene fasovao virus super suvog grleta...
mamicu im amerikansku
a ne bi mi bilo žao da su bar Srbiji dali malo keša ko Kanadi nego rek'o gradonačelnik - nema zaprašivanja komaraca...
o jel...

da,zalio mi se da ga apaju komarci,mozda je to,pa ozbiljno? ono,bas ima komaraca ovamo,moracu da zatvaram sve prozore.
vitez koja,dacu mu sledeci put kad se desi Berodual,pa ne moze da steti valjda,ako pomogne pomogne,ako ne,pravac lekar/apoteka.

ja sam lepo pisao ovde na forumu, da su pored normalnih komaraca čiji plik nestane posle par sati, jel
da su me capnuli kao i komšije i jednu bebicu, neki vrlo vrlo agresivni a da je ujed tj plik
bio crvena tvrda kuglica i trajala nedelju dana
sad je na tom mestu nešto kao bledi mladež

inače današnje lekare dele prema organima u ljudskom telu i uče ih da je čovek nešto kao mehanička mašina
pa ako je ovo onda ti ovo, a ako je ovo onda ti ono...
za virusologe ovo je raj - dok ti obidješ ceo klinički centar da vidiš šta je trokiralo od virusa oni napravili nov
naravno, po običaju čuvaj se lekara opšte prakse oni ti se razumeju i u kardiologiju i u urologiju...

pomislio sam da se sprda,ali nisam hteo da veruuem,jer nije bas tema...zaboravio sam da napisem da ima covek tih teskoca posle obroka,uglavnom posle vecere.znaci li vam to nesto? :)
Meni bi znacilo nesto ako bi ti napisao koliko ti godina imas jer ako tvoj deda ima 70, ti u vrh glave imas 17 pa je jako
cudno da se neko dete ovako ozbiljno zanima za dedu koji jel i sam ima i zenu i decu.
I zato nastavi sa komarcima koji ga apaju gde i kako stignu, tako je zanimljivije.

Back