Zamka za stršljenove

srbknight

Zainteresovan član
Poruka
312
Napravio sam ovakvu zamku, stavio pola one kocke kvasca (da nije mnogo), malo piva, dosta secera i malo meda. Danas vidim strsljen leti iznad nje i ne ulece? Zamka stoji dva dana vec. :neutral:

Problem je sto ih vidjamo svakodnevno a neznamo bas gde im je kosnica. :neutral:

U videu kaze da treba staviti lovku blizu kosnice. Ima li ko iskustva sa ovim zamkama i napastima.

Poslednja izmena:
Oni su i jako opasni, pogotovo ako je neko alergičan na njihov otrov. Pogledajte sve ćoškove kuće i proverite prozore spolja, znaju i tu da se zavlače. Kod mene u selu prošlog leta su napravili gnezdo u ćošku prozora i toliko su pojeli drveni okvir prozora da je tu bila rupa. :eek: Prskali smo ih onim sprejevima protiv insekata ali to nije mnogo pomoglo, sve dok se moj rođak nije setio i napravio baklju, sačekao da padne mrak pošto su oni noću manje aktivni, i bukvalno ih zapalio i upalio im gnezdo. Eto mog primera, pa ako ustanovite gde se nalaze možete pokušati vatrom da ih potamanite.

Problem je sto je u blizini neko stovariste, neke zgrade, neke komsije sa nekim krsem u dvoristu... Tako da je ovo jedini smisljen nacin. Ali se nepokazuje kao delotvoran, a covek kaze da je zamku pozeljno staviti blizu legla.

PS: Jel ovo odgovarajuci deo foruma za ovu temu, ili ima bolji podforum?

Poslednja izmena:
Napravio sam ovakvu zamku, stavio pola one kocke kvasca (da nije mnogo), malo piva, dosta secera i malo meda. Danas vidim strsljen leti iznad nje i ne ulece? Zamka stoji dva dana vec. :neutral:

Problem je sto ih vidjamo svakodnevno a neznamo bas gde im je kosnica. :neutral:

U videu kaze da treba staviti lovku blizu kosnice. Ima li ko iskustva sa ovim zamkama i napastima.

Zamka radi provereno ali samo pivo i secer.I iseces na flasi otvore sa strana i povijes plastiku ka unutra od flase. Ulaze kao mutavi opiju se i tu ostanu

Probao sam ja to sa pivom,hoce da ulecu i da se utope,ali to poneki uletii udavi se.Nego ako im nadjes leglo,onda je dobro uvece kada se povuku u leglo,nekoliko veceri poprskati,sto jacim i boljim sprejem za njih.Ja sam to radio tri veceri i cetvrto uzeo rukavice i jednu najlon kesu,navukao kesu na leglo,zato sto je kod mene visilo na plafonu terase,ali skriveno tako da sam ih jedva nasao.Onda sam zapalio vatru napolju i ubacio ih u vatru i sada ih ove godine nema.

Probao sam ja to sa pivom,hoce da ulecu i da se utope,ali to poneki uletii udavi se.Nego ako im nadjes leglo,onda je dobro uvece kada se povuku u leglo,nekoliko veceri poprskati,sto jacim i boljim sprejem za njih.Ja sam to radio tri veceri i cetvrto uzeo rukavice i jednu najlon kesu,navukao kesu na leglo,zato sto je kod mene visilo na plafonu terase,ali skriveno tako da sam ih jedva nasao.Onda sam zapalio vatru napolju i ubacio ih u vatru i sada ih ove godine nema.

Ih a kako ovaj navata ovoliku gomilu i gomile ovako. :confused: :confused: :confused:

Back